Da film




Idag blev det ett barbacka pass

Idag blev det ett barbacka pass, utan händer. Red med så lite händer som bara är möjligt, och det gick super! Han fjantade sig lite, och skulle göra annat, men bara man pratar med honom, och kanske visslar då och då lyssnar han.

Mest ett lösgörande pass, med en del galopp. Han hade några småbakuter för sig ibland, sötnöt ;D Jobbade på en 20 metersvolt mest, och han kändes toppenfin.

Efter det passet red jag utan sadel, och utan träns. Skrittade mest, men travade en del också, och han lyssnar bra på rösten, ex prrrr, smackande osv.

Har fixat filmen åt er, slänger upp den om några minuter.


träningen

Jag blev nästan lite chockad över vad hon sa på träningen idag, och inte på ett bra sätt...

Hon sa: Går han inte framåt, sparka till honom ordentligt en gång, så han hoppar upp i taket, den reaktionen vill vi ha!

Jag tänkte liksom: Öhm, är du seriös? Han är en unghäst, att han är seg kan bero på den såkallade unghäst-tröttheten, att han är lite ur kondition, mm. Varför sparka??? Jag är ju dock som jag är och vågar inte säga emot, men jag sparkade inte hårt, men så han gick framåt, och så mycket krävdes det inte....

Man ska väl inte sparka en häst för att den ska gå framåt?

Helheten med passet då. Jag tyckte han var superduktig, även om han var lite trött... Han gjorde fina fattningar, och jobbade i en fin form. Vi galopperade under nedsittning på en 20 metersvolt, och sedan på långsidorna lite "mellangalopp". Han tappade galoppen när hhan inte riktigt orkade, men vi fattade om, och bröt sedan av. Så det liksom är jag som bryter av, inte han.

Filmen fixar jag imorn, med en underbar låt :D


Mitt fina föl!!


jag? i en skvallerblogg?

Såg nu när ajg loggade in att jag fått följande kommentar: Du är med i ett inlägg på den ny skvallerbloggen http://ssteget.blogg.se/ har du sett det? Dom har skrivit om vad dom tycker om din blogg, har du en stor blogg asså är din känd? :D

Haha,  jo nu när du skrev det såg jag, men innan hade jag ingen aning, tack för tipset! Min blogg är väl inte världens största, men jag har just nu mellan 100-180 unika besökare, så inte stor direkt, men ändå inte pytteliten?

Här är inlägget: http://ssteget.blogg.se/2011/january/lite-trakigt-med-sa-mycket-vitt.html

Dom skrev ju att jag har mycket vitt, och det är tråkigt, men det är ju vintertema? :) Vad tycker ni, är den tråkig, ful? Tänkte byta till vårtema i februari ngn gång, men ändå?




Ny hoppoutfit

Slängde ihop en ny bild på våran hoppoutfit, från vitt till rött :) Kommer kanske inte bli helt 100% såhär, men ungefär.





Hiss / Diss




Har för mig att jag dissat detta förut, men jag gör det igen, för det är så himla dåligt.

Horze. Dels tog det mer än en månad för mig att få mina saker jag beställde, och det känns som attdom aldrig får in nya produkter? Hööks får ju in nya grejor, visst, dom kopierar större märken, men dom får iaf in nya grejor, till skillnad från Horze.

Nej, jag är nog klar med Horze... FET DISS!



Nej, inget mer Horze:ande för mig!



Svar på tal


När ska vi få se svaren på frågestunden???
Svar: När jag tycker att jag fått tillräckligt många frågor :) Lite onödigt att ha frågestund, och sedan bara svara på några frågor.






god morgon

Hejsan, och god morgon!

Jag har ätit väldigt mycket socker, men nu har jag börjat med att inte äta godis + dricka dricka. Eller slutat kanske man ska säga? Iaf, nu är det frukt och andra nyttigheter som gäller ;)

Jag har träning idag, för Lovisa. Tyckte hon var bra, förklarade enkelt och så man förstod. Tränade för henne för några veckor sedan, och då hade vi fortfarande inte börjat galoppera xD Nu galopperar vi, och lite under nedsittning, på 15 metersvolt.

Träningen idag kommer filmas, så klipper jag ihop den ikväll (tror jag), och lägger upp den :) Vet nog vilken låt jag ska ha också ;)




kvällsinlägg

Hej på er! Sitter och kollar lite på grejor jag ska klicka hem ;) Får dock vänta till nästa månad, då min mobilräkning gick på 1490 kr... Wups? Pappa ska iaf fixa fri surf till mig så vi slipper sånna kostnader.

Längtar verkligen tills jag kan klicka hem min röda outfit! Han kommer vara übersnygg i den. Vi ska ju (förhoppningsvis) tävla LD om det är med ngn alltså, i april, den 22a för att vara exakt tror jag.

När vi ändå är inne på tävling. Det är i stort sett bestämt att vi ska tävla LB i botorp i mars. Annie skulle tävla Joyan, så jag hänger med, fast med Ziro såklart ;) Nu får vi väl jobba lite extra med mellantraven, galoppen, ja, allt... Vi hoppas ju på att kunna åka till botorp och träna någon gång, fast helst fler gånger... Där kan man göra en rak snett igenom. Lät konstigt, men jag menar att man inte behöver akta sig för stolpar...



snyggt!



BILDBOMB på min busunge

Här kommer busbilderna.


älskar den här! han är så söt!






idag

Idag när jag kom till stallet tog jag lite kort på Ziro, slänger upp dom sen. Fick några bra bilder :)

Jag red på ridbanan, och han var überpigg! Utnyttjade det till några superbra mellantraver. Han hade även lite småbus för sig, och rumpan åkte upp ibland, sötnosen ;) Red mest på volter, gjorde några skänkelvikningar, och galopperade på 20 metersvolter.

Red lite i ridhuset sen också, och det gick super! Han tuggade nästan ingenting, och jobbade bra. Lite bakuter där inne också, men det är bara gulligt.


fler bilder kommer sen :)


björninstruktioner




jonna och jag




hittade en ovisad...

...film. Slänger upp den här. Kan säga att ni kommer få 3 videos(?) idag! Jonna och jag, björninstruktioner, och den här.







 

vad är update?

Vet inte riktigt, inget som jag har iaf ;) Igår orkade jag inte, och idag har jag varit hos Jonna hela dagen.

Kan berätta lite mer om igår. Kom till stallet och Tervo kom med förslaget att rida ut, vilket både Ziro och jag gärna gjorde. Vi skrittade mest men travade även på både dit, och tillbaka. Gick jättebra, men han går gärna som en kamel, men det gör väl inget, bara någon gång ibland, och under uteritt, so what liksom. Tervo och jag kom på mycket man kan göra om man möter en björn haha, och det kan jag ta i en Vlogg imorn :) 

Red lite i ridhuset efteråt också och det gick mycket bättre. Han tuggar fortfarande lite, men det gör inget, det kanske bara är något han är inne i, en liten period. Öppnorna var mycket bättre, och jag kunde, under nedsittning, galoppera på en 15 metersvolt, dock bara något varv.

Ok, updaten börjar imorn, med start när jag kliver upp, och minst en vlogg, och bilderna jag tog iförrigår.



glöm inte ;)



inget bloggande idag

Jag varken orkar eller hinner blogga idag, men jag kan säga att vi red ut med Tervo, och det gick superbra!! Igår gick det åt helvete att rida, meer skriver jag inte om det.

Passa på att fråga i frågestunden :)


Frågestund

Rullar in en del frågor just nu, så istället för att köra "Svar på tal", kör vi på med en frågestund. Fråga på!




Just nu

Just nu är jag i stallet (tidsinställt inlägg), och förhoppningsvis går det väl bra för oss :) Jag kanske rider, i sånna fall jobbar vi med bommar i ridhuset, och jag sitter och tänker på att jag glömde smörja min stigbygel (den gnisslar lite).

Jag kanske har tagit lite bilder på Ziro idag, när solen skiner, för jag tycker det behövs några fina bilder här igen. Ska klippa ihop en ny header ikväll eller till helgen. Måste ha lite bilder då såklart, och gärna fina, för dom får sitta tills våren kommer, då byter vi till lite vår-tema.


Ngt liknande, fast bättre kvalité, får väl ta några till helgen ;)


Hiss / Diss



Eskadron har ju boots med fårskinnskant längdt upp, och många tycker dom är bra, och det kanske dom är, har dom inte själv så jag vet inte, men dom ska ändå få en Diss. Tycker det är väldigt fult, kanske har bra funktioner(förhindra skav och göra bootsen mer bekväma), men dom är ändå väldigt fula. Skulle kunna ha sånna på träning när man är själv, men inte för tränare eller på tävling....

Nej, där har eskadron misslyckats lite...


modellbilder @ Ziro

Ziro fick leka lite modell då, och här kommer bilderna.

Nathalie Busk San Ziro

Lite dåliga bilder, men en riktig snygging iaf ;)


2 bilder + idag

Är sjukt trött, så jag skriver om idag och laddar upp 2 bilder :)

Red barbacka i ridhuset, och det gick bra-aktigt. Han tuggar så himla mycket, onormalt mycket på bettet. Även om jag är supermjuk i handen och inte säller krav. Kanske är något med tänderna, eller han gillar inte bettet? Ändå är det ett vanligt 3-delat... Ska iaf prova byta till ett 3-delat gummibett med äppelsmak imorn.

Skrittade, travade, galopperade, gick ganska bra. I skänkelvikningarna på långsidorna i vänster varv ville han inte ta med sig bakdelen, men när jag tillslut fick det jag ville var jag nöjd :)






hejsan

Hej på er, sorry för dålig uppdate igår och idag! Hade inte tillgång till datorn förstår ni ;)

Tog ju kort på honom, men han ville inte stå modell inte! Skulle stå som en ko, inted det snygga sätt ahn brukar stå på, men bilder kommer sen iaf.

Red i ridhuset, och det gick bra. I början ville han inte som jag ville, utan gick bara och lyssnade och kollade på allt annat. Om jag påbörjade en öppna, gick han mer och mer vinglit, trots mkt ben, men efter lite tips från Tervo gick det brabra :) Gjorde en del galoppfattningar också, och det gick bra! Har ju börjat jobba lite grann, eller jobba? Har börjat lägga 15 metersvolter med honom (går inte göra större i vårat ridhus), och det gör han bra med bibehållen form, men det blir lite jobbigt mot slutet, så han orkar inte riktigt hålla galoppen hela vägen, men vi försöker :) Får driva riktigt mycket, men det kommer.

Ska snart till stallet, och jag vet inte vad det blir idag, vi får väl se :)


fotoshoot

Hade tänkt ta porträtt-bilder på Ziro idag, men det har blivit så mörkt "/ Får väl kanske bli imorn, eller ngn annan dag, när det är ljusare...

Han brukar ställa upp sig så fint, med bakbenen långt ut och bredvid varandra, en perfekt uppställning helt enkelt, och jag tror han fått det efter sin pappa som alltid gör så han med ;) Lite arabhals och en sån uppställning är ju så snyggt!

Ska snart dra iväg till stallet iaf, och det blir väl lite ridning, i ridhuset eller på ridbanan... Underlaget är inte så bra på ridbanan, så därför blir det lite mycket irdhus just nu...





kanin-fanskap...

Blir så trött på kanin-fanskapet! Bella jagar Rosie, när hon får tråkigt... Dom är systrar från samma kull, har bott tsm hela livet, men ändå, hon jagar Rosie... Rosie tror  jag har ngt fel på andningen, då hon lätt blir anfådd, andas konstigt, och på sommaren nyser hon ibland, så det kommer massa gult snor...

Sitter och kollar på lite schabrak, men tror det kommer bli ett rött JW hoppschabrak.





skidbilder







skidor

Idag skrittade jag ut den där lilla 2-300 meters rundan. Efter det red jag i ridhuset, och igår kissade han i ett hörn, idag kissade han i samma hörn, sen när vi bytte varv bajsade han i det hörnet. Haha, han hittat sin toalett ;)

Iaf, han var lite sspänd i början, ville inte ta stöd på bettet. Det släppte som tur var när vi började trava :) Han var PIGG, och hade en fin bjudning, fast det blev lite mycket ibland, men bättre för pigg än för seg. Gjorde lite öppnor, skänkelvikningar, och han var jätteduktig!

I galoppen var han också jätteduktig! Tog fattningarna bra, och jobbade bra. Idag satt jag ner i sadeln för första gången i galoppen också, då han haft lite svårt att hålla igång med bra tramp. Gick även in på volter, ca 15-20 meter stora, och det kändes superbra! Visst går det lite fort, men det är ju helt ok! Går det så här bra framåt, tror jag nog att vi kan vara med på LBn i botorp, om vi bara hinner åka och träna där 2-3 gånger först ;)

Åkte skidor i hagen efteråt, och han var lite rädd för mig, eller skidorna och stavarna, inte mig då ;) Han kollade på mig, och kom jag för nära gick han iväg. Han var inte så rädd för stavarna, men skidorna var värre. Han var rädd för dom, men efter ett tag när jag bara höll i dom gick det bättre :)

Mamma tog lite bilder med mobilen, så dom kommer sen :)



god morgon

Hej! Sitter framför tvn nu, och ska snart dra iväg och rida min älg. Får nog bli ridhuset idag, kanske  en liten uteritt, men eftersom vi är själva blir det inte mer än 200 meter fram och tillbaka, vill inte riskera att träffa skidåkare.

Haha, imorse fick jag ett sms från Tele2... "Du har surfat för 500 kronor denna månad". Ups... Jag har typ varit inne på internet 2-3 gånger, max 5-6 minuter, men det kostade 15 kr/mb... Dyrt, men jag har ju ändå inte varit inne så mkt, men nu ska jag nog inte vara inne alls ;)

Har helt ändrat mig angående hoppoutfiten. Den ska inte vara vit, den ska vara röd! Knallröd, rött träns, rött schabrak + svart brodyr, röda boots, och röda rosetter i manen! DET kommer bli snyggt ;)







hmm

Funderade ju på att tävla i botorp den 6e mars, men jag vet inte... Klasserna är LB:1 och LA:1, och isf skulle vi ju vara med i LB, men jag vet inte om han kan det än? Vårat ridhus går ju inte att rida i på samma sätt som ett vanligt, pga stolparna, så mellangalopp, mellantrav, volter osv blir lite svårt. Det är ännu en anledning till att jag vill iväg till ett "normalt" ridhus så fort som möjligt, för att se vad han verkligen kan!

Självklart kan han galoppera, trava osv, men det är mellangaloppen, mellantraven, fattningar, mm, som jag tänker på? 

Sen är det ju så att vi har en ganska brant backe upp till vårat stall, och med häst i transporten är det inte säkert att man kommer upp, utan bilen kan börja glida neråt, och in i träden, vilket man absolut inte vill...



det stora röda är den stora vägen, sen går det brant uppåt, och sen vänster, sen höger, och höger igen, sen kör man rakt till stallet. det är alltså bara vid den nedersta pilen det går uppåt, annars är det rakt.



Hiss / Diss



Har ju tidigare hissat schockemöhle schabraken, men nu ska vi hissa transportskydden! Supersnygga (enligt mig), och jag skulle köpt sånna här, men missade det... Iaf, dom ser bra ut, är bra, bara bra helt enkelt, klart en HISS.





Älgbilder

Här är dom ;)





ännu en dag

Idag hämtade vi halm, och självklart hade ju han som vi hämtade den av råkat ta sönder den med traktorn... Det var den sista han hade, så vi kunde inte få en annan... Så vi fick iaf plocka halm där ute, men nu har dom i hagen :D Transporten är full av halm nu, då vi är tvungna att ha halmen där nu... Blev alltså ingen lastträning.

Ridning, nej. Inte idag, då jag kände att det behövde tränas lite ledarskap, och han kunde få busa av sig. Gick med honom på ridbanan, och busade där. Jävlar vad snabb han är, vi ska lugnt testa ponnygalopp i framtiden! Iaf, han var så go!

I hagen efteråt var han så äckligt gosig! han kände på mig med läpparna, skulle bli kliad, och när ngn annan häst kom i närheten körde han bort den... Han stog med sin mule mot min kind och "nosade", så söt!! Han fick även prova på att vara älg, med mina handskar på huvudet ;) Han visade nästan upp sig, och ställde sig så fint, och drog fram huvudet på ett arabigt sätt. Tog några bilder, slänger upp dom sen.


smakprov, kommer älg-bilder sen ;)


svar på tal

I vilket program redigerar du filmerna? :)
Svar: I windows movie maker, snabbt, enkelt och bra :)

Han hoppar fint ju :) men vad hände med färgen i slutet haha :D
Svar: Ja, han har en super teknik. Gjorde så det skulle bli så ^^


   
 

hö, halm

Igår hämtade mamma och pappa hö när jag var på teater med skolan. Teatern handlade om hedersmord, och dom som var med pratade med fejk-brytning, och då började alla skratta, och vad gör dom? Jo, dom lägger ner teatern, och vår rektor börjar bråka med han som var regissör elr ngt xD

iaf, dom hämtade ju hö mamma och pappa, sen när jag kom hem åkte vi till stallet och skulle lägga upp allt på loftet, men, den där maskinen med rullband (som heter?) som man kör upp hö med funkade inte, så pappa fick kasta upp allting, men det gick rätt snabbt ändå, 60 balar liksom, piss i havet ;)

Idag ska vi hämta en halmbal så våra tre hästar har ngt att göra i hagen (Ziro, Joyan och Dida). Ah, Ziro är ju min, men med våra hästar menar jag i våran hage. Ska hämta den vid kl 14, sen ska jag rida, vet inte vart riktigt, men ska be mamma / pappa att fota. Kanske det blir lite lastträning när vi ändå har transporten framme? Kanske kan be mamma / pappa (igen) att filma med mobilkamera, så får ni se hur det ser ut. Det borde gå bra, det gjorde det iaf när vi hämtade honom, så why not?





FILM




film snart

Hej! Idag blev det lite barbacka ridning för vår del, riktigt mysigt! Han var duktig, fin bjudning och fokus, helnöjd där!

Efter det när han var uppvrämd löshoppade vi lite. En kombination, 1 galoppsprång. Han fattade inte riktigt först, men efter 2-3 skutt körde han på. Börjdae med ca 50 cm på båda, men höjde det sista till ca 90 cm i slutet. han tyckte det var superkul, men kameran dog efter ca 5-6 minuter, men lite film blev det, har precis ghjort klart filmen, så kolla in om ngn timme igen ;)

Bilder fungerar inte så:
/NB

stallmöte

Idag var det ju stallmöte, och det var en hel del som togs upp, dock inget jag skriver om.

Bara så ingen missförstår mig ang. valåsen. Alla som står där är super enligt mig, stallet är supermysigt, och stallägaren riktigt schysst, och jag älskar att stå där! det är bara det att det är lite smågnabb, tejer ni vet ;) Men iaf, lät lite negativ förut, men det är som sagt bara smågnabb.

Ziro släppte jag på ridbanan, och oj vad kul det var! Han gjorde ngn konstig serie med kaninskutt, följt av ett skutt rakt upp i luften, en bakut och iväg i 190... BuseN! Synd att jag inte hade kameran med mig... Sen sprang jag iaf iväg från honom, och då sprang han efter som en galning, och sen gjorde jag en 180 graders vändning och han gjorde likadant, och så race:ade vi tbx ;)


bild från ett par veckor sedan :)



bokstäver

Ska snart ta bussen till stallet, men det blir ingen ridning idag, har sjukt ont i armen efter gympan, sträckte mig eller ngt... Ska iaf släppa honom i ridhuset / på ridbanan.

Har börjat kolla på tränset och det där, och jag tror jag vet vart jag ska köpa ifrån, så det inte blir superdyrt, men bra kvalité iaf :)

Videon kommer kanske upp ikv, fast det tror jag inte, men imorn lovar jag till 120% att den kommer upp. Blir så trött på kvällarna efter stallet, och kollar på tv och går och lägger mig, men imorn!

nathalie busk san ziro



bilder @ ziro

Här kommer bilderna jag lovade :)

Busvideon kommer inte idag heller, men jag ska försöka imorn...

nathalie busk san ziro
nathalie busk san zironathalie busk san ziro

Inte många, men bättre än ingenting :D



piggelin!

Dumma påni.... Kom inte när jag ropade, så jag var tvungen att gå och hämta honom, men han stog och kollade med spetsade öron, och följde glatt med^^

Ziro var piggelin idag, minst sagt! Superpigg och ville bara springa, men det omvandlades enkelt till ngt bra ;) Mellantrav på långsidorna, lite "samling" på kortsidorna, och det gick super! 

I galoppen ville han bara race:a, så där var det lite knepigt, men vi avslutade där när det gick bra :) Hade sällskap av Linn och Cupido, han är bara för söt (Cupido asså). Byter galopp, upp med huvudet, bebisfasoner ;)

Är nöjd med honom iaf, lille bebi!

Tog några bilder på honom i stallgången iaf, dom kommer upp bara jag hinner förminska dom :)


Hiss / Diss

Dax för en FET DISS!

Jag absolut hatar Lackade stövlar, dom ser så plastiga ut, billiga, även fast de oftast är DYRA, så ser de ut som nåt man hittat på loppis...

Skulle aldrig kunna tänka mig att ha lackade stövlar,  tycker det är mycket snyggare med vanliga...

Vad tycker ni?





stallet snart

Ska snart dra iväg till stallet och rida min lille bebi! Han fick ju som sagt vila igår, och idag vet jag inte hur det blir, men vi kör nog på ett lösgörande pass ;)

Lämnade in schabraket på brodyr igår, och jag tror det skulle vara klart idag? Mamma håller koll ;)

Inte för att jag vill verka helt sur nu och klaga, men det känns som vi flyttat in i ett riktigt surt stall? Alla (nästan) verkar sura och bråkar, folk ska flytta osv? Bryr mig inte direkt, inte mina problem, men lägg av och väx upp? Struntar i vilka som läser det här, för det är var jag tycker.

Har iaf hittar vart jag ska köpa schabraket från Mias rs (tack tervo :D), och vart jag ska köpa tränset och bootsen, kommer bli så snyggt!

Nu ska jag fortsätta kolla på tv, hörs senare!





rubrik...

Hej, och sorry för dålig uppdate!

Har varit hos Jonna hela dagen, ah, och skolan då... Men iaf, har haft askul hos henne, och vi spelade in en liten video som kommer upp om några dagar ;)

Har dock inte hunnit med att redigera busvideon, men den kommer förhoppningsvid imorn, då jag slutar tidigt (14.00).

Blev ingen ridning idag, men mamma var där, så fick jag en dag ledigt.

Skissade en bild på Ziro idag på bilden, inte särskilt bra, men ett gott skratt kanske? Haha, nä, men den är ful iaf :)


idag

Idag gick det skit! Iaf i början ;) Kändes som han gjorde allt för att få mig sur, när vi skrittade iaf. Gick emot tygeln, var allmänt slapp, lyssnade inte osv.

Skrittade ca 30 min, och bara jobbade för att få honom att gå något bra iaf... När han gjorde det började vi trava, låg och lång, och då gick det suuuper! Superlydig, mjuk och riktigt rolig att rida. Gjorde öppnor, skänkelvikningar, och mkt ökningar för att få igång bakkärran och bbjudningen.

Supernöjd! Ska nog lägga mig nu, är supertrött, och det är så skönt att sova ;)





barbacka + lydnad

Idag red jag lite barbacka, och han var superduktig! Lite seg i skritten, men i traven var han suuuper!!! Lyssnade, jobbade bra, och hade bjudningen framåt. Gjorde öppnor på långsidorna, och 10-15 metersvolter på kortsidorna, lite sicksack mellan stolparna, och han var verkligen supermjuk och jättefin! Jobbade inget i galoppen, bara ett lätt joggingpass :)

Efter ridningen släppte jag honom i ridhuset, och han var jättebusig! Filmade det, och sen sprang jag med honom och busade, och då filmade mamma, tills mitt jävla knä kraschade... Hatar det, kan ju inte springa med honom i snön, inte i ridhuset, och antagligen inte i högt gräs på sommaren...

Sist lite lydnad, och han lyssnade riktigt bra. Sa t.o.m åt honom att stanna samtidigt som jag höll upp handen och sa: stanna. I början fattade han inte riktigt, men efter ett litet tag fattade han super! Backade ca 15 meter ifrån honom och sa sedan: kom ziro! Då kom han fram och fick morot :) Duktig!

Nu orkar jag inte skriva mer, hejdå!


jobbigt

Nu är jag tillbaka :) Från allt jobb asså... Har varit på promenad med kaninerna, bytt vatten åt fiskarna, vilket blir ca 80 L, fixat disken, gått med hunden, och ätit mat. Jobbigt att jag måste göra allt, medans min otroligt lata bror sitter och nördar WoW...

Ska bara smälta maten lite, sen drar jag iväg till stallet, för lite joggning och lydnadsträning :) Hörs senare!





Hiss / Diss



Ska köra på med en hiss!

Hissar Mias rs. Tycker det är bra kvalité, och man får ju välja färg på schabrak, passpoal osv. Mycket olika färger på lindor, och man kan fixa och matcha lite som man vill. Priserna är inte så farliga heller, så en klar hiss.




rubrik

Har kommit på att jag snart måste börja köpa in våran hoppoutfit! Vitt träns, vita boots, vitt schabrak m svart passpoal + brodyr, mums! Känner på mig att det kommer bli supersnyggt ;)

Idag får det nog bli ett lösgörande joggingpass för Ziro, efter hoppningen och det där igår. Kanske släpper honom i ridhuset, och kanske kan fixa film på det :) Han älskar att vara lös där inne, massa bus och spring!





film

Filmen från idag:

ps. skrev fel på datumet, skrev 10 ist för 11, lever i det förflutna ;)


Hörde låten på radio, och var bara tvungen att ha den! Den här ponnyn betyder så mycket för mig, och han har hjälpt mig genom en extremt svår tid, vet inte hur jag skulle klara mig utan honom <3


idag

Idag var det ju bommar / hoppning på schemat. Red i dressyrsadel, då jag tkr den är mer bekväm, och vi hoppar ju inga megahöjder.

Började med att skritta fram då, och han var lite spänd, då det var många som gick i dörrar, var uppe på höloftet osv, men när jag tog tyglarna slappnade han av lite mer. Gjorde lite öppnor, skänkelvikningar och framdelsvändningar, och han var litelite ofokuserad, men var duktig ändå :) Travade också, och han var superduktig! Fokus på mig, och jobbade med baken, helt tvärtom jämfört med igår.

Fattade galopp också, och även har var han super. Jobbade bra, inga fjanterier eller så, utan jobbade bra.

Hade 7 bommar, varav 3 var cavaletti (högre), och 4 var vanliga, som låg varannan hög, varannan låg, samt 1 kryss, som vi sedan höjde till ett räcke.

Han fattade inte riktigt bommarna först, men bara jag höll om med skänkeln gick det utan problem :) Krysset tog vi i trav först, sedan i galopp, och sedan höjde vi till ett räcke som vi också tog i trav och galopp. Höjden låg väl på 60-70 cm?




Rött - vanlig bom, blå - cavaletti, lila - hinder.

Efter ett tag tog vi bort dom vanliga bommarna, så blev det studs, med 3 hinder, och det gick superbra!

Supernöjd med honom idag, underbara ponny!

Mamma filmade, så filmen kommer väl upp imorn, måste ladda kameran först ;)


önskeinlägg?

Skriv vad ni vill läsa om / se, har inte så många ideer själv :) Kan vara vad som helst, om Ziro, om mig?



igår

Igår red jag i ridhuset, och det gick väl ok... Lite sämre än ok, då han var ofokuserad, och gick och kollade på allt som fanns, och lyssnade på allt som fanns, och jag var supertrött och red som en kratta, så det blir ju lite dåligt då...

Tränade iaf travökningar på långsidorna, men han som var lite borta och jag som inte red ordentligt, så gick han och duttade med huvudet lite, och det blev inga riktiga ökningar... Tränade på galoppfattningar också, och dom tog han riktigt bra! Gjorde t.o.m 2-3 försök att fatta från skritt, och det gick bra, om man tänker på att han inte är "där" än. Galoppen var jag supernöjd med, men inte skritten och traven...

Red lite "western" när jag travade av, med hellånga tyglar som jag inte höll i, red dock lätt såklart. Bytte varv och gjorde volter utan händer, bra träning för honom, och bra träning för mig. När jag skulle sakta av höll jag lite i manen, och satte mig i sadeln, så saktade han lugnt av :)

Helt ok pass. Mamma filmade, men det är inget jag vill visa, men vi ska hoppa lite smått (vårat ridhus går knappt hoppa i), så då kanske hon kan filma.






Hiss / Diss

Ska faktiskt hissa brodyrer! Tycker det är snyggt, och ger ett starkt intryck, liksom, här kommer vi, och vi Kan! Typ, men ni fattar vad jag menar?

Sen kan det ju bli överdrivet, om jag ex skulle skriva: "Nathalie Busk - San Ziro, Karlskoga RK Div 1 vinnare". Om vi skulle säga det, bara som exempel... Blir inte snyggt, och man hinner ju knappt läsa det, innan hästen är långt borta, eller har bytt varv, så korta, snygga brodyrer, som matchar schabrakets färg. Har själv gillat brodyrer länge, men det har aldrig blivit av att jag köpt några, men det ska det bli ändring på;)



ex. Z är fult här, men ändå, en snygg, stilren brodyr.



mkt bättre

Såhär kommer Z:at se ut. Mycket bättre om ni frågar mig, även om jag la lappen lite slarvigt, så blir det mycket snyggare!!



yes, så vill vi ha det :D



bilderna

Slänger upp bilderna från några dagar sedan iaf, men dom finns på bdb också.





öhm

Nu vet jag inte direkt vad jag ska skriva om.... Har kvällen i stallet, så vi åker dit lite senare, iaf tror jag det? Har inte riktigt koll, hehe...

Har ingen aning om vart jag ska rida idag, men om jag är själv i stallet (vilket jag antagligen inte är) kanske vi hoppar lite? Kanske kan be mamma filma isf, men det är inte säkert.


öppna :)



lite slappt

Ziro fick sig en liten slappardag idag, och jag gick bredvid honom, med longerings/tömkörningsgjord, halsförlängare och träns. Han tyckte det var lite konstigt först, men gick på efter ett tag. Travade även litelite med honom, och han skötte sig super!

Blir nog inte av att åka till botorp den här helgen heller... Ska bli 5 grader varmt, och det betydet slask = inget bra hästkörar väder.... Synd, saknar alla där så jävla mkt :( Ngn gång kommer vi iväg iaf, får väl längta lite till...

Lämnade in schabraket på brodyr iaf, dom skulle se om dom kunde fixa det imorn. Hoppas på ett snyggare Z, för även dom trodde det var en 3a...

Har lagt upp bilderna från ridpasset, då Tervo fotade, och några busbilder från iförrigår.






schabraken

Här slänger jag upp bilder på schabraken, och jag tkr det ser ut som det står San 3iro! Z ser ut som 3...Inte snyggt, så jag ska nog lämna in det på brodering, så kan dom ta bort z:at, och skriva dit ett vanligt... Vet att typsnittet ser ut så, men det visste jag inte att z gjorde med det...


ser lite svartaktigt ut, men det är marinblått.



hemma

Nu har jag varit i stallet och ridit :) Gick suuuuperbra, och jag kände inte för att hoppa av.... Iaf, tränade galoppfattningarna mest, vilket gick super! Typ, iAaf på böjt spår, han hade lite svårigheter att fatta rätt galopp på rakt spår, men det kommer :) Tränade även mkt öppnor, och t.o.m framdelsvändingar. Vet inte om dom redan var påbörjade, men han hade ganska lätt för dom iaf. Var ju självklart inte helt rätt, men han gjorde det riktigt bra ändå.

Mitt paket från horze har kommit, redan.... Har inte öppnat det än, men ska göra det, därför blir det ett kort inlägg, har kli i fingrarna ;)

Bjuder på 2 bilder från igår och iförrigår, lägger ut resten på bdb imorn ist, så kolla där. Nattisssss


min söta kille!!


bus

Igår blev det ju ingen ridning, men jag släppte honom i ridhuset, och tog några dåliga bilder, men han var riktigt busig, och så sprang jag med honom, jättekul hade vi, tills mitt knä pajade... Det hugger till, och känns som ngt ledband elr sånt går av, skitont! Sprang iaf en liten stund med honom, vilket vi båda tyckte va jättekul :)

Laddar upp bilderna senare idag :)

Ska till stallet runt kl 18, då mamma ska klippa sig innan.


vlogg

Meningslös vlogg...

 

bloggar imorn

Hej! Åkte och shoppade efter skolan, och har precis kommit hem efter att ha haft kvällen i stallet också... Bloggar imorn iaf, är supertrött!


inlägg

Idag fick det bli ridhuset då, och gud va han kaxade i början! Slog med huvudet i traven, och gick som en kamel! Sa till honom, och han slutade efter ett litet tag och jobbade bra :) Han gjorde iaf fina fattningar idag, utan mkt tjaffs, så jag var helnöjd med dagens ridpass. Tervo var snäll och erbjöd sig att fota oss, men jag glömde kameran i stallet, så dom bilderna kommer imorn kväll...

När jag ridit Ziro fick jag prova rida Prisse (Tervos häst), och han var riktigt trevlig! Kändes skitkonstigt att sitta på en storhäst, skitsvårt att sitta ner i traven, och sånna häftiga galoppfattningar :D Gillade honom iaf!

Imorn ska Ziro få en vilodag, med bara lite kel :)






Svar på tal

Har du funderat på att kanske köpa en vit martingal?? tror det skulle var snyggare :D:D
 
Svar: Nope, det är meningen att vi ska ha en svart-vit outfit, och om folk tkr det är fult, får man fler blickar till sig :D

Tog bara en snabb, då jag inte har ngt att skriva om ;)



vad vill ni läsa om?

Svara gärna på den här också, vill ju veta vad ni vill läsa om :)


vad vill du läsa mer om / se?







Free online polls





varför läser du min blogg?

Svara gärna på den här frågan :)




Varför läser du den här bloggen?






 
Free online surveys




godmorgon

Har precis ätit frukost, och sitter framför tvn nu.

Idag skulle jag tagit bussen halv ett, till kga och shoppat. Men när jag vaknade kände jag att det inte skulle gå, orkade verkligen inte xD Men iaf, ska ta bussen fem över två, så åker jag till stallet då :)

Det blev ju ingen vlogg igår, men det var för att min mobil inte var laddad, vilket jag trodde den var, men ska försöka få till en idag :) Vet inte vart jag ska rida idag, men det blir nog som igår... Ridbanan är genomblöt, och om jag vore häst skulle jag inte vilja springa där... Jaja, det blir som igår. Det är fint väder ute = skidåkare... Bebis gillar dom ju inte...


påbörjar en öppna


Hiss / Diss

Något som många pratar om just nu är ju dom här klinker, och nitpannbanden. Själv ska jag...dissa dom totalt! Tycker det är skitfult, och ser allmänt fattigt ut... Nej, det är inget jag skulle ha på någon av mina hästar, någonsin. Många ridskolehästar har sånna här pannband, och därför anses som billiga, för alla vet att ridskolehästar inte får några lyxgrejor som bucas, os, osv. Tror det påverkat mig också, men jag säger fet DISS!




inget jag skulle använda, usch!



svårt...

Det är svårtt att hålla igång en blogg när man är ensam... Tycker ni att jag borde blogga med någon mer? Jag och någon mer... Ska kolla runt lite.


bilder från idag

Här är bilderna som mamma tog :)


kolla va han sätter under sig, fast jag inte ber honom :D dutti bebis!





kolla va fokuserad jag ser ut xD



fast den här tog jag :) en av våra stallkatter.


olika grejor

Idag skrittade jag ut en pyttesväng, och det gick bra :) Mötte en bil åp vägen tbx, och den lät som ett jävla flygplan! Bad dom att stanna aif, vilket dom snällt gjorde.

Sen i ridhuset tjaffsade han lite om bettet, men gav sig efter ett litet tag :) Öppnorna satt iaf riktigt bra! Han kändes stadig, och gick i en bra tvärning, och jobbade med bakbenen. Vi provade även på några slutor längs långsidorna, men han vet inte riktigt hur man gör, så han blir lite osäker, men han försöker, och det är det som räknas, det kan ju inte bli perfekt första gången ;) Började iaf i en skänkelvikning, och ställde sedan om, och gjorde skänkelvikningen till en "sluta". Han jobbade bra, så mkt beröm :)

Efter ett tag travde vi över några bommar, vilket han tyckte var superkul! Gjorde avstånden lite längre, så han fick länga ut stegen, och det gick super :)

Sen kom en annan häst in i ridhuset också, och då börjar han fjanta sig. Ska ju visa upp sig för den hästen, så han börjar stegra och backa, så får han en jättestor nacke, och höööga knälyft, lille bebis ;)

Det var iaf Linn och Cupido som kom in, och jag tog lite kort på dom sen, dom kanske kommer upp på Linns blogg? Alla vet antagligen, men ändå: http://dressyrmupparna.se

Mamma tog också lite bilder, fast på mig och Ziro, så kolla in senare, så kommer dom upp :)


smakprov. (påbörjar en öppna)



svårt med rubriker

Godmorgon alla läsare! Har precis klivit upp och ätit frukost, och ska snart åka till stallet.

Hade tänkt rida på ridbanan idag, men han har ju inga sulor, och det är riktigt blöt snö, så nej... Kanske skrittar ut en liten pyttepyttesväng, där jag vet att vi inte kommer träffa skidåkare... Vill inte göra det när jag är helt själv, man vet ju inte vad bebis hittar på ;)

Har laddat kameran, så var beredd på bilder och kanske en vlogg!


dum!

Jag är så himla dum! Jag vet att jag inte kan bli modell, men nu har jag ansökt om att bli modell hos en agentur :( Kommer ju inte bli antagen.... Usch, och så berättar jag det här för er, som kommer skriva hur dum jag är sen när jag får svar... Känner på mig att dom kommer skriva att jag inte är vad dom söker....


en av alla fula bilder jag skickade in :( ångrar mig sjukt mkt, vet ju att det inte kommer gå :(



Min hoppoutfit

Har ju pratat om hur min hoppoutfit ska se ut, och här haar jag satt ihop en liten lista :)




Träns: vitt från CF hästshop
Boots: Vita från Catago
Benskydd: Svarta från Globus
Schabrak: Som på bilden fast vitt med svart passpoal och svart brodyr, från mias rs
Martingal: Svart från CH

Kommer kosta mellan 1600-2000? Räknade ihop lite fort... Har iofs martingalen och benskydden (ej bak) redan, men om man räknar ihop vad outfiten skulle vara värd :)

Måste köpa in allt ganska snart, då vi gör våran första start i april :) På hemmaplan (för mig iaf) kga RK. Jag står ju i valåsen, men det känns som min hemmaplan är i kga RK... Jaja, så är det, stog ju där i drygt ett år... Ska väl vara med på ngn clear round, beroende på hur långt vi kommer innan.



ziros utrustning + min utrustning

Tänkte skriva om min och Ziros utrustning.

Ziros utrustning:

Sadel: En kentaur Apollon
Träns: Hansbo (från HdR), dock Schockemöhle tyglar
Benskydd: Jacson
Boots: Eskadron tror jag
Schabrak: Har massa olika. Jacson, Schockemöhle, Bucas osv.
Täcke: Olika. Catago, Hansbo osv.
Grimmor: Catago, Schockemöhle osv

Tror det var alla grejor?

Min utsrustning:

Hjälm: Jacson
Handskar: Kingsland tror jag?
Stövlar: Horsehead
Ridbyxor: Öhm, har inte köpt nya på LÄNGE, men har några jacson iaf.
Jacka: BR
Tröja: Använder oftast ingen "hästtröja", utan sånna från Cubus, Lindex, Gina tricot osv.

Tror det var alla där också?

Ska försöka få en bild på några saker :)




skidåkare...

Idag fick det bli framskrittning utomhus med Tervo, och det gick jättebra i början! Efter ett tag fick Ziro syn på ett spöke, och smålarvar sig, och då började Crulle (som Trevo red på) larva sig lite hon med, men sen gick dom fram :) Vi travade lite på vägen där, och Ziro hade ju fortfarande sitt lilla spöke, så han gick som en kamel, med riktigt fina gångarter, höga och stora lyft, måste visa upp sig inför tjejen ;)

På vägen hem började han kicka lite, så kollade jag bakåt, och där åkte ju 2 skidåkare på ett fält till höger, ca 40-50 meter bort... Han börjar då hoppa omkring och småstegra, göra små krullidutter osv. Då ropade vi till skidåkarna, och bad dom prata lite. Det gjorde dom och Ziro lugnade sig lite. Efter någon minut av taktande mötte vi en skidåkare till, men han åkte så snabbt att han försvann ganska snabbt ändå.

Red en liten stund i ridhuset när vi kommit tbx, och det gick bra. Lite småseg i skritten, och bara litelite seg i traven, men jobbade bra ändå :) Han fattade galopp jättelätt, och hade inga problem att hålla den, och det var inget slängande med huvudet, så vi gör framsteg iaf ;)

Imorn vet jag inte vart jag ska rida, kanske på ridbanan :)

Ajuste, han hade det nya tränste på sig, och det är sååå snyggt ;) Får ta en bild ngn dag, ni har ju inte fått nya bilder på snart 1 vecka......

Nathalie Busk San Ziro



skutt

Idag hoppade vi litegrann, typ 40 cm, och hade 3 markbommar... Han skötte sig bra, men blir så framstark med hackamore! Men han jobbade ganska bra, men var lite ofokuserad... Kollade sig i spegeln hela tiden, jävla fjortis... Haha, bebi!!

Idag kom mamma hem med ett träns, från hansbo, med bred nosgrimma. I affären hade dom mätt nosgrimman, och sa att den var 4 cm, men jag mätte själv hemma, och den var visst 4,5 cm. Tyckte den var lite bred för att vara 4 cm, men den var ju 4,5, vilket var en bra överraskning :) Kostade bara 700, tycker inte det är nödvändigt med ett dyrare, nu  när vi inte kommer göra så många starter, eller det beror på, hur långt vi kommer innan säsongen slutar igen. Har iaf smörjt hela tränset, då det var lite torrt.

Åkte in till affären igen sen, för jag behövde ett par nya tyglar. Hittade det sista paret i strl cob, schockemöhle - 299 kr. Bra pris faktiskt :)



fina bebis <3



hej

Hann ju knappt blogga igår, eftersom jag var borta hela kvällen... Ziro var som sagt fin, men lite tung.

Idag vet jag inte vart jag rider... Kanske skrittar ut en liten bit, och sedan i ridhuset. Tänkte provas på några bommar och ett kryss, eller en liten studs? Har ju inte hoppat honom någon gång alls, men det ska nog gå bra :)

Tror jag bestämt mig hur jag ska göra med min hopputrustning... Kör nog på ett VITT träns, vitt schabrak med brodyr, svarta benskydd, och vita boots. Tror det blir riktigt snyggt, om vi kör en svart-vit outfit :) Ska köpa in det ganska snart, då kga rk har en lokal hopptävling i april, som jag hoppas vi kan vara med på :)


ziros pappa :)



KORT inlägg

Har varit hos kompisar ikväll, bloggar mer imorn :)

Red barbacka iaf, bara fleecetäcke och hackamore. Han var riktigt fin, men lite framtung, och hängde i hackamoret... Men han var iaf fin, och riktigt pigg :)

Vi hade ju planer på att åka till botorp nu till helgen och träna, men det kommer nog inte bli av, då det ska snöa och regna ordentligt... Helgen efter kör vi kanske på :)


min fina bebis! <3


irriterad

Sitter och kollar runt på olika bloggar, och gud va irriterande det är! Små ungar som tycker dom är skithäftiga, men dom härmar bara andra mer kända bloggare... Ljuger om hur många läsare dom har, säger att dom har 500, men har ett 10-20 tal, kommenterar sina egna inlägg, svarar på sina egna kommentarer! Tycker annars att att dom är "kändisar", men är bara rena wannabe's!

