från botorp

Idag var vi ju i botorp då.

Han var riktigt lättlastad idag, och gick rakt in utan longeringslina eller ngt sånt. Sen var vi på väg, och Tervo hängde med.

När vi kom fram sadlade vi osv, som vanligt.

Skrittade fram ca 10 minuter, och tog sedan tyglarna och jobbade honom lång och låg, länge i skritten, då vi hade ca 35 minuter på oss innan träningen skulle börja. Ja, så jag skrittade lång och låg då, i ca 10 minuter, och gjorde volter, skänkelvikningar osv. Lösgörande.

Började trava när allt kändes bra. Ökade lite snett igenom, och på långsidorna. Han kändes fin, och sen tog vi en skrittpaus efter ca 10 minuter.

Galopperade fram honom efter det, och han var lite seg, men det var ingen fara :)

Ja, sen kom Madde. Vi tränade inte på något speciellt direkt, utan körde bara på. Skänkelvikningar, och jobbade på volter, och skritt-trav-skritt-trav övergångar. Han är inte så väldigt framåt när vi ska fram i trav, och lite mycket bakåt när vi ska ner i skritt, så det blir väldigt plötsligt.

Sedan jobbade vi med galoppfattningar, och det gick bra, men han var inte så väldigt framåt på fattningarna, då han var riktigt trött, men han jobbade bra ändå. Han är starkare i vänster, det är han bättre varv, och då kunde han galoppera ordentligt, och travade med shwung, men var lite svagare i höger.

Jag är supernöjd med honom iaf, och Madde tyckte han var fin, och att han skulle bli en riktigt fin ponny i framtiden :D

Film kommer!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback