Dagens aktivitet

Hej. Bloggen hamnade lite i skymundan idag, då jag inte hann göra tidsinställda igår, och åkte till stallet nästan direkt efter skolan.

Det var stallmöte idag, och vi bestämde lite hagfördelning, pass osv.

Efter mötet släppte vi ihop Qp, Prisse och Ziro igen (förra gången var bara test). Det gick bra, och nu ska de gå tillsammans så vi får hoppas att det fortsätter funka :) När vi sedan gjort det tog jag in Ziro till ridhuset.

Jag släppte honom där, då han varit väldigt pigg ett tag nu. Han tog en ordentlig rull, och stack iväg i en bock- och bakutserie. Han är så otroligt söt när han gör så! Stampar med bakbenen, och hoppar nästan jämnfota^^ Måste filma nästa gång jag släpper honom...

Ska fixa lite tidsinställda nu, bl.a ett inlägg om markebäck :)


Svar på tal


Tönt!
Linn Ingvarsson WB?
 
Svar: Men herrejävlar förlåt! Jag visste inte att man inte fick lägga upp uteritts-bilder!! Och precis, Linn är den enda i hela världen som rider utan hjälm, det är sant...
Ps. Jag vet vem du är, har spårat ditt ip, så lägg ner va? ;)


Bilder





Dagens ridpass

Hej. Är hemma från stallet nu och har precis ätit mat :)

Det fick bli ännu en photoshot idag, fast utomhus. Tänkte se om vi kunde ta någon fin att sätta på väggen.

Värmde upp i ridhuset, men gud vad det dammar där inne! Det ligger som tjock rök, så innan dom fixat med bevattningen tänker jag inte rida mer därinne... Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder... Säger man iaf...
Red iaf fram en stund så han blev varm, och shiet vilket energiknippe! Han ville bara springa, så jag fick hela tiden använda rösten, lägga volter, och lägga in halvhalter för att få honom någorlunda lugn...

Ute tog jag av hjälmen (dumt ja, men den förstör ju fina bilder), och så fotade mamma. Han var lite busig ibland och la av en bakut, men han skötte sig jättebra :) Bilderna kommer sen.


Ett smakprov ;)


Bilder

Vilken av dom här två bilderna tycker ni är finast? Jag vill ha en av dom på väggen, och sen ta en porträttbild på oss båda, och sedan en fin ridbild. Så, vilken är finast?

1.




2.



1:an är busig och söt, medans 2:an har power och kraft... Kan inte välja, så vilken?


Knoppar?

Hmmm... Jag är URDÅLIG på att knoppa, det står åt alla håll och blir ojämnt... Eller ganska jämnt blir det väl, men knopparna blir inte runda, och dom står rakt upp... Tänkte testa flyingeknoppar, då jag hört att det är samma svårighetsgrad på dom, men dom bli alltid snygga och runda.

Vad tycker ni är snyggast? Vanliga eller flyinge?


Vanliga



Flyinge

Båda är googlebilder, så om ni ser eran bild och vill att jag tar bort den, säg till.


Hej alla söta!

Hej! Idag får det nog bli ett pass i ridhuset + kort uteritt :) Har inte jobbat i ridhuset på läänge nu, men kanske idag? Om det är ok underlag rider jag nog på ridbanan, vi får se.

Ska förbereda några tidsinställda, så blir det lite update iaf.


glad_chey


Svar på tal

Ett tips, även om du rider honom i en låg form ska inte du själv bli "låg". Man ser på filmen att du följer med hästen ner när han går så djupt, istället för att göra det ska du räta upp ryggen och rida som om han gick i grand prix form, det är då bakbens aktiviteten blir bättre och du "bär" upp hästen med din kropp och inte med din hand :)

Svar: Tack för tipset, men de är något jag är mer än väl medveten om... Det är något som sitter kvar sedan jag hade storhäst. Han var väldigt stark och drog ner mig, och det syns speciellt mycket när jag rider lätt. Sen när jag står i lätt sitts i galoppen förs det över lite till traven lite, men det är något jag jobbar på :) Ingen är perfekt inte Edward Gal, och inte jag ;)



Facebook

Fick ett PM på bdb: Hejsan =) Är det OK att lägga till dig som kompis på FB? =)

Svar: Ja självklart :) Det är något jag sagt förut, och jag säger det igen, det är bara att adda :)


Dagens "ridpass"

Idag blev det faktiskt ingen ridning. Gjorde något som är lika viktigt. Tränade lydnad. Han var suuuperduktig, och följde min minsta vink. Fick honom t.o.m att ställa upp framhovarna på ett trappsteg av trä :D

Jag är supernöjd, mer orkar jag inte skriva... Är så himla trött... Updaten kommer inte vara på topp imorn, men jag ska försöka så gott jag kan :)


Frågestund

Vi kör en frågestund, så fråga på :D Svarar i en v-logg om det är några roliga frågor ;)




Fråga på :D


brb stall

Hej! Nu ska jag snart röra på fläcket och motionera min mini-hingst ;) Han har försökt skaffa föl, och stegrat mot en i stallet, så jag undrar hur dom lyckades med kastreringen?? Han som brukar gå så fint och lugnt, stanna när man stannar, och bara vara almänt lydig....

Ska nog rida i ridhuset, för underlaget var sisådär igår, så det är nog värre idag... Ska träna lite öppnor och skänkelvikningar, kräva lite mer.

Hörs sen då :)


Filmen!!

Här filmen från vårat underbara ridpass :D Han går i en lite lägre "unghäst form", men han jobbar ju ändå super! Visst är han snygg?




Bilder @ mig

Här kommer några fina bilder på mig :)






Hiss / Diss

Vad tycker ni om det här reflexschabraket? Jag tycker det är hemskt fult, men kan komma väl till nytta om det är mörkt när man rider ut. Det finns på ponnyprakt.se för 235 kr.




Ännu en fotoshot

Imorgon i skolan ska jag och en kompis ha fotoshot på elevens val, där vi tar kort på oss själva, typ "modell bilder". Vill ni se, eller vill ni bara ha hästbilder? Det är bara onödigt om jag lägger upp bilder ni inte ens vill se :)


En bild på min modell sålänge <3



Bilder

Det blev bara några bilder, då det flesta var på för långt avstånd (behöver ett nytt objektiv). Inga ridbilder, då ALLA blev tagna i felsteg.... Proffs fotograf ;) Ziro brukar ha täcke, men eftersom det var såpass varmt fick han gå utan någon halvtimme :)






Film...?

Det funkar inte att ladda upp filmer? Ni får den ändå imorn, bara lite senare :) För att gottgöra er ska jag be mamma fota imorn också :)


Dagens ridpass

Idag släppte vi ihop hästarna, och det gick bra :) Vi släppte dem på ridbanan, och det hände inget speciellt. Bilder på det kommer.

Ridpasset kommer jag leva länge på! Så bra har det nog aldrig gått. Hade inga större krav, utan ville bara att han skulle jobba under sig, och det gjorde han verkligen. Han gjorde det jag bad honom om, utan minsta lilla protest och var extremt arbetsvillig. Det är han alltid, men lite extra idag ;) Red mycket på volter, och gjorde en del travökningar. Tyvärr dog kameran efter endast några bilder, men ni får film istället :) Några bilder såklart + film.

Filmen kommer imorgon, bilderna om någon timme :)


Bilder på vägg

Jag är så sugen på att beställa hem några bilder! Sånna fina på Ziro och mig, typ från ridpass i snön, porträtt bilder osv. Typ i A4 format som man kan rama in och sätta upp på väggen, och kanske någon väldigt stor, typ en affisch? Stavas det så? Affisch, affish, affich? Skitsamma, ni fattar vad jag menar ;)

Ska kolla igenom bilder jag har, samt bilderna som kommer tas idag och sedan beställa hem ett par stycken. Det är så tomt på Ziros vägg.

Funderar på att flytta rosettavlan till den långa väggen, och sätta en bild på kortsidan istället?




Typ flytta runt lite. När det är klart ska ni självklart så bilder, kanske en vlogg där jag visar rummet/huset, om det är intressant?




Data

Hej! Sitter i datasalen i skolan och har svenska.... Skitkul, fast nä.

Jag ska ta bussen till stallet idag, och försöka hinna rida innan kl17, då skulle vi ju släppa ihop Qp, Prisse, och Ziro. Jag har med mig mina ridbyxor, pikeurväst, och kameran i väskan, så vänta er ännu en bildbomb ikväll :D Ska nog både blir ridbilder och porträttbilder. Vill gärna försöka ta någon lite mer "vårig" bild nu, men det är lite svårt med tanke på snön som kom igårkväll och inatt-.-

Nu ska jag be att få gå lite tidigare, då min buss går om 10 minuter, och det tar 10 minuter att gå till hållplatsen... Får väl hoppas jag hinner....


Photoshot

Idag ska det bli photoshot, så jag undrar: Vill ni se bilder, eller ska jag hålla dem för mig själv? Minst 3 kommentarer från olika ip-adresser och jag lägger upp dem, annars behåller jag dem för mig själv.


5 saker ni inte visste om mig

1. Jag verkligen älskar stallkatterna, och det kan gå åt väldigt mycket tid till att gosa med dom ^^

2. Jag är extremt köpberoende

3. Jag skulle gärna vilja att Ziro skulle ha 4 strumpor istället för 2.

4. Jag är ganska hopprädd.

5. Jag är ganska blond, inombord, och missupfattar lätt saker, eller säger saker som jag menar på ett sätt, men det kommer ut på ett helt annat sätt ;)


Udda...



Tävlingen

Om typ 2 veckor är det ju tävling i gyttorp, och jag vet nog lite mer hur jag ska göra den här gången.

Jag ska nog inte rida fram lika länge, och ha med mig sporrar ;) Han är riktigt busig på framridningen, det är ju skitkul med massa andra ponnysar där ju ;) När han väl jobbar så är han obeskrivligt fin, med stort och luftigt steg, bra undertramp och massa power. Dock dog han ju på banan förra gången, men jag ska försöka aktivera honom lite mer, och busa upp honom.

Det är typ 35 anmälda än så länge, 13 st i LC:2 och 9 i LC:1 tror jag (för D-ponny alltså). Kanske vi kan knipa en placering om vi gör bra ifrån oss? Det är klart, om han är pigg och jag rider bra så kan vi t.o.m vinna, men det ska man ju inte sikta på. Bara försöka få honom att gå framåt på banan, och framför allt HA KUL.

nathalie busk san ziro



Jonnas ponny

Fick en önskan om att skriva om Jonnas ponny.

Det är ett D-ponnny sto på 143 cm. Hon är född 1996 och heter Pi, eller ja, hennes fullständiga namn är Fredriksbergs Pi. Hon var jättesnäll i både hantering och ridning. Väldigt trygg och stabil, och verkade vara en bra förstaponny. Pi är utbildad LA dressyr och LB hoppning, men har hoppat enstaka hinder på 120 cm. Hon har varit som en läromästare för den nuvarande ägaren, som nu ska över till storhäst.

När jag red Pi fick jag känslan av att hon kunde en del, och vara pålitlig. Tog galoppskänkeln lätt. Jag galopperade på ett stort fält, och hon försökte inte dra iväg eller något sånt. Jag tror att dom kommer fungera bra tillsammans :)


Pi.


En fråga till er

Jag tänkte fråga er: Vad har ni för häst/ponny? Medryttarhäst, foder, egen, ridskola?


Tips

Ett tips för er som vill sticka ut lite grann. Blinga hjälmen, schabraket, stövlarna, ja allt som går. Finns att köpa swarovskikristaller på t.ex tradera, ebay osv. Ett billigt sätt att se snygg ut! Jag ska blinga min hjälm och nrlapp.





Imorgon

Imorgon ska vi släppa ihop Cupido, Prisse och Ziro. Qp blir typ "mobbad" i sin hage, så vi hoppas det blir bättre hos oss :)

Jag ska som sagt nog rida på ridbanan i det nya schabraket, mjuka upp det en gång innan markebäck nivet ;) Underlaget idag var ok, men jag får dubbelkolla imorgon så det inte är skithalt. Ska iaf skruva i broddar bak (han har bara på fram) så han inte halkar. Det skulle visst bli sol imorgon, så vi får hoppas att det stämmer.

Ska fixa en hel del tidsinställda till ikväll och imorgon, så händer det lite på bloggen.

Jonna ska förresten köpa ponnyn vi kollade på, och den kommer på söndag (om en vecka), kulkul :D


Bilder från hagen 2



Och det var den andra och sista delen :) Imorgon ska jag nog rida på ridbanan om det är fint väder. Mamma får fota lite också ;)


Bilder från hagen 1



Det var del 1, snart kommer del 2 :D


Överskrift

Hej. Updaten har inte varit på besök här, men det ska det bli ändring på ;)

Ziro fick en vilodag, men jag tog massa bilder på honom i hagen, så håll utkik efter en eller två bildbomber. Anledningen till att jag inte red var enkel. Jag hade 0 lust till att rida = hela passet går åt skogen. Han känner så väl om jag inte är riktigt på, och då skiter det sig.

Det blev iaf massa gos idag, och det kommer snart bilder :)




Film

Här är filmen från hoppningen :)



Jag orkade inte lägga till musik och sådär, så ljudet fick vara kvar... Har inte lyssnat igenom det, så det låter väl som det låter ^^


Schabrak

Igår köpte jag ett nytt schockemöhleschabrak på Degerfors värme och foder, riktigt snyggt, beige-aktigt. 515kr, men det var en lyxigare modell som absorberar svetten och har bra ventilation. Supernöjd med det, och sedan ett par vita damasker, mums!

Bild på det kommer imorgon. Planerar att rida på ridbanan, och mamma får hänga med som fotograf ;)

nathalie busk san ziro



Provridning

Hejhej!

Idag var jag på provridning. Ledsen att göra er besvikna, men det är inte jag som ska köpa en ny ponny, det är Jonna som ska ;) Det var ett D-ponny sto på 143 cm, utb LA dressyr. Trevlig ponny, som verkar trygg och stabil.

Först red ägaren, sen Jonna, och sedan jag. Hon kunde en del, men var nog inte min typ av ponny. Hon var jättetrevlig, men jag gillar ponnysar som är PÅ, dom får gärna vara lite "småtjaffsiga", och inte gå som klockor. Jag gillar att hitta problem och lösa dem, men det kan jag ju inte på en ponny som man bara behöver finslipa saker på. Unghästutbildning är riktigt roligt, och det är nog det jag vill syssla med.

Riktigt trevlig häst annars, som jag tycker dom borde överväga :)

Tog inga bilder, men ni får en på en på världens sötaste istället^^




Dagens ridpass

Hej. Idag red jag ut en liten sväng som framskrittning, och red efter det i ridhuset. Det stog ett litet hinder framme och vi kunde inte motstå att ta några skutt ;) Han tvekade inte en enda gång, men en gång sabbade jag för honom... Avståndet blev fel, och han tänkte hoppa nära, men jag tänkte långt. Jag hoppade före honom, vilket förstörde allt. Det blev fel balans för honom och det blev en tvärnit. Han slängde upp huvudet och knockade mig på axels och nacken (ja han hade martingal). Det gick bra iaf, och vi fortsatte hoppa ändå. Nu gör det ganska ont, men jag överlever nog ^^

Tillbaka till ridpasset. Det blev ganska bra avstånd nästan alla gånger, men även om det blev heltokigt så hoppade han ett helikopterskutt ändå, istället för att vägra. Framsteg! Jag är supernöjd, trots mitt sabotage... Jaja, alla skutt kan inte gå bra.

Film kommer, även på knockningen ;)




rubrik

Hej igen. Idag får jag månadspeng, så det får nog bli att dra till degerfors värme och foder och kolla på lite schabrak och kanske ett par lindor? ;) Får se om det finns något snyggt, men inget tråkit som typ grått, brunt, mörkgrönt osv. Något glatt och roligt ska det vara :)

Markebäck är ju om en vecka, och jag måste vara där 06.30... Ziro ska ha en innebox, och dom kommer ta slut direkt... Ska bli jättekul iaf, och ni kan vänta er typ 5 bildbomber från alla bilder därifrån XD

Ska som sagt nog på provridning imorgon, mer om det säger jag inte än... Gissa?




Hiss / Diss

Fet diss till att ha t.ex schabrak och lindor i samma färg, men olika nyanser. Ett mörkrosa schabrak, och mellanrosa benlindor. Det ser hemskt ut, som att man inte bryr sig. Jag vet hur svårtd et kan vara att hitta samma nyans, men det är inte fint när det är olika.

Samma med att ha t.ex grönt schabrak och röda benlindor, för att man har "jultema". Det ser bara konstigt ut, och inte särskilt juligt. Tycker istället att man borde satsa på att få tag i samma färg :) DOCK fungerar det att ha t.ex blått schabrak och vita damasker / lindor.


googlebild. ser ngn sin bild här och vill att jag ska ta bort den, säg till :)




Hejsan

Sitter i datasalen och har svenska. Imorgon ska jag nog på provridning... Nyfikna?

nathalie busk san ziro


Vilket är snyggast?

Vilket schabrak är snyggast?

1.
 


2.
 


Detta är dom två jag funderar över. Sen kanske det blir ngt annat, men vilket tycker ni är snyggast av dom här?


Dagens ridpass

Idag blev det en liten skrittur på en ganska ny väg för Ziro. Han har varit på början av den vägen, men vi red lite längre. Det var riktigt blåsigt ute, men det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder, eller vad säger man ;) Han var lite spänd, men han gick på hela vägen utan att tjaffsa alls. Vi skrittade mest på lång tygel, men travade upp för en liten backe också.

Asså den ponnyn går fram överallt! Jag bad honom gå över en ganska stor snöhög, bara för att testa, och han tänkte göra det. Bad honom gå in på en SMAL stig in i skogen, och det var han glad att göra, underbara ponny!

Jag ska fixa minst 2 tidsinställda tills imorn, så ni får något bra update iaf :)

nathalie busk san ziro



Svar på tal

brukar du matcha när du bara rider ut, eller själv i ridhuset? =) intressant att veta
 
Svar: Nej, inte när ingen ser. Tycker det är onödigt att slita ut fin utrustning i onödan.

Hur Länge Är Ziro Ute?
Svar: Han är ute från ca 08.00-20.00. Alltså ca 12 timmar, men ibland tar jag in honom tidigare, typ vid 18.00 eller lite senare :)



Rosa

Jag letar efter ett rosa schabrak som jag kan ha till markebäck. Jag har ju ljusrosa lindor, men schabraket är väldigt litet... Har sett ett här på Degerfors värme och foder men det var i allround.. Vill ha ett dressyrschabrak. Ska se om jag hittar ngt annat, men det borde nog gå :) Han passade ju bra i rosa, så det skulle vara kul att ha i markebäck. Tror jag ska ha vitt ena dagen, och rosa andra dagen.

Idag blir det nog uteritt + ridhuset, som igår. Kanske tränar lite bommar också, vi får se. Har ni något ni vill läsa om, säg till :)





Bilder från stallet


Kolla vilka långa känselhår x)



Han gillar när man kliar under svansen, och flyttar den åt sidan ^^



Såhär såg det ut när vi borstat Ziro... Vi gjorde en katt av allt hår :D



Dagens ridpass

Jag skrittade ut en bit med Linn och Cupido, och det gick bra på dit vägen, men sen efter ett tag skulle Ziro och jag vända, och Linn skulle fortsätta. Ziro började stegra och skutta omkring, han skulle ju med Cupido ;) Det gick efter ett tag iaf, så skötte han sig.

Sen red vi i ridhuset, och han var überpigg. Flera gånger flög han i luften utan anledning, och han ville gärna gasa på. Gjorde en del halvhalter, volter och halter, och efter ett tag var han lugn-aktig och fin :) Jag lät hono galoppera på i ett friskt tempo, för att få upp flåset lite och få honom att ta i ordentligt. Han skötte sig super, och bara några gånger hoppade han till, och gjorde ngn bakut. Jag tränade mycket på början till förvänd galopp. Vände snett igenom och höll galoppen ända till spåret, då bröt vi av. Han funderade inte ens på att byta, utan bara galopperade på som han inte gjort annat.

Bilder från stallet kommer :)


smakprov ;)



Awi

Kolla va han är söwt :D Här är andra gången vi hoppar tror jag, och jag hoppas få hoppa snart igen. Får se när vi drar iväg och tränar ;)





En fråga

Bara en fråga jag är nyfiken på: Hur länge är era hästar ute varje dag? Storhäst eller ponny?


Idag

Idag tror jag det blir en uteritt, bara chilla lite och träna lite skänkelviknignar och öppnor, kanske testa ngn sluta? Han är lite osäker när det gäller dem, men man kan ju leka lite.

Jag är jättesugen på att åka till Knutsbol och hoppa. Boka ridhuset så man får vara ifred, och så bara hoppa. Jag behöver träna på min teknik, och att Ziro får träna behövs också. Han har ju en jättefin tekink, och ett väldigt följsamt hopp. Han är jätterolig att hoppa, även om han blir osäker när jag blir osäker. Tvekar jag, även om det så är bara 0,01%, så blir det tvärstopp... Jag får helt enkelt jobba på att bli säkrare :)

Ja, sen är det ju fråga om vad vi ska ha på oss? Vill inte använda JW schabraket, eftersom det är splitternytt och till tävling, men jag har ett schockemöhle schabrak och matchande luva i skogsgrönt, det kanske är ngt? Vi får se ;)





Ny header

Jag har klippt ihop en header i ett nytt program, är inget proffs jag blev ganska nöjd :) Vad tycker ni?


Dagens ridpass

Hej. Förlåt för KASS update, men jag hann inte fixa tidsinställda igår, men ska fixa till imorn :)

Jag red barbacka idag och det gick riktigt bra. Han var lite busig, och var nära på att få av mig en gång. Han slängde upp en ordentlig bakut, men jag satt kvar, men så höll han kvar huvudet nere medans han gjorde lite småkickar. Lyckades iaf sitta kvar, och resten av passet gick toppen :) Galopperade på i ett friskt tempo, och la en och annan volt.

I traven jobbade han också bra, och jag gjorde en del öppnor, och han börjar verkligen få kläm på dom :)

Inga bilder från idag, men imorn följer nog kameran med :)

nathalie busk san ziro



Bilderna är här

Jag fick bilderna på MSN istället, så här kommer dom :D

nathalie busk san zironathalie busk san zironathalie busk san zironathalie busk san zironathalie busk san zironathalie busk san zironathalie busk san ziro

Visst är han världens sötaste? Att han jobbade super med baken är inte heller så dåligt ;)


idag

Idag tror jag det blev en uteritt? Tidsinställt, så jag vet inte riktigt. Är nog i stallet nu, hos världens bästa <3

Det fick nog bli en busdag idag, det behövs ibland ;) Bara race:a som man vill, han får busa av sig lite, speciellt när han var så duktig igår också. Nästa tävling är ju den 10:e april om jag minns rätt, i gyttorp. LC:1 och LC:2, så vi hoppas att vi gör ännu bättre ifrån oss då, och kanske kniper en rosett? Nä, inget att hoppas på, men kanske? Sköter han sig, och jag sköter mig så vem vet?

Igår fick vi ju 63%, och jag tyckte domaren låg ganska normalt. Lite högt kanske, men max runt 1-2%. Tycker ritten var värd ca 61-63%, och jag brukar tänka sämre än det egentligen är. Gissade på 60%, men det blev bättre än jag trott ;)

Nu har jag inget att skriva om, så jag avrundar nog för stunden iaf.

PS: Vet nu att det blev en vilodag :)





Vilodag

Hej. Är hemma från skolan nu, och mamma har fixat allt i stallet idag, så behövde jag inte åka dit. Kan vara skönt att få vila ibland.

Bilderna från Linn kommer alltså iöverimorn tror jag. Tro mig när jag säger detta: Jag längatr lika mycket som ni gör, då han var sjukt fin på framridningen. När jag fått lite bra ridbilder ska jag försöka klippa ihop en ny header, och om någon skulle kunna göra en åt mig är jag väldigt tacksam :) Feta länkar so belöning ;)




Vill ha..

Min vill ha-lista just nu:

Charles Owen Fiona



Cavallo Winner Plus




Swarovskipannband (till hoppningen)



Ja, och massa mer, men det här är nog topp 3?


3 månader

Idag firar vi 3 månader med tillsammans :D<3




Lite random bilder från 2 månader till nu :)


HAHA

Jag dör när jag ser första filmen xD Ingenting händer i bakkärran, bakuter i fattningarna... Haha, jag har hittat knapparna nu, även om det finns många kvar ;)







Film

Här är filmen från tävlingen. Tänk på att han är ung, hungrig (han ville inte äta när han var själv i stallet på morgonen), och aldrig tävlat förut :) 63% som sagt.





Update

Imorn får ni BRA update. Har fixat massa tidsinställda, så det kommer ut några med jämna mellanrum. Filmen från idag kommer ikväll, så håll utkik ;)

Nu ska jag slappa lite framför TV:n, för imorn är det skola, usch... Helgen har bara flugit förbi! Får hoppas att veckan går lika fort...


världens finaste <3

Hiss / Diss

Jag har kollat runt lite, och jag tycker verkligen att GG tränsen är riktigt fula... Det finns väl ngt undantag, men vad jag har sett är de fula, med smala nosgrimmor, och fula nosgrimmor. Dom ser billiga ut, men kostar runt 1500-2000... Jag tror inte att jag skulle vilja ha ett sånt, kanske till vardags, men inte för det priset.



Söt häst dock ;)



Några bilder

Här kommer några av bilderna som Linn (http://dressyrmupparna.se) fotade, men det kommer fler imorgon tror jag, om jag träffar Linn då. Ska få bilderna på ett USB.



Som sagt, fler bilder kommer :) Imorn eller iövermorn tror jag :D


Tävlingen

Idag var jag ju på tävling. På framridningen var han en studsboll, på riktigt! Haha, alla glodde på oss, och han bockade, sparkade bakut och stegrade, haha. Direkt jag lade på spöt, bakut, och då måste jag ju fortsätta för att visa att han inte kommer undan med det... Direkt jag lade på skänkeln, bockserie... haha, min knäpphäst <3 När han skötte sig var han obeskrivligt fin, men jag kan ju testa ;) Luftigt steg och tryck från baken, stadigt form och bra bjudning.

Sen är det så irriterande bär folk inte kan högerregeln! Hur svårt kan det vara? Håll till höger. Klart! Åh, så jobbigt...

På banan DOG han... Jag satt och drev så jag fick mjölksyra, och han gick knappt framåt,... Stundtals var han skitfin, men för det mesta var det segt... I vänstergaloppen tog han inte fattningen direkt, utan det blev lite sent, sen blev han rädd när en funktionär prasslade med ngt när vi red förbi och hoppade till och tappade galoppen. Jag är ändå nöjd med honom, första tävlingen i hans liv ju. 63,57% blev det, och jag tror vi hamnade bara några få poäng utanför placering.

Nästa helg är vi lediga, helgen efter det är det markebäck lördag-söndag, och helgen efter det LC:1 och LC:2 i gyttorp. Imorgon  blir det väl ett lösgörande joggingpass, eller en liten uteritt.



Flerbilder kommer, bl.a ridbilder som Linn fotade :)


igår

Igår blev det en uteritt med Linn och Lego, Tervo och Prisse, och så jag på Ziro. Det gick bra och Ziro skötte sig bra, förutom några konstiga skutt. Lite tittig var han, men inget speciellt. Vi tog mest skritt, men även trav uppför några backar.

Vi gjorde även om i sadelkammaren, så nu är det ordning och reda ;)


knaspåni <3



Pullarträns

Jag är riktigt sugen på ett nytt pullarträns, och hööks har några fina som jag skulle kunna tänka mig.

 
1.
   

2.
   

Eller ja, dom här två :) Vilket tycker ni är snyggast? Självklart i svart.



good morning!

Hejsan och god morgon :)

Idag ska jag till stallet först kl 13, då vi ska fixa lite i sadelkammaren och ha lite stallmöte. Sen ska jag dit ikväll vid kl 18, och knoppa och tvätta svans och bakben så dom blir fina :) Jonna ska med också, och vara lite hästskötare ;)

Jag måste säga att jag faktiskt är riktigt nervös... Jag sitter och tänker: Tänk om han blir rädd för musiken? Tänk om jag glömmer något? Tänk om jag glömmer banan? Tänk om han blir rädd för domarna? Tänk om han börjar sparka bakut? Haha, jag borde inte tänka såhär, det är ju faktiskt den första tävlingen i hans liv liksom... Det är väl ren tävlingsinstinkt ;) Ska bara fokusera på att få honom bekväm, inte att bli placerad, men om vi skulle bli det är det ändå inget minus ;D




barbacka

Pga snön kunde vi inte åka till botorp, så idag fick det bli lite barbacka, och det gick riktigt bra :D Han jobbade bra framåt, och jag fick försöka lugna honom, och i galoppen var han underbar, och lite busig ;) Gjorde inget speciellt, utan mer framåtbjudning, lydnad och lite sånt där.

Har ingen lust att blogga idag, vi kör imron ist :)


imorgon

Hej. Imorn tänkte jag att vi skulle åka till botorp och träna i gamla ridhuset där. Det är där uppvärmingen kommer vara på söndag, så det är nog ganska bra om han arit där en gång innan :) Ingen stenhårt pass, utan mer för att kolla så det mesta sitter.

På lördag får det nog bli en uteritt, lugnt och fint i alla gångarter, böja hit och dit, lösgörande helt enkelt. Uteritterna går mycket bättre, och han bråkar knappt alls längre :D

Hmm, nu känner jag för att åka till stallet och fota? Synd att jag bor så långt ifrån, ca 1 mil... Bussarna går dit, men man måste byta och krångla, så nä, vi tar det imorn ;) Funderar på vilken outfit vi ska ha då, vad tycker ni? Marinblå, vit, rosa,eller röd?


buws_påni



Film

Här är filmen från dagens ridpass :)




Dagens ridpass

hejsan! Det blev ingen skola för mig idag iaf, var hemma för säkerhets skull.

Ridpasset idag komer jag leva länge på. Han var underbar! Hade mycket bjudning, och jag måste säga att jag red ganska bra idag. Han jobbade super med baken, var med på minsta lilla vink jag gjorde. Om han är såhär fin på söndag, då jävlar!

Mamma var med och filmade, dock är formatet lite fel, så Ziro ser ganska kompakt ut med korta gångarter, och jag ser jättelång ut... Men iaf, han var superhärlig.

