barbacka

Hejsan! Har precis satt mig vid datorn, så därför har jag inte bloggat.

Idag fick det bli lite barbacka, och fyfan vad bra det gick! Han lyssnade, och vi fick till bra öppnor och skänkelvikningar, och han gick framåt, det var bara jag som sabbade med att inte kunna sitta ner ordentligt ;)

Började iaf med att skritta låååång och låg, och göra öppnor och skänkelvikningar, och det gick så bra, och jag kände mig så himla glad :D

Galoppen gick också bra, och den kändes supermjuk, och det var lätt att sitta ner ordentligt i den. Red på massa olika volter, mest 15-20 metersvolter, och han skötte sig perfekt. Runda volter, rund häst, ja, allt var runt ;) Jag kunde inte vara nöjdare efteråt, och är han såhär fin på tävlingen, då jävlar får dom passa sig ;)


Min kavaj kom idag, och den passade perfekt, så jag är nöjd med den också :)

Tråkigt bildlöst inlägg, men vi får ta nya bilder någon dag.

Btw, våran nya filmkamera har kommit, så snart blir det nya filmer.


bilder

Här är bilder på mina inköp :)


även en bild på min hårfärg, som jag tycker blev riktigt snygg ;)


idag

Idag red jag i ridhuset, och han var sjukt pigg!

Han har ju fått 2 vilodagar, typ, igår red mamma lite, men typ vila.

Iaf, började med att skritta fram, även fast vi taktade ungefär hälften... Sen tog jag tyglarna, och gjorde lite volter, skänkelvikningar, öppnor, ja, lite sådär. Det gick bra, och där är jag nöjd med honom :)

I traven gick det nog sämst idag. Han slängde med huvudet då och då, och tog knappt höger skänkel, en feter ett tag gick det bättre, och vi fick till lite bra skänkelvikningar.

I galoppen gick det nog bäst. Vi tränade lite snett igenom, och bröt sedan av innan vi kom ut på spåret, och han bytte bara en gång, så det är framsteg. Men jag hittar fler knappar varje dag, och vet lite mer hur jag ska ha skänklarna. Han jobbade bra iaf, och jag är nöjd.

Red även igenom LB:1 en gång, och det gick bra :) Han vinglade inte på medellinjen, och i halterna stog han bra och stilla, på tygeln. Nöjd!


hej

Hej! Som ni märkt har jag inte uppdaterat idag, då jag kom hem runt 03, och sov till ca 11.30. Sen var jag i stallet, och färgade håret, har ätit, och nu sitter jag här.

Börjar med att berätta om gbg :D Jag gick runt på mässan, och hittade en ursnygg pikeur väst, för otroliga 699 kr! Tänkte ändå att jag kollar om jag kan hitta en ännu billigare. Det gick dock inte, och sen hittade jag inte tillbaka till västen :O Hade ju inte ens kollat vart den fanns, smart... Men efter kanske 1 timmes letande hittade jag den, och tog den enda som fanns kvar i strl 36.

Köpte även med ett schabrak, en lädergrimma som var lackad på nos och nacke. Sen fick jag en goodiebag med lite smått och gott i.

Sjukt mycket folk! Men dagen var super iaf :D Förutom att jag spydde i bussen på väg dit, men det var det sämsta ;)

Bilder kommer.


mina inköp - bild

Här är en bild på det jag hoppas hitta :)





mina inköp

Här kommer en liten lista med vad jag hoppas hitta, även fast det säkert kommer bli annat ändå ;)

*En ridväst (inte skyddsväst alltså), helst KL

*En röd JW luva

*Röda boots

*En tröja, helst pikeur / KL

*Ett swarovskiskärp

Ja, det var väl det mesta, men det blir säkert ngt annat också ;)

Jag går nog på mässan nu, eller är vid bloggmontern, tidsinställt inlägg ni vet. Det får bli lite dålig update idag, har ju ingen tillgång till dator, och min mobil funkar inte att blogga från??


sängen snart

Hej! Jag ska snart gå och lägga mig tror jag, ska upp halv 5 -.- Men det blir det nog värt ;) Mässan, dressyren, osv. Jag har faktsikt aldrig varit i scandinavium, har liksom aldrig blivit av...

Idag kom mitt JW schabrak också, skitsnyggt :D Ska köpa en matchande luva, och kanske boots. Får se om jag hittar det på mässan imorn.

Vi hörs!





hej

Jag orkad inte åka till stallet idag. Ta inte "orkade" på fel sätt nu...

Nu ska jag snart äta, och annars? Det händer inte mycket, men imorn ska vi ju till gbg horseshow, och bussen går kl 05.30, så jag måste lägga mig tidigt, ska ju upp tidigt.

Orkar inte skriva mer.


film från botorp




idag

Idag får det nog bli en uteritt, med tanke på det hårda passet igår. Bara skritt, kanske lite trav. Jobba honom lite, träna på skolorna, öppnor, skänkelvikningar, men vi väntar med slutorna, då han inte känner sig riktigt bekväm där, så vi kan behöva väggar som lite stöd till det ;)

Pappa är snäll och skickar med mig lite pengar till mässan imorn, även om det redan ekar i in plånbok, efter kavaj och schabrak köp...

Filmen från igår är påväg, håll ut ;)



från botorp

Idag var vi ju i botorp då.

Han var riktigt lättlastad idag, och gick rakt in utan longeringslina eller ngt sånt. Sen var vi på väg, och Tervo hängde med.

När vi kom fram sadlade vi osv, som vanligt.

Skrittade fram ca 10 minuter, och tog sedan tyglarna och jobbade honom lång och låg, länge i skritten, då vi hade ca 35 minuter på oss innan träningen skulle börja. Ja, så jag skrittade lång och låg då, i ca 10 minuter, och gjorde volter, skänkelvikningar osv. Lösgörande.

Började trava när allt kändes bra. Ökade lite snett igenom, och på långsidorna. Han kändes fin, och sen tog vi en skrittpaus efter ca 10 minuter.

Galopperade fram honom efter det, och han var lite seg, men det var ingen fara :)

Ja, sen kom Madde. Vi tränade inte på något speciellt direkt, utan körde bara på. Skänkelvikningar, och jobbade på volter, och skritt-trav-skritt-trav övergångar. Han är inte så väldigt framåt när vi ska fram i trav, och lite mycket bakåt när vi ska ner i skritt, så det blir väldigt plötsligt.

Sedan jobbade vi med galoppfattningar, och det gick bra, men han var inte så väldigt framåt på fattningarna, då han var riktigt trött, men han jobbade bra ändå. Han är starkare i vänster, det är han bättre varv, och då kunde han galoppera ordentligt, och travade med shwung, men var lite svagare i höger.