Jag vet att jag själv inte har många läsare, ca 100 om dagen, men jag ljuger iaf inte om det, eller ställer egna frågor till mig själv, vid tex frågestunder...


horze = inte igen

Fyfan asså! Hade ju beställt lindor occh 2 schabrak från Horze.se, och det var väl typ 2 veckor sedan? Nu fick jag ett mail om att varorna skickats från holland! Om 7-14 arbetsdagar väntas min beställning komma fram. Varför inte skriva att varorna måste beställas från holland, att dom inte finns i lager, på hemsidan? Levarans inom 3-5 arbetsdagar stog det, eller ngt liknande... Ja visst du...

Tror jag väntar lite innan jag beställer ngt från horze igen, om jag ens gör det... Gillar inte direkt deras grejor, och nu tar detta priset... Usch!


nejdå, inte igen...


gah

Igår när jag skulle logga in och köpa tränset (det rosa), dog internet! Gissa om jag blev arg? Ah, men jag har hittat ett nytt, lite ljusare, men också snyggt. Mkt billigare än det första, men lika gulligt ;) Ska se till att köpa det, innan ngn annan gör det ;) Sen måste jag köpa rosa schabrak, och rosa boots, och kanske rosa benskydd, men jag har ju inte alla pengar i världen, så det kanske får bli svarta... Jag har ju ett schockemöhleschabrak, och luva, som bara använts 1 gång, på startfälttävlan i höstas, som det var meningen att jag skulle tävla med, men jag vet inte om jag vill... 

Vi har stallmöte i valåsen ikväll kl 18, så jag måste ta bussen 15.05, åka till kga, byta buss kl 15.45, komma till valåsen kl 16.10, och sen fixa i stallet innan mötet... Seg som jag är håller jag alltid på att missa bussen, och det slutar med att jag står o flåsar när bussen kommer... Haha, jag försöker gå tidigt, men det funkar inte så! Aja, idag ska jag fixa allt i tid, så jag kan gå lugnt till bussen.

Ska nog rida en genomkörare idag, med mkt volter, öppnor och skänkelvikningar, och kräva lite, lite mer... Han kommer nog vara hyper, så det ska nog gå bra ;) Han har inte stegrat pga att det varit jobbigt på...3-4 dagar? Dutti! Det känns stor skillnad redan, på dom här 2 veckorna. Jag har hittat fler knappar, och gör det varje dag, och han orkar redan lite mer. 

Sitter just nu och puffar folk på FB, puffkrig ju...


ser ut så :)



mål under 2011

I frågestunden var det ngn som frågade om vårat mål under 2011, och jag skrev att vi inte hade ngt, men jag har funderat. Har nog kommit på några mål...

*Komma upp till LA i utbildningen

*Starta minst 2 dressyrstarter, en hemma, en borta.

*Prova på att bada.

*Starta minst 1 hoppstart, hemma.

*Åka till olika ställen och träna, så vi blir lugna på nya ställen.

Ja, det var väl allt tror jag :)






Hiss / Diss

Ska fatiskt hissa Schockemöhle tränsen! Ska köpa ett, med ca 4.5 cm bred nosgrimma, här på dfs värme och foder. Älskar dom! Mjuka i smidiga i lädret, men ändå håller dom så länge! Mmmmh, schockemöhle... Har spanat in ett fint här i dfs då, som jag ska köpa ngn dag, men jag får skynda mig! Det finns bara ett kvar, svart i strl cob. Ska åka in och köpa det ny ngn dag...


(googlebild) så fint :D

 

rosa träns!!

Har ist hittat ett urläckert rosa träns! Samma ställe, fast annan säljare :D Inga bud, så det köper vi, vad nu än mamma säger... Blir ursnyggt till hoppning, vilket vi också kommer tävla lite i ;)

Ska kanske hoppa små kryss med honom snart, och senare i år göra ngn start i hoppning :) Ngn clearround, / unghäst klass. Då måste man ju synas! Ett rosa träns, rosa schabrak, och rosa benskydd+ boots, ngt jag letat efter i ca 1 år, lite från och till. Boots, benskydd och schabrak är ju lätt att hitta, medans tränset är svårare...



inte så dumt?


rubrik

Idag gjorde jag inte mycket. Dom hade precis fått lunch när jag kom, så han fick äta istället för att springa, mulleman;) Mockade, gosade med stallkatterna, och gav Ziro och Solis lite knäckebröd och morötter.

Har precis varit till affären, köpte lite godis och cola, så nu ska vi öka i vikt ordentligt!


svar på frågestund

Här kommer svaren, orkade inte med en vlogg ;)
Hejsan, vill bara säga att jag tycker du är enormt fin och här kommer min fråga: Vilken kamera har du :D
Svar: Tack så mycket :) Jag har en nikon D3000 :)

hur mycke kostade ziro :)?
svar: Han kostade pengar.

Jag vet att du gillar märken och matchning när det gäller hästgrejor. Gäller det även kläder till vardagen? =)
svar: Yes, kan ju inte komma till skolan klädd i ngt oranget, och sedan ngt rosa typ xD

blir du inte rädd när han bråkar???
svar: nej, han är ju bara bebis ;)

tycker du det är viktigt med märken och matchning?
Svar: Ja, absolut :)

vad gör du när det går extremt dåligt när du rider? jag blir så frustrerad att jag börjar gråta ibland =S
Svar: gör halt, tänk över vad som går fel, och hur du ska göra det bättre. det blir jag med ;)

hur länge har du haft honom? vad är ditt/ert mål under 2011?
svar: 2 veckor idag. har inget mål direkt.

Fin blogg du har! Vart gjorde du din header ? :)
svar: tack, i ps.

Var Knut din första häst? :)
Hur ser ett vanligt träningsdressyrpass ut för dig? :p
Svar: nej. börjar med att skritta fram minst 10 minuter, plockar sedan upp hästen, men jobbar i låg och lång form. Gör öppnor, slutor, skänkelvikningar, bak-framdelsvändningar (fast inte på Ziro, än). Travar sedan, lättridning i låg och lång form, samma övningar som i skritten, utom bak-framdelsvändingarna. Tar en skrittpaus på några minuter, i båda varven. Tar tyglarna, i en normal form, travar, under nersittning, och fattar galopp. Sitter i sadeln, och jobbar hästen från en normal form, ner till en låg och lång form. Galopperar så det känns bra i båda varven, saktar av till trav och jobbar i en normal form. Jobbar på det som behövs, skrittpaus om det behövs, travar av, låg och lång i båda varven, skrittar av i ca 10 min.

hur många läsare har du om dan? :)
Svar: Det varierar, men runt 90-130? Ngt sånt.

Vad tycker du om "folk" som har egen häst men som inte tävlar den? Många verkar tycka att s.k. fritidsryttare är mer "oerfarna" än tävlingsryttare vilket jag själv tycker låter lite konstigt.
P.S. Bra blogg, och lycka till med Ziro i framtiden! =D
Svar: Dom kan ju vara lika duktiga som tävlingsryttare, och även bättre, men kanske inte gillar att tävla? Hästen kanske inte gillar det? Har inget alls emot dom, man gör ju som man vill:)
Tack så mkt:D

är helt ny på denna bloggen, när du köpade ziro?
Svar: Jag köpte honom den 14e december, men hämtade den 21a :)

hur långt har ziro kommit i utbildningen?
svar: han ligger på ca LB-LB, men har inte muskler att jobba där just nu. påbörjat öppnor, skänkelvikningar.

hur länge rider du? hur länge haru ridit? har du bra kontakt med hhans uppfödare/förra ägare?
svar: tills jag är nöjd, men ca 25-40 minuter, men med ziro kanske 20-30 min. har ridit i ca 9 år. har bra kontakt med både uppfödaren (via mail), och förra ägaren (via facebook och bloggen).

hur många hästar har du haft, och hur länge har du ridit?
svar: 3 st, 9 år.

vilka bloggar följer du? något tips på nån speciell bra? :)
Svar: Följer ingen speciell, men kollar ibland in på TeamSL, och Dressyrmupparna.