Började med att skritta ut i kanske 10-15 minuter. Han skötte sig super ute, och bråkade inte en enda gång :)

När vi kom in till ridhuset skrittade jag några varv till, sen tog jag tyglarna och jobbade honom i skritt. Ganska låg och lång. Öppnor och skänkelvikningar, öppnor och lite lösgörande. Sen en liten paus, och efter det tog jag tyglarna och shiet va pigg han var! Han ville bara springa, men jag skötte det faktiskt bra med halvhalter och rösten. Volter funkar inte så bra då, då han tycker det är superkul och bara ökar mer xD

Han blev helt perfekt efter att han lugnat sig lite. Då tog vi lite galopp och han tjaffsar lite där, men bara man tar det lugnt och jobbar så släpper han. Han jobbade superbra, rund och fin form och stora runda språng. Det här var klart ett av våra bättre pass :D

Film kommer!


piggelin :D



Hur jag fixar håret

Såhär går det till när jag får mitt hår uppsatt inför tävlingar:

1: Sätt upp håret i en vanlig låg hästsvans.



2: Gör en fläta av hästsvansen. Fläta hårt.



3: Sätt på rosetten där den ska sitta.



4: Rulla upp flätan som om du rullade en knopp på hästen.


Klart! Den här var inte riktigt så noga gjort, men man ser ju iaf :)



Vad var det?

Det var mina nya ridbyxor som kom i paketet :D Ett par vita från Carat. Hade ett par svarta och ville gärna ha ett par likadana fast vita, med blingbling på sidan, men det fick bli ett annat par :)

Här kommer en komplett bild på tävlingsoutfiten :D








Kavaj: Kingsland
Byxor: Carat
Skjorta: CRW
Rosett: Equidesign
Plastrong: Equidesign






Min högsta dröm

Ett önskeinlägg, om min högsta dröm :)

Den allra högsta drömmen är tyvärr omöjlig, och väldigt känslig att prata om, men vi kör på den näst högsta.

Tror det måste vara att nå SM i dressyr med Ziro, och kanske med placering? Det skulle vara riktigt coolt, och sen kan man tänka: Det är min förtjänst att vi kom såhär långt, jag har utbildat honom, och jag köpte ingen "färdig häst".

Men tänk er in i det: Ni sitter där på hästryggen. Procenten blev 68%, och du var supernöjd med ritten. Det räckte till en andra placering. Ärovarvet känns kanon, och både du och hästen visar upp er till max. Man känner att båda njuter.

Hur häftigt skulle inte det vara? Det kommer krävas en hel del, men om ca 2-3 år borde vi nog kanske vara där? Vi får hoppas, och träna. Han har kapacitet, det är jag som måste ta vara på den.




  

update

Imorn blir det bra update här :)

Har fixat två tidsinställda, båda hänger ihop med tävling. Sen kommer jag hem och fixar ett tredje, och efter stallet ett fjärde :)

Det verkar inte så mycket, men vanligtvis blir det ju bara runt två.


Hur var det med att tugga?

Jag tror inte att det är så många som vet hur viktigt det är för hästar att tugga. Får de inte tillräckligt med stimulering i form av att tugga, börjar de tugga på boxväggar, andra hästars manar, träd osv. På vintern finns det inte gräs att äta, då gäller det att fixa något annat. Hö vill många inte ge, då deras hästar blir tjocka säger de.

Vi gjorde så att vi köpte en stor halmbal. Det räcker att ge dom några kilo om dagen, då får de tugga när de vill, utan att bli tjocka. När hästar börjar tugga på väggar t.ex, sprejar många anti-bit på väggarna, och tycker att de löst problemet. Det är så himla fel! Istället för att hästen får stimulering genom att bita på väggen, står den och stirrar på ingenting och blir ostimulerad och olycklig. Den tuggar inte på väggen utan anledningen.

Alltså: Ge hästen mer att tugga på istället för att spreja anti-bit.



(googlebild)





dagens ridpass

Åkte till stallet idag iaf. Vi hade lunchen, så vi gav dem halva påsarna och fixade i stallet och sådär. Sen hämtade jag Ziro och skrittade ut en runda. Han bråkade bara en gång, så det är bra :) Vi skrittade mest på lång tygel, men travade upp för en liten backe, men han skötte sig finfint :)

Sen fick dom andra halvan av lunchen, och nu sitter jag här och gör ingenting... Ska väl äta nat snart? Mår lite bättre iaf, så det blir nog skolan imorn "/


längtar till söndag när vi får visa upp vårat nya täcke :D



hemma

Jag är hemma från skolan idag, då jag har ont i halsen och lite feber...

Vet inte hur det blir med stallet, jag vill dit och rida, men vi får se hur det blir.

Har ni önskeinlägg så kör på, jag har liksom tid ;)





Svar på tal

Alltså din blogg är en sån big ripoff på dressyrmupparna...
 
Svar: Jaså? Kontsigt, då jag inte ens läst deras blogg på väldigt länge? Vad menar du att jag härmat?


Folk är alltid såhär, och eftersom dressyrmupparna är störst älskar folk att leta efter ens minsta lilla likhet hos andra bloggar. Jag skriver det jag vill, tycker du att jag härmar ngn, jag kunde inte bry mig mindre, så tyck vad ni vill, i don't give a crap :D



Dagens ridpass

Hej! Idag var jag på boda borg med några, och så blev jag ju såklart skittrött och har alltså inte bloggat mkt...