Jag är supernöjd med honom iaf, och Madde tyckte han var fin, och att han skulle bli en riktigt fin ponny i framtiden :D

Film kommer!


rubrik

Hej!

Gud vad jag blir avundsjuk! Jag har ju bara en kvällsbiljett till lördagen i gbg, men alla andra åker nu..(nästan alla iaf ;)) Vill också :(

Ska gå med hunden nu, och sen kolla på TV med glass och cola, kan det bli bättre??

Sen i eftermiddag ska jag ta bussen till stallet och mocka och sådär, sen fixa Ziro, dvs borsta, ta på dubbla fleecetäcken, transportskydd mm. Ska till botorp och träna för min tränare där :D Har inte tränat för henne sedan i november-december ngn gång, fast inte på Ziro då... Men iaf, hon är sjukt bra, och har tagit mig från lokal LC:1, till regional LA:4, på ganska kort tid. Ska bli riktigt kul iaf :)




Film

Filmen från botorp första gången :)








buse!

Idag red jag i ridhuset, och shiet vad han var fin! Han var på ett riktigt bushuör, och kickade här och där, och uppfann några nya rörelser, samt att han var ganska överpigg och stegrade en hel del...

Iaf, skrittade en stund, och jobbade honom där. Öppnor, slutor osv. Han ville inte riktigt som jag ville i början, utan tyckte det var bättre att stegra, min knäpphäst ;) Men iaf, han skötte sig bra till slut.

Travade sedan, och det skulle vara i låg och lång form, men det gick inte direkt, på en överpigg ponny som bara ville leka... Ökade lite på långsidorna, och han flög iväg, riktigt fina ökningar! Tränade även på uppridningen i trav, då han gärna vinglar lite, och ställer sig snett, men mot slutet ställde han sig perfekt, på tygeln.

I galoppen jobbade jag honom mest på volt, i ett arbetstempo, och inte det snabba unghäst tempot. Han tyckte det var sjukt kul, och rumpan kom upp i stort sett hela tiden. Pigg so han var bytte han galopp varje gång vi kom ut på rakt spår, så där fick jag jobba... Ökade på långsidorna sedan, och lite kortare på kortsidorna. Fyfan vilken galopp han hade i ökningarna! Stora runda språng, och det kändes så luftigt, som storhäst-språng. Underbart! Önskar jag haft film/bilder på det, en tyvärr!

Goda nyheter! Våran videokamera funkar igen, så jag ska gå och fixa filmen från första gången i botorp.

See ya!


film

Här är filmen från hoppningen :)







ny kavaj

Här är min nya kavaj (har dock inte kommit än).. En kingsland, med röd krage, skitsnyggt enligt mig ;) Det är egentligen en "hoppkavaj", men ca 50% av alla dressyrryttare har hoppkavajer. Jag gillar den starkt. Köpt "begagnad", använd 2 ggr av säljaren. Nypris 4.000 kr.



Vad tycker ni?


gbg

Idag fick Ziro en vilodag, med tanke på att han var ganska stressad igår, så det var nog skönt.

Jag åkte buss till stallet, och mockade och sådär, sen laddade jag med morötter och gick ut till hagen ;) Han stog långt ner i hagen, så jag gick dit efter ca 10 minuters väntande på att han skulle komma -.- Men iaf, vi gosade, sen sprang jag lite med honom, och han drar iväg mot dom 2 andra hästarna i hagen, och ska busa med dom, vilket inte gick, så då sprang han tbx till mig, så söt! Han race:ade runt i hagen en stund, och tjejerna var med lite, men mest var det han som sprang och visade upp sig, med ett underbart steg och hög svans ;)

På lördag är det ju gbg horseshow också, men jag kommer nog inte inhandla mycket från mässan..... Pengarna har gått till en ny kavaj (1300), och ett nytt schabrak (390)...

Jag ska fixa filmen från hoppningen så kommer den strax ;)


uteritt + ATG

Igår red jag ut en lite längre bit, mitt på dagen, då det inte var skidåkare ute. Vi red på en skogsväg, där det kan komma en bil då och då, men vi mötte bara två. Vi travade och galopperade där, och i galoppen fick han galoppera riktigt i slowmotion nästan, det skulle gå riktigt långsamt. Han tyckte det var jobbigt, men samtidigt kul. Han skötte sig jättebra iaf, och bara en gång stannade han och stegrade lite, men han gav sig när det inte ledde någonvart.

Sen kom mamma och pappa så drog vi iväg till örebro, ATG-klinkien. Det var ju mätning, men vi passade på att kolla tänderna samtidigt.

Vi fick vänta en stund, men det fanns boxar där man kunde ställa hästarna, så det var ingen fara :) Det var en del stressade ponnyer, som inte kunde stå stilla när dom kom med mätstaven, men det kan man ju förstå. Vi fick iaf vänta i ca 40 minuter, sen var det våran tur. Vi fick gå lite i en lång korridor typ, och där fick han lugna sig lite, men var ganska lugn ändå. Sen kom dom med mätstaven, och han bara stog där, min duktiga kille!

Hon la på mätstaven, och SHIET! Han var 1.51 cm! Jag tänkte: Fan det kommer inte gå... Men han var spänd, så han blåste ju upp sig... Men efter ca 15-20 minuter slappnade han av, och hon fick honom till 148.0. SUCK! Där andades jag ut ordentligt. Men jag har iaf en PONNY, och ingen häst.

Sen var det ju dax att kolla tänderna, och han vill einte riktigt gå in i det där båset, men gick in iaf. Han fick lite lugnande, så stog han och dåsade lite ;) Hon satte på honom en sån där konstig grej som öppnar munnen på hästarna, så kollade hon. Bettet skade honom inte sa hon, men för några år sedan hade någon tandläkare raspat honom lite för mycket. Men det skadade honom inte, men hon såg det. Inga vargtänder eller ngt sånt, ha var bra i munnen :)

Helnöjd med honom iaf :D


hoppning

I söndags hoppade vi litegrann, och han var jätte duktig :) Vi körde på en kombinattion, 1 galoppsprång. Det var lite långt avstånd först, men det fixade han galant ändå. Vi ställde rätt hindrena sen, så det blev lite bättre, och då gick det super :)

Vi hade även lagt några höbalar i mitten av ridhuset, och lagt däck vid sidan om dom, och det var lite läskigt, men han hoppade ändå.

Film kommer!


bilder från botorp

Här är bilderna från botorp, och som sagt, ni behöver inte kommentera min sitts :)





botorp

I lördags var vi i botorp igen, och det gick superbra :D Han gick nästan rakt in i transporten när vi lastade, och var väldigt lugn när vi kom fram faktiskt.

Jag skrittade runt i ridhuset ett tag, och tog sedan tyglarna och kände på honom. Lite skänkelvikningar, öppnor, och det gick bra. Testade även lite ökad skritt, som ingår i LB:1, och det gick riktigt bra faktiskt, så det var jag nöjd med. Han hade bra bjudning också, och det tycker jag han haft på sista tiden, så det kan ju ha varit unghäst-trötthet som han haft tidigare.

En skrittpaus, sedan trav, i lättridning såklart. La lite volter, från 10-20 meter. Massa ökningar på långsidorna, och shit vilken power han hade! Jag höll på att flyga bakåt när han drog iväg, riktigt härligt :D Fast när vi skulle öka snett igenom orkade han inte riktigt, så det blev galopp på mitten ungefär, men han kämpade bra ändå :)

I galoppen, ja, asså... BÄST! Han jobbade bra med baken, och det var ingen springig galopp, utan en vanlig arbetsgalopp, och vi provade t.o.m på litelite samling. Det hade han faktiskt relativt lätt för. Lite mellangalopp testade vi snett igenom också, och han faller isär lite, för han vill gärna göra ett byte, men när jag inte låter honom, faller han isär litelite. Men vi får väl jobba på det :) Vi ska nog åka dit igen snart och träna, för tränare. Ska bli kul :D

Bilder kommer.


Min sitts har blivit hemsk, men vi ska träna på det :) Inget ni behöver kommentera alltså.


jag gör som jag vill, faktiskt

Hahahahahahaha, alla kommer tro jag är puckad nu, men jag fortsätter blogga, även om vi bara är på 16 kommentarer, typ?

Det kommer komma ut flera inlägg nu snart, så håll utkik ;)



25

Jag har lite mer att skriva om, lite mer beredd att jobba, så om minst 25 olika personer vill att jag ska börja blogga, gör jag det, utan fler pauser i framtiden. Ni bestämmer, och nu har jag lite mer att skriva om som sagt ;)


bloggpaus - på riktigt

Jo, vi kör en bloggpaus. Vet inte vad jag ska skriva om, och har få besökare, så det är inte värt det... Kommer dock vara mer aktiv på bilddagboken, så kolla där istället :) Kanske börjar blogga igen, senare.

Ha det bra så länge, så hörs vi kanske sen!

ridpasset

Hej igen! Idag fick det bli en uteritt, och sedan ett litet pass i ridhuset.

Ja, vi red ju ut först, och det gick super :) Han var inte spänd alls nästan, och vi mötte en bil med en skällande hund, men han brydde sig inte mycket alls. Red en liten sväng bara men det gick jättebra :)

Sen red jag lite i ridhuset, och det gick också jättebra. Tränade mycket på öppnorna, och dom var ganska bra. Red mycket galopp också, och 15 metersvolter. Han jobbade bra, och även  mellantraven längde han fint, så jag är supernöjd :D

Ja, nu sitter och och dricker cola (igen), och kollar på tv (igen). Har inte mycket att skriva om, och dåligt med läsare, så vi får se hur det blir med bloggen.


:(

Nej gud vad jag blir arg på mig själv :( Jag som hade gjort iordning tidsinställda inlägg, men glömt trycka på spara och publicera... Typiskt mig...

Men iaf, jag sitter hemma och gör absolut inget, dricker cola, kollar på tv. Ska träna för tränare sen, och jag tror det kommer gå bättre med bjudningen idag, för Ziro var ju nästan åt det sega hållet förut, men nu på sista tiden har han varit super, framåt, nästan lite springig ibland, och han har tuffat till sig lite, säger till när det blir jobbigt = stegra ;) Men som sagt, han vinner aldrig ^^

Ja, ska ta bussen kl 16, så jag måste gå och fixa lite grejor först :)


idag

Hej!

Idag fotade ju Linn oss när vi red, och det gick bra :) Gjorde några travökningar, galopp, och ja, sånt där.

Sen red jag lite bara efter fotograferingen, och skulle prova lite förvänd. Han byter ju, så då skulle jag bryta av, och han börjar slänga med huvudet, för han vill ju inte, och då stannar jag honom, och han stegrar.... Dumma hezt... Men jag fick lite tips från Annie, så jag ska prova det nästa gång :)

Annie provade honom lite också, och han slängde med huvudet, stegrade, ja, var en missnöjd San Ziro helt enkelt. Men han testar ju, och när han väl slutar bråka blir han superfin! Man måste hitta rätt knappar, och vara bestämd, annars funkar det aldrig :O

Ps, jag skickar bilder till dig på mailen när jag fått bilderna från idag :) Du vet vem du är ;)





jag låter videon tala för sig själv ;)





Busvideo

Här är en liten film från när Ziro busar i ridhuset, fast inte från idag eller igår då, men den är typ en vecka gammal tror jag :)




Ps. Visst har uppdaateringen blivit bättre? :D




hejsan!

Nu sitter jag och äter chokladbollar, och spelade in en helt random video när jag var inne i badrummet... Asså jag förstår mig inte på mig själv? Jaja, ni får väl se ;)

Ska ta bussen till stallet sen, Linn ska fota oss, tack :D Ja, sen då? Vloggen kommer, ja, jag vet inte vad jag ska skriva om, så jag avslutar lite snabbt ;)

Hejdå!


Failbilder



Det blir inte så många hästbilder, men jag har ju bara haft honom i knappt 2 månader :)


google-sökning

Oj, såg en sak nu när jag bara googlade "nathalie busk san ziro"... Det finns måånga bilder på oss :D Det visste jag inte... Men min lille plutt ska snynas överallt, alla måste ju veta hur fin han är ;)

Nu sitter jag nog i skolan, tidsinställt inlägg nivet ;) 

Som sagt, idag blir det nog foto-session, så ni får lite nya fina bilder.

Svarar på en kommentar också: Kan man adda dig på facebook ;)
Svar: Ja självklart! Nathalie Busk, bara att adda :)

Har hittat mitt röda schabrak också, som jag ska köpa. Nu behövs boots, träns, kanske benskydd, och kanske en luva :D Älskar att kolla över vad man ska köpa, och sedan köpa det. Längatr till mässan Göteborg, men ska bara köpa något av min röda utrustning, om det finns såklart :)

Ja, det är lite svårt att komma på något roligt att skriva om. Men jag ska försöka komma på lite saker iaf ;)


snygg grabb ;)



anmälda

Haha, med rubriken menar jag inte att jag har anmält någon för något, men att Ziro och jag är anmälda till våran första tävling den 6:e mars :D:D

Det är en LB:1, i botorp. Vi har ju varit där och tränat en gång, och han var riktigt lugn, men vi ska försöka åka upp och träna en gång till innan tävlingen. Nästa vecka har jag ju lov, så då kan vi nästan åka vilken dag som helst, bara det inte är bokat. Men vi måste ändå rida i gamla ridhuset en gång minst, innan tävlingen, då uppvärmningen är där. Men det ska nog gå bra, för vi kan ju inte tänka: Vi måste vinna! För det kommer vi ju inte. Vi kommer inte ens bli placerade, men vi tar det som en träningstävling. Jag är egentligen inte med för att tävla, utan för att han ska få lite erfarenhet.

I botorp känner jag mig hemma, väldigt bekväm och lugn. Är jag lugn, är han lugn, så det känns liksom säkrare än om vi skulle åka någon annastans. Har någon tips inför en första tävling lyssnar jag gärna :)




Alla djuren

Tänkte att jag skriver ett inlägg om alla våra djur här i familjen :D


Mitt hjärta <3 Ja, ni vet nog en hel del redan, men San Ziro som är hans fulla namn är en valack född 05. Den 28 maj-05 för att vara exakt ;) Han reds in  när han var 4 år, då uppfödarens dotter skulle rida in honom, men hon tappade intresset, och därför blev det en sen inridning. Han är supergosig när man bara står med honom, kan göra det i timmar :D I ridningen är han cool, och speciell. Han tycker att han är perfekt, och vill alltid göra rätt. Han har lite av en attityd, men bara man är lugn och bestämd är han super! Tror verkligen den här ponnyn kan gå långt! SM, NM, och kanske ännu längre, men vi får se hur långt vi kommer innan min ponnytid är slut ;)


Ninja. Hon är en liten fd stallkatt, som kom hem till hos när hon var ca 6 veckor, lite tidigt men stallet var tvugna att bli av med ungarna. Jag lyckades tjata till mig en av dom underbart söta katterna, och hon gör verkligen skäl för namnet ;) Hon är överallt, och kan springa i timmar och jaga efter sin lilla boll (se bilden).


Sommar <3 Iaf, Mozart aka Mojja, är en Bener Sennen född 04, så han bli 7 iår. Han tyvärr problem med höfter och armbågar, så han måste ta det ganska lugnt, och inte springa för mycket. Han älskar ändå att busa, jaga katterna, och hänga med till stallet. Älskar den här hunden sjukt mycket, han är bäst!


Alfons. En supersöt och go katt. Han är min favvo av katterna, och han är verkligen speciell. Han passar inte med alla människor, utan är mer av en enmans katt. T.ex, mamma kan hålla i Alfons, men han vill bara ner, men håller jag i honom kan han sitta hur länge som helst. Underbar på alla sätt, men är han missnöjd med något kissar han där han kan (dock inte i mitt rum, haha)... Men han är helt underbar.


Filip. En gosig katt när han vill ;) Älskar mat, och att sova. Väger hela 10 kg, så han är inte liten direkt. Han må vara den största katten, men är rädd för allt som finns. Ett ljud får honom att hoppa rakt upp i luften :P


Rosie. En an kaninerna, supersöt och tjock ;) Nej, men hon är inte smal iaf... Det var meningen att hon skulle bli min hoppkanin, men hon tog pinnarna i munnen och slängde iväg dom, så han kan, men på sitt sätt ;)


Bella. Min hoppkanin, som inte hoppar så mycket ;) Men hon kan iaf, tror jag hoppat ca 70-80 cm med henne. Hon är ganska gosig, när hon vill d.v.s ;) Men hon är allt bra söt, eller hur ? ;)


Hiss / Diss Ridsportsbutiker

Yes, jag tänkte hissa och dissa ridsportsbutiker då, och vi börjar med Börjes :)

Börjes: Nej usch och fy för börjes! Jag tycker det är usel kvalité på grejorna, och det känns billigt... Typ som skogsmulle saker... Jag har själv några grejor från börjes, men jag gillar dom inte alls.... Man gillar ju inte allt som man själv har ;) Stor diss till börjes.


Hööks: Förut gillade jag hööks, men felaktiga beskrivningar och allt kopierande hit och dit gör att det har sjunkigt i mina ögön... Som t.ex, det lackade tränset, är 3,2 cm brett, inte 4cm. Det låter inte som så stor skillnad, men det snyns väl. Sen då kopieringen, nämn något som hööks inte kopierat liksom... Det verkar ju som att man inte har råd med "dom riktiga grejorna", om man har dom kopierade schabraken t.ex... Diss till hööks.


Horze: Gillar inte horse heller direkt, dels p.g.a den långa leveranstiden, och att det står Horze på allting typ. Det ser billigt ut, och det ogillas. Diss till Horze.


Grand-prix: Äntligen något bättre :D Grand-prix känns ganska bra. Snabb leverans, och dom har mer märkesgrejor, lite mer vaiation, och har något för alla plånbokar, utan att något ser billigt ut. Hiss till grand-prix.
(hittade ingen bild på loggan)


Hästboden: Jag har aldrig beställt härifrån, men vad jag har hört så är det ett bra ställe :) De har märken som treadstone, shire mm. Söta träns, och inte alltför dyra. Hiss till Hästboden.



Det här är ju bara vad jag tycker, mina åsikter ;)


vilodag för oss båda

Idag får det bli en vilodag för oss båda, jag är sjukt trött, och Ziro har gått hårt i 3-4 dagar nu. Jag kan alltså fixa ihop lite mer inlägg nu, emn som vanligt är det alltid bra med förslag vad ni vill läsa om :)

Imorn ska det bli lite foton, så då har jag nya ridhus bilder, vilket det är ont om just nu.

Jag tänkte skriva ett inlägg där jag hissar och dissar olika ridsportsbutiker, så det kommer snart :)






Fail-bilder





Hiss / Diss

Visst gillar jag John Whitaker, men dom här ridbyxorna var extremt fula! JW har väldigt mycket snyggare ridbyxor.... Nej, jag gillar dom inte alls, och jag förstår inte hur någon kan göra det? Rött och blått matchar, men det ser ju helt fel ut, och "autografen" är riktigt ful... Byxorna kostar runt 900kr, men för det kan man få så mycket snyggare byxor...






imorn

Imorn tror jag det blir ännu en genomkörare i dressyren, och fotografering :) Jag har inga nya bilder när vi rider i ridhuset, men jag ska försöka fixa det tills imorn då, kväll asså ;)

Ja annars då? Är det bara jag som är skittrött på all snö? Tycker det räcker nu, det blev ju faktsikt vinter i typ novmber? Nej, jag hatar all snö, gör ni, eller gillar ni den?

Ja just det! Jag ska till göteborg horseshow :D En kompis sålde en kvällsbiljett till lördagen, så jag köpte den, och jag är suuuperglad :D Men tyvärr Jonna och Lina :S Dom biljetterna var borta....


Så himla snygg och beredd på bilden :D



Svar på tal

 
Rött påå en brun häst är ju inge fint=))
Det kanske inte du tycker, men om folk tycker något är fult, får man blickarna till sig, och jag tycker det är supersnyggt :D

vet du om man kan slut-mäta en häst/ponny efter 10 års ålder? :)
Svar: Ja det kan man :)


Heej kan inte du skicka lite bilder till mig skulle gärna vilja pröva göra en header åt dig ? :D snälla ?
Svar: Hellu :D Jo det kan jag absolut :)



Till alla: Alla "idolbilder" osv, skickas till [email protected] :)



 

uteritt och hårdträning

Hej :)

Idag fick det bli en litet uteritt, och ett lite mellanhårt pass i ridhuset.

Började med att skritta ut en liten bit, och gud vad han var pigg! Taktade nästan hela vägen, men ibland skrittade han lugnt. Red iaf bara en liten kortis ute, som framskrittning.

I ridhuset skrittade jag någon minut också, och tog sedan tyglarna. Han var piggelin, och grejade med munnen när han inte fick springa. Han kollade på allt som fanns, och la jag på spöt stegrade han. En gång blev han skitförbannad när han inte fick som han ville, så han stog i mitten av ridhuset och stegrade, och varje gång han stegrade la jag på spöt, och han stegrade osv. När han fattade att det inte ledde till någonting la han ner iaf. Sen rullade allt på super, och han jobbade finfint :D Kortade t.o.m upp galoppen pyttelite.


söta katter ;)


senare

Hejsan! Ska snart ta bussen till stallet, och rida en genomkörare. Bloggar mer senare :)






röd utrustning

Hej på er alla!

Nu är det så att jag letar efter röd hopputrustning. Boots, benskydd, schabrak. Allt ska vara i bra skick, helst märkegrejor ;)

Har letat lite här och där, men det blir så dyrt att köpa allt nytt... Vill iaf gärna köpa begagnad utrustning I BRA SKICK. Inget trasigt, slitet eller så. Självklart inga brodyrer på til ex. schabrak.

Uppskattar tips :)


typ?


Ponnymätning

Tänkte skriva ett inlägg om ponnymätning.

Ziro och jag ska iväg på ponnymätning (årsmätning) nästa måndag. Jag hoppas verkligen inte att han är mer än 148 cm... Han var 146.7 senast, för två år sedan, men då mättes han hemma, lugn och avslappnad. Nu är ju reglerna ändrade, och man måste åka iväg och mäta.

För att ponnyn ska få tävla inom Svenska Ridsportförbundets regelverk gäller nu att mätning ska ske på en av Svenska Ridsportförbundet godkänd klinik/mätstation och genomföras av en mätman godkänd av Svenska Ridsportförbundet.

På mätningar som inte är på hemmaplan blåser vissa hästar upp sig, d.v.s gör sig högre, större. Ziro är ju inte helt bekväm på nya ställen, så han kommer antagligen göra sig större. Hoppas bara att han inte blir högre än 148 cm... Skulle han vara det förändrar det inget, förutom det faktum att jag gått över till storhäst 3,5 år för tidigt... Ziro kommer ändå stanna här, det kommer han göra tills han ska till de evigt gröna ängarna.

Har för mig att dom tar hänsyn till detta på nationella tävlingar, då alla ponnysar mäts. Då får ponnyn vara max 152 cm, om jag kommer ihåg rätt?

Ponny kan mätas från och med det år den fyller ett år. Årsintyg för ponny yngre än fyra år gäller endast under det år det utfärdats. Därefter skall ponnyn mätas vid 4, 6 och 8 års ålder. Slutmätningen sker vid 8 års ålder och uppåt.





porträtt

Hejsan! Idag kom mammas kompisar till stallet för att träffa Ziro. En av dom hjälpte oss väldigt mycket med våran första häst Sigge. Det var kul att träffa dom igen iaf :D

Red på ridbanan i snön igen, och han jobbade bra. Han blev lite tjurig ibland när dte blev jobbigt, så småstegrade han lite. Gjorde som igår, en ganska kort pass, med volter, ökningar och lite busgalopp på slutet ;)

Efter ridningen tog mamma några bilder på oss, lite porträtt bilder. Han tyckte det var lite småtråkigt att bara stå och bli fotad.... Men vi fick iaf en riktigt fin bild, som lätt kommer hamna på väggen i mitt rum ;) Jag hade faktiskt ett leende på läpparna, och hans öron var spetsade och hela bilden blev perfekt!

Jag kan dock inte visa hela mig, en speciell anledning ;)






Bildbomb

Här är dom, bilderna från igår :D

nathalie busk san zironathalie busk san zironathalie busk san zironathalie busk san ziro

Så, där fick ni en BILDBOMB :D Det blev 300 bilder, men jag valde ut mina favoriter.


ny design

Nu har jag en ny design + header (igen). Designen är norsk, så jag fick sitta och göra om allt till svenska, men headern har jag gjort lite snabbt bara, men den får hänga med tills nästa designbyte, vilket blir när det är lite mer vår-sommar. Nu är det ju vinter-vår, även om den nya snön får det att likna vinter-vinter mer :S Men iaf, vi får hoppas att våren är på väg!

Vad tycker ni om designen och headern då? Duger dom ett tag?


idag

Hej, och sorry för dålig uppdate (igen;)) Jag var i stallet idag, och red en kortis på ridbanan. Kameran var med idag också, så dom bilderna kommer imorn :)

Red iaf bara lite så han fick röra på sig, och han var superpigg! Gjorde volter, lite skänkelvikningar, men lulla runt för det mesta ;) Han var super idag, ngt hård i munnen men annars super. Tog lite busgalopp med honom på slutet, och efter det fick han springa fritt, och som sagt, biledr kommer imorn.

Var ju på bio med Jonna också, mysigt :D Sen var jag hemma hos henne och åt tacos, kollade på tv, och nu är jag hemma igen.

Imorn blir det ett dressyrpass tror jag nog :)


smakprov ;)


stallet snart :D

Nu ska jag snart åka till stallet, och rida Ziro efter 2 dagar :D Gud vad jag har längtat, men idag känner jag mig frisk nog att rida ett mjukispass. Det blir nog ett litet pass på ridbanan, då vi har fått mycket snö här, säkert 2-3 dm. Det är bra för plutten att lyfta lite på benen ;)

Nu hade mamma hittat 4 heldagsbiljetter till gbg horseshow, och hade mailat till den som sålde, men den har inte svarat, så det kanske inte blir någonting, sen vet jag inte med skjuts heller, kanske åker med ridskolebussen?