Berätta något jag inte vet om dig ;)<33
svar: jag garvar ihjäl mig när jag kollar på AFV? ;)

hur många dagar i veckan rids han? hur hög? :)
super blogg!
Svar: 4-5 dagar, 146,7 cm.

Ja, det var nog alla? Annars finns ju "Svar på tal" :)




gårdagens ridpass

Igår var jag ju sälv i stallet, och det gick jättebra :) Tog ut honom själv, och dom hade precis fått lunch, så jag tog ut hans hö o la utanför hagen ;) Tog in honom och han var jättelugn och fin. Jävla snöstyltor dom får bara, så svårt att få ur! Smörjde med vaselin på svullnaden i munnen.

Red i ridhuset, och jag red på hackamore, pga den lilla svullnaden i mungipan, och han var überpigg! Ville bara springa men jag fick ut det jag ville av honom, att sätta under sig bakbenen, öppnor, skänkelvikkningar jobbade vi med också. I skritten bad jag honom att samla sig, bara några steg såklart, och det gjorde han utan större problem. Galopperade inte, då han kändes springig och stark, men jag krävde ju lite mer av honom i skritten och traven, så det gjorde ingenting :)

När jag ridit klart släppte jag honom, så fick han springa, och ujujuj, en riktigt race:er! Så söt!

Idag ska han bara få springa lite i ridhuset, och få en liten vilodag.


race:er!


internet

mitt internet cpar, bloggar från mobilen. ingen update idag, tar igen det imorn ;-)

stallet

Nu har jag precis klivit upp, och ska åka till stallet. Kommer vara där första gången själv nu, sedan vi köpte honom iaf...  Ska iaf rida i ridhuset, göra lite mentala saker, ställa in en ny skottkärra, lägga en höpåse ngnstans, flytta på ngt osv, ja ni vet, träna lite annorlunda träning;) Borde gå bra, då han är rätt cool, om man inte drar in skidåkare i bilden såklart... Usch, superfina ridvägar, men på vinter är det skidåkare överallt, på sommaren är det golfare överallt... Han får vänja sig helt enkelt!

Tränset jag bevakar har gått upp i 360 kr, med 2 dagar kvar, så det kommer nog gå över min lilla budget... Kommer gå upp i 500 kr, minst... Ska hålla ett öga på det, annars får jag väl hitta ngt annat...



ny design + header

Nu har jag en design + header som kommer sitta kvar till våren :) Har fixat det själv, alltså ingen som hjälpte mig. Var några som erbjöd sig, men jag tänkte att jag kan väl sluta lata mig och göra en OK själv... Blev ganska nöjd med den, eller ah, den duger... Bilderna är färska från idag, så njut av dom, innan bäst före datumet går ut;) Kommer nog inte bli så mkt mer bilder from imorn, då jag kommer vara ensam i stallet, och ingen som kan fota oss... Kanske, ngn dag, annars blir det väl mest hagbilder.

Har även färgat håret idag, lite rödare, men det blev inte så stor skillnad, men ändå bättre. Kanske kan lägga upp ngn bild om ett tag, inte nu, för nu har jag en finne xD Ushc, på med finnmedel!


äckliga finnar. Haha, nån som fatta den? xD

STOR BILDBOMB

Här kommer bilderna från idag :)

nathalie busk san ziro




Har ca 200 till, men dom orkar jag absolut inte ladda upp ;)


rubrik

Idag gick det mkt bättre! Red på ridbanan, på hackamore såklart. Han var pigg och drog lite, men annars gick det super! Gjorde små volter, skänkelvikningar och han jobbade bra. Han kollade på några skidåkare cirka 400 m bort, men annars var det inget :) Mamma tog kort när vi red, och sen fotade jag efteråt, så fick han springa lös på ridbanan :) Bilder på det kommer upp ikv, fick ca 300, så jag måste förminska och välja ut ett 20 tal.

Imorn tror jag det blir ett pass i ridhuset, kanske lite bommar?? Får se helt enkelt;)


smakprov ;)


ah, jag försökte iaf

Försökte fixa en ny design + header, vilket gick... ah, ni ser ju själva, rätt dåligt... Om ngn vill vara snäll o fixa en design + header, snälla säg till! Den som är snäll och gör det kan få ett schockemöhle schabrak / grimma, i valfri färg, sort och strl... Behåller den jag har sålänge, tills ngt annat dyker upp xD


mums...


frågestund

Lägger upp denna igen, ifall ni glömt ;)



Går bra att kommentera detta inlägg också :)

Svarar kanske i en vlogg :)


träns

Idag hade Ziro sönder sitt träns nar han sprang, så nu måste jag köpa ett nytt! Gillade inte det tränset direkt, så det är helt OK för mig :D Vill ha ett dyrare träns nu, även om vi inte ska tävla mkt, och jag tror jag hittat ett! det kostar ca 2000, men jag har hittat det billigare, inte begagnat, usch nej, utan helt nytt, superbilligt! Klart ngt jag måste köpa, även om priset stiger (budgivning, direkt från företaget), så måste jag ha det!

Visst, det är inte lackat, men det är ett märkesträns, av märket FSS (brittiskt märke), av superkvalité. Lackning kan man ju fixa själv, bara lämna in till skomakarn ;) Hoppas bara jag vinner, för det skulle vara så snyggt på honom! 5 cm nosgrimma, inte helt fel? Ska iaf hålla koll på det, det ligger på ca 250 kr nu, och det kostar 2000 i affär, så det är en STOR skillnad, för tränset är som sagt nytt, direkt från företaget, då dom gör sånna här auktioner ibland.

Funderar på en helt ny design, med header och allt, synd bara att jag suger på det där med photoshop och allt som hör till xD Får se om jag kan hitta ngn att fixa åt mig ;)


fina dumma ponny, en oslipad diamant <3


random bilder

Slänger upp några random bilder :)








"uteritt"?

Idag skulle vi rida ut, men ah, det gick som det gick... I början gick det super, han var så villig att rida ut, men plötsligt... en skidåkare, där, där, där, där och där! Överallt var det skidåkare, och Ziro blev livrädd, började stegra o fjanta sig, så jag hoppade av, för säkerhets skull, och han fortsatte, men skidåkarna, kunde dom stanna? Nej, dom kollade på oss men fortsatte åka. Man kan ju tänka till?

Han stegrade så han höll på att gå omkull, så drog han tyglarna ur händerna på mig o sprang hem, men som tur var var vi inte mer än 3-400 meter hemifrån. När jag kom dit tog jag in honom direkt, men på ngt konstigt sätt hade han fått bettet igenom munnen, och istället hade han fått tyglarna genom munnen? Ah, ngt sånt? Han hade väl trampat på det. Tog av honom allt och han var verkligen livrädd, hela han skakade... Kollade ben, inget varm eller svullet, eller blodigt, kollade munnen, och där hade han ett ställe där det var lite svullet, så jag ska nog rida på hackamore, och Linn var snäll och sa att jag fick låna hennes :) Släppte ut honom sen, när han var lugn, så gick han till sina kompisar.

Bild från när det gick bra kommer.