Jag bloggar mer när jag kommer hem.


såhär såg det ut första gången vi red på ridbanan ;)


ok då :D

Jag börjar blogga igen :D Kan faktiskt inte slita mig ifrån det... Det där var väl ändå världens längsta bloggpaus??

Dagen har varit såhär: Varit hemma hela dagen, som igår. Jag har alltså inte träffat min bebis på 2 dagar :'( Är så ridsugen så det finns inte! Haha, bättre ridsugen än röksugen va?;)

Linn red iaf Ziro idag, och det hade gått jättebra, så det känns bra :) Imorn är det jag som rider iaf, och gud vad det ska bli kul! Har dock märkt att jag inte kan rida längre, min sitts har blivit urkass! Tränar ju aldrig för tränare längre nästan, så jag får små ovanor, som att skjuta ut armbågarna, och få cykelhänder. Alltså lägga tummarna innåt... Ska försöka träna på det iaf, även om det är sjukt svårt! Harr ni några små ovanor för er?

Ska efter stallet på bio med Jonna, och jag har en gratisbiljett :D Älskar bio, så mysigt.


imorn bebis <3


ip nr

Ett ipnr är som en dators adress. Varje hus har ju en unik adress, och detsamma gäller din dator. Jag kan se din dators adress varje gång jag får en kommentar från din dator. Alltså: Kommenterar du 2 kommentarer, kan jag se att de kommer från samma dator :)


jag sa ju det??

         Postat av: Hanna
BLOGGA!!! Älskar din blogg!!!!!!




Postat av: Madde

Snälla blogga!! Din blogg äger ju!!




Det här är det jag menade... Dessa 2 kommentarer har samma ip nr, vilket jag sa nej tack till, jag är inte 100% dum vetni ;)




ska jag blogga?

Om 10 personer med olika ip-adresser skriver att dom vill att jag ska börja blogga igen, gör jag det. Men kom ihåg, olika ip-adresser ;)


nattisssss

på bildaggboken: nattisssss, bevaka, bli inte vän

bloggpaus

Nej, jag är sur, irriterad och arg, och jag orkar inte! Jag tar en bloggpaus, men säger till på bdb när jag kommer tbx. Vet inte när, men ngn gång.

gbg horseshow

Ska faktiskt inte åka till Götebrog Horseshow :( Jag vill så gärna dit, men har ingen skjuts, så det blir inget... Ville så gärna dit! Mässan, bloggmontern och hästarna såklart. Men det kanske får bli nästa år...

Har iaf skissat en bild på San Ziro, haha, San Ziro... Konstigt, ser honom inte som en San Ziro, bara Ziro ;) Blev helt ok nöjd med den, även fast jag inte är särskillt bra på att skissa. Har skissat 3 bilder på honom, dom finns lite längre ner.

Jag är sjuk (igen), och har ont i halsen, så jag tror det blir ännu en villodag... Jag känner verkligen för att rida ju :(  Jag sitter bara här iaf, kollar lite tv, lite dator, och har allmänt tråkit... Ska försöka fixa lite inlägg iaf, så det blir lite uppdate idag :) Glöm inte rösta på vad ni vill läsa här nedan ;)






dålig statistik

Har haft dålig statistik i 3 dagar nu, och jag har inte så mycket tid till att blogga egentligen, men jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan. Skriv vad ni vill läsa om så fixar jag det ;) Annars leder det nog till en bloggpaus, eller att jag lägger ner bloggen. Känns lite onödigt att blogga om ingen läser :P

Ps. Vill inte se massa samma ip-nummer som kommenterar med olika namn ;)

Vad vill ni läsa om???









Free surveys




Några bilder

Kameran fick hänga med till stallet igår, så här kommer dom bilderna ;)




Haha, så söt med bakbenen ;)


ridpasset

Idag blev det ett hårt ridpass. Började med att skritta fram ca 10 minuter, och sedan skritta i halvlång form i ca 15 minuter, med öppnor, skänkelvikningar och volter. Red med spö idag, vilket jag är superdålig på! Har ju bara haft pigga hästar, som blir nervösa och studsiga av spön, men det gick jättebra :)

Travade sedan i en lång och låg form i ca 15 minuter (lättridning), och gjorde öppnor, skänkelvikningar och volter, som i skritten. Gjorde även ökningar på långsidorna, och lyssnade han inte, lade jag på spöt pyttelite, vilket blev en bakut. Han tyckte inte att jag hade rätt att säga åt honom idag, han visste bättre själv tyckte han ;) Men han gav sig efter ett litet tag. Varje gång han kickade lade jag på spöt, inte hårt, bara så han visste om det. Han kickade, jag lade på, han kickade, jag lade på. Så fortsatte det lite, men han gav sig till slut.

I galoppfattningarna kickade han gärna, så då lade jag på spöt, och så kickade han osv. Men även här slutade han till slut. Han jobbade bra, och vi låg på en 20-metersvolt. En gång kickade han ordentligt, då lade jag på spöt och gjorde halt, och då blev han förbannad och stegrade istället. Puckohästen ;) Lade bara på spöt igen, och han gav sig.

Han var superduktig iaf :D





Failbilder







Ovisade bilder

Hittade några ovisade bilder på Ziro tror jag ;)






hallå??

Extiserar ni fortfarande? Har bara haft 50 besökare idag, och igår 60... Vart är ni??


barbacka buse!

Hejsan, och sorrry för sålig uppdate, men jag åkte från skolan och nästan direkt till stallet.

Först stog hästarna lääängst ner i hagen, så då fick jag gå bort dit (och det är långt!), och skulle hämta Ziro. Självklart får Joyan ryck och drar iväg till öppningen, och Ziro och Dida hänger på. Där står jag som en idiot med mitt grimskaft sen... Hästarna galopperar runt i en stor cirkel, och jag bara väntar på att dom ska ge sig. Alla hästar i alla hagar börjar då, med svansarna i luften, och Ziro skulle vara störst och snyggast, så han hade sånna stora och höga knälyft, och stora steg. Till slut lugnade dom sig iaf, och jag kunde ta in Ziro.

Han var så på när jag tog in honom, så jag släppte honom i ridhuset. Han blev så svettig, så jag red barbacka med ett fleecetäcke.

Gjorde 10 metersvolter, öppnor, skänkelvikningar, ja, lösgörande ni vet ;) Galopperade bara lite, men han var jätteduktig :)

Filmade honom lite i ridhuset, och lite i hagen, så det kommer väl upp sen.





10 saker om mig

Kör en sån här "10 saker ni inte visste om mig/min ponny".

1. Jag har en extrem flyrädsla, men har flygit ca 20-25 ggr (fram och tillbaka).
2. Ziro är rädd för att duscha.
3. Jag hatar att duscha, badar hellre.
4. Jag har skitlätt för att frysa.
5. Blir irriterad skitlätt, men kommer ur det snabbt.
6. Jag hatar tisdagar.
7. Mitt lyckonummer är 7.
8. Jag hatar att starta tidigt i klasserna på tävling.
9. Jag ger mina djur konstiga smeknamn, och brukar säga: Hej hästen! Hej hunden, osv. Försöker sluta dock ;)
10. Jag HATAR att smörja min utsrustning, och hoppsadeln har inte smörjts på ca 1,5 månader...

Ja, bättre kom jag inte på :)


ny design

Som ni ser har jag ny design + header. Det blev sjukt fult då jag slängde ihop det på 5 minuter typ, headern iaf, och designen tog jag från bloggdesign. Ska iaf försöka få tag i en snyggare, och om någon vill göra en till mig blir det ju feta länkar om ni förstår ;)


Fail-bilder

Här kommer några fler ;)


mina förra hamster :)



Jävla kamera

Sitter och trycker på alla knappar som finns på hela kameran, men skiten funkar ju inte!

Jag har faktiskt ingen aning om det kanske går att filma med systemkameran? Det gick med digitalkameran, så det kanske går med sytem också? Ska kolla på det, för annars blir det bara mobil-filmer ett tag... Blir ju så kass kvalité då...

Sitter och kollar på ponnyprakts hemsida... Snart får jag in mina pengar, coh då ska vi köpa träns, och det som vi har kvar till. Resten köper vi nästa månad. Eller i slutet av denna månad, när jag får månadspeng ;)

Ska fixa ett till fail-bilder inlägg, så det kommer sen :)


en helt random bild på Filip...



Svar på tal

Tjänar du pengar på din blogg? Och hur många besökare har du?
Svar: Ja, det gör jag :) Jag har mellan 100-130 besökare just nu, det går lite upp och ner. 1-2 inlägg ger ca 100 läsare, 3+ inlägg ger 130-150 läsare.


Tips till alla med...

... hästgrejor, eller bara grejor ni vill bli av med!

Prova Tradera.com. Jag säljer grejor där typ hela tiden, och det är ju budgivning som gäller, och priserna kan bli högre än du trott från början. Jag har just nu några auktioner ute, och dom ligger på drygt 500 kr, och 5 stycken är slut, och gick på drygt 600 kr, så man tjänar!

Jag hade t.ex ett jackson träns, fast det var en rem som var lite avklippt, men funkade lika bra iaf, och det syndes inte när man red, som gick på 225kr. Rekommenderar Tradera starkt. På t.ex Hastnet kanske du lägger ut ett schabrak för 60 kr, och ett likadant på Tradera, och det på tradera kanske går föt 80-90 kr. Man tjänar alltså mycket på det. 20-30 kr låter inte mycket, men säljer du mycket, tjänar du mycket.

Man kan t.o.m hitta saker att köpa där. Ett swarovski-pannband köpte jag för ca 40 kr ngn gång, helt nytt. Kolla in det iaf :) http://tradera.com






Svar på frågestunden 2

hur lång tid behöver du före och efter ett ridpass? har du ramlat av ziro någon gång?
Svar: Ca 40 minuter innan, 30 minuter efter. Nej, inte ramlat, men nödhoppat ;)

Hur långt ungefär är ditt rid pass?
Svar: Ca 20-40 minuter

Hur länge är du i stallet??
Vilken sida hittade du ziro tillsalu?
Svar: Kanske 2-3 timmar? Hittade honom på hastnet.se :)

Håller du på med någon annan sport än ridning?
Svar: Nej, tyvärr inte, men jag höll på med volleyboll förut, och kom 3a i VM (värmlandsmästerskap).

Kan du inte filma stallet där ziro står?:)
Svar: Jo, det skulle jag kunna :)

Vad är din favorit låt?
Svar: Har ingen, lyssnar på massa olika :)



failbilder

Några failbilder



Det var några, men det kommer fler senare :)


sjuk

Idag är jag hemma och är sjuk. Har iaf sjukt ont i halsen...

Är fortfarande så nöjd över lille bebis sen igår :D Han var så duktig, men filmen funkar ju inte... Ska se om det går att fixa, för det är inte bandet det är fel på, det är själva kameran, så det kanske går att rädda?

Jag vet inte om jag ska till stallet idag, men det tror jag inte... Skulle ha tränat idag, för tränare, men jag kan nog inte vara med...

Ska försöka knåpa ihop några inlägg iaf, några fail-bilder, svar på frågestunden som inte kom med osv.


botorp

Hej, och sorry för dålig uppdate, men har haft fullt upp hela dagen ;)

Åkte till stallet runt 11.30, och fixade Ziro, med borstning, lindor, transportskydd osv.

När vi skulle lasta fjantade han sig lite och stegrade och slet sig, men efter kanske 10 minuter gick han rakt in. 

När i väl kommit till botorp gick jag lite med honom. Han var inte så stressad, lite spänd men det förstår man. Sen gick vi in och sadlade, och sen gick jag med honom i ridhuset i ca 5-6 minuter. Hopapde sedan upp när han fått kolla lite, och han kändes inte stressad alls :D Tog tyglarna efter ett tag, och kände på honom, och han var superfin, även om han var lite "borta".

När vi började trava började han fokusera ordentligt, och han kändes super! Travade mest på volter, och några öppnor och skänkelvikningar. Han blev lite grinig efter ett tag när det blev jobbigt, men jobbade bra ändå.

I galoppen blev det en del bakuter och små skutt, men han gav sig efter en liten stund. En gång bad jag honom bara att gå fram i trav, från skritt då, och han gör ett konstigt skutt, och stegrar och slår med ena framhoven, så söt! Mamma filmade, men självklart är det något fel på kameran nu, den liksom fastnar, och det går inte spola tillbaka... Ska se om filmen går att rädda, för stegringen var så cool, och han var superfin!

Väl hemma igen bytte jag täcke på honom och släppte ut, och det första han gjorde var att rulla. När han gjort det hoppade han upp i luften, stegrade, och stack iväg tvärs över hagen till sina flickor ;)


inte från idag, bilden asså ;)



pigg och busig

Ziro var pigg och busig idag, minst sagt!

Hovslagaren kom vid kl 11, så skoddes Ziro, och det var inga större problem. Han hade lite svårt med balansen när det gick en stund, men vi flyttade honom lite så han kunde luta sig mot väggen :)

Ridpasset: Han var sjukt fin! Visst var han pigg och superbusig, men det var inga problem, och han var super :D Varje gång någon kom galopperandes förbi hoppade han till också, och gjorde konstiag skutt. Så söt!

Vid varje galoppfattning gjorde han en bakut, men efter några stycken jobbade han bra :) Krävde även lite samlad trav från honom, på ca en 10metersvolt, och han tjaffasade lite, men när han inte kom undan jobbade han super, och hade ganska lätt för samlingen, men ngt svårare i vänster.

Jag filmade honom lite när han åt morot, havre och kraft, och han slaffsar så härligt :D Kan lägga upp den sen om någon vill??

Var även i botorp och kollade om det var bokat imorn, då våran stallägare har sandat i backen upp, så vi borde komma upp :) Så imorn runt kl 12, då är vi i botorp om allt går som planerat :)


ska även matcha med det här schabraket (Z:at är fixat), och benlindorna :D


stallet

Usch, har precis vaknat efter en sen kväll/natt.... Ska iaf snart dra till stallet, för bebis ska skos kl 11, för första gången hos oss, så vi får se hur det går, men det ska nog gå bra :)

Vi får se om han är öm, men det tror jag inte. Han var pyttelite öm igår, men jag tror det blir ridning idag. Han kommer nog vara pigg, med tanke på att han vilat i 3 dagar... Ska då försöka göra om energin till något bra, som att träna på mellantraven :)




Svar på tal

Alla svar var inte med :o
Svar: Antar att du syftar på frågorna om Knut? Jag svarar inte på dom......



lägg av nu

Alla som skriver att det inte är någon fara med att sparka honom och att jag inte ska vara mesig, hur fan kan ni veta hur MIN ponny fungerar?


Jag tror hon menade att han ska bli kvickare att ta hjälpen.. sitter du och "småtrycker" kommer han att strunta i frammåt drivningen tillslut.
han ska lyssna direkt på dina hjälper, och gör han inte de, så sparka till en gång ordentligt, och sen behöver du inte göra det något mer.
Han är ju fem(?) år, det är ingen bäbis ålder..så det är nog ingen ideé att mesa med honom!



Mesa med honom? Om man sparkar eller slår honom med spö blir han nervös, kortar upp sig, släpper srödet, och blir inge rolig alls. Tänkte ni på att min ponny är känslig? Han är ingen Totillas, men han försöker. Att han är seg, han kan vara trött? Han har gått relativt hårt, så det är väl inte konstigt?? Ska han bli piskad och sparkad för det? Nej, jag tror jag utbildar MIN unghäst själv, och även om ni försöker hjälpa till, tro inte att ni vet hur min ponny funkar, för det gör ni INTE.

EDIT: Detta gäller ju inte alla, bara dom som verkar tycka att dom känner min ponny bättre än jag (en av er gör typ det, men ändå)

sår

Här kommer några bilder på såren. Det är inte så farligt som det ser ut. Kladdet är inte var, det är salvan jag hade på.



stackars bebi!


Svar på frågestunden

Här kommer svaren från frågestunden :)








ziro "skadad"

Idag när jag kom sa några i stallet att Ziro och en annan häst hade bråkat, och sparkat varann... Den andra hästen had ett sår, men inget allvarligt. Ziro blödde nere vid hoven, och på bakknät. Han var ganska öm, men det var inte ngt allvarligt, så jag smörjde med lite salva och gick med honom i ridhuset.

Blev alltså ingen ridning idag, men imorn kör vi nog ett ridpass. Han kommer förhoppningsvis vara pigg, så kan vi utnyttja det ;)

Kollade när Annie och Lego red idag, och dom gav mig en idé på en bra övning, så det ska vi prova.

Har laddat upp svaren från frågestunden, så dom kommer snart :) Blev inte i stallet, körde på hemma ist.



laddar inför...

... ett hårt ridpass. Ska kräva lite mer av honom, mer framåt, lite mer bakben, lite bättre öppnor osv. Har ju inte haft så höga krav, men han börjar få bättre kondition, så det blir lite hårdare nu.

Vi har kvällen idag, så det blir nog lite senare idag, och för mörkt för bilder...

Ska fixa svaren till frågestunden nu också, så dom kommer snart.





vila

Ziro fick som sagt vila, men han fick ändå springa av sig i ridhuset, men var inte så busig.

Ja, det är nog ganska säkert att vi ska tävla i botorp den 6e, till 98%. Ska kanske dit och träna på söndag, om vädret tillåter det... Det har det inte gjort tidigare, men vi hoppas på söndag :)

Ja, vet inte riktigt vad jag ska blogga om? Lite svårt såhär på vilodagar, det händer ju inte så mycket direkt... Lite för mörkt för att fota också, såhär på kvällen...


nathalie busk
bjuder t.o.m på en bild på mig själv...



bilder från igår

De några bilder är fotade av mig, men det flesta av Jonna - http://jonnafoto.blogg.se








Det var dom :)

Ändrade planer angående idag också, han får en vilodag, och lite mer krävande imorn.


idag

Idag vet jag inte vart jag ska rida, men jag tror det är stallmöte kl 18, så det blir nog ridhuset. Ska nog köra ett lite hårdare pass, kräva lite mer, speciellt på framåtbjudningen. Kanske jobba lite mer med att inte byta galopp? Kanske byta varv, och direkt när vi kommer ut i det varvet sakta av till trav och mycket beröm?

Ja, nu sitter jag och kollar på tv, men jag ska ladda upp bilderna från igår, så kolla in senare :)


2

Idag red ju både jag och Jonna, och det gick bra! Red både Ziro och Prisse, och Jonna provade båda hon också :)

Prisse: Red lite lösgörande i låg och lång form, små volter, och han var duktig, nöjd med honom.

Ziro: Travade honom, lite framåtbjudning tränade vi. Även lite volter, och vi provade t.o.m på lite förvänd galopp, även om det inte gick så bra... Som jag redan visste har han jättelätt för att göra rena byten, dom känns inte ens, därför blir det svårt med den förvända, det kommer det bli. Han måste förstå att man inte bara byter, man lyssnar. Någon som har tips på det?? Han la av en bakut när vi la en volt, tror han tycker det är kul med volter ;)

Jonna tog lite bilder på Ziro och Prisse, och dom fick faktiskt hälsa på varann :) Supersöta, hon lägger upp bilder på sin blogg sen, så kolla in den: http://jonnafoto.blogg.se Dom kommer självklart upp här också när jag fått dom :)


bakut!



ska snart...

...till stallet. Jonna ska följa med mig, och rida lite.

Tänkte kanske svara på frågestunden när jag är i stallet någon dag också. Fråga på nu innan jag svarar. Blir det några roliga frågor svarar jag i en vlogg.

Ska iaf äta nu, och sen åka iväg till stallet :D Ska rida Lilleplutte Prisse idag också.