Red på ridbanan i det fina vädret :D Han var riktigt pigg, och ville bara springa och busa. Det blev lite tråkigt arbete idag, men det behövdes. Övergångar jobbade vi med. Skritt-trav-skritt-trav osv.  Han var så pigg, så vi fick köra i lite undertempo, annars var det omöjligt. Han ville inte alls i början, trots halvhalter och nästan ingen tygel, utan slängde bara upp huvudet och trippade på stället, knäppen <3

Efter lite övertaling gick han som en klocka! Behövde bara sjunka ner lite i sadeln så saktade han mjukt av, och inte sådär tvärstopp som det brukar bli. Kvick igång, men ville gärna bli hög i formen... Det funkar efter några gånger, men det är något som jag ständigt måste tänka på...

I galoppfattningarna drog han iväg i en bakut- och bockserie... Jag som red i gympadojjor och mjukisar satt lite löst ibland, men jag lyckades hålla mig kvar ;) När han busat av sig sisådär 5-6 fattningar fattade han ganska bra, och sedan riktigt bra.

Jag är nöjd med passet även om han var hyper....

Sen fick jag ett paket idag, och vad innehöll det??


(googlebild)



Några bilder

Här kommer bilderna från igår :)





idag

Först åkte mamma och jag och hämtade ett schockemöhletäcke i strl 145, för att testa om det kanske passade.

Så åkte vi till stallet, och jag tog in lillskiten. Testade täcket och gissa vad? Det passade :D Lite för stort över baken, men det funkar bra och ser bra ut. Ville ta en hammare och slå mig själv i huvudet, för självklart glömde jag kameran -.- Kommer iaf lite mobilbilder, där kavlitén inte var kass...

Sen tog vi en promenad, och tog lite bilder. Dom kommer i ett senare inlägg :) Det blev alltså en vilodag, då jag har ont i halsen och orkade inte rida, men det är bara skönt för honom med en extra vilodag :)


Smakprov ;)



"/"/

Idag ringde dom angående mitt schockemöhle täcke, och det finns inte alls i strl 135 :( Det står på hemsidan 135-165 tror jag, men det fanns inte... Vi ska iaf ta med ett 145 till stallet och prova, annars får vi hitta ngt annat... Jag som ville ha det, så snyggt!

Idag blir det nog ett dressyrpass i ridhuset, tävling om mindre än en vecka ju. Vi behöver träna lite fattningar och travökningar, övergångar och volter, ja, allt ;) Jag ska försöka få ed mig ngn av kamerorna, vi får se om det blir foto eller film, har inte riktigt bestämt mig riktigt än.





film från idag

Här kommer en kort film från idag :)






utställning

Ziro vann ju en utställning som föl, med 48 poäng, och på samma utställning blev hans mamma ett diplomsto.

Jag är riktigt sugen på att ställa ut honom nu, och tyvärr var det en utställning i kumla den 5:e mars, vilket jag inte visste, annars kunde vi åkt på den "/ Jag var inne och kollade lite, och nästa i örebro län är den 21:a augusti, men då hinner han biffa till sig lite, och vi hinner träna lite på att visa upp oss korrekt ;) Han är bra uppbyggd, så det ska bli kul :)





hemma

Hej! Var hos Jonna igår och idag, så det har inte blivit ngn update idag.

Red i ridhuset iaf, och det gick bra, men det var liksom bara uppvärming, inga större krav.

Sen red vi ut en sväng, och idag gick det superbra! Han gick fint hela vägen, och mamma filmade en liten galopp, kanske slänger upp den sen? Dock blev han skiträdd en gång, då vi gått förbi några stockar och granris, så flyger det ut en hare därifrån, och bebis sket ner sig :( Det gick bra iaf, och han lugnadener sig fort :)

Som sagt, filmen kommer om ni vill?




raser jag gillar / ogillar, blandat

Här kommer en till sån här, nu med blandade ponny-och storhästraser.

Welshponny: Väldigt charmiga och populära ponnysar. Dom är väldigt söta och snälla, men kan vara lite envisa ;) Bra tävlingsponnysar, ganska bra barnponnysar, och bra skogsmullar kan dom också bli. Welshar gillar jag :)






Gotlandsruss: Helt ok ponnysar. Lite skogsmullekänsla över dem, men det är kanske bara ngt jag inbillar mig, haha? Söta ponnysar, känns som de har lite korta ben, inget speciellt steg... Ingen "böj" på nacken direkt, utan mer av en "rak" form. Mest körponnysar skulle jag säga, inte dressyr eller hopp...





Andalusier: En snygg hästras som jag ville ha när jag letade häst första gången. Dock inget jag skulle vilja ha idag... Fina och maffiga hästar, som ofta används i spanska parader. Lättlärda hästar som ofta har bra steg, kända för den spanska skritten.











lycklig <3

Min man, han vann ! Äntligen kan vi komma ngnstans i stora esc.... Bra alla ni som röstade, ni andra, ah, osmart...


Tips

Livsviktigt!!!!

Rösta på Saade ikväll! NU faktiskt ;)





rullar fram

Hahahaaah, söwt_hezt...






hmm...

Funderar på hur Ziro skulle se uut om jag klippte av svansen en hel del? Ca 3/4?



Slarvigt redigerat, men vad tycker ni? Något jag ska fundera på starkt....


mello

Ikväll är det ju melodifestival final. Själv älskar jag Saade, så söt och skön kille ;) Ni då, vem gillar ni?





dagens ridpass

Idag blev det en uteritt, och han var mer på 2 ben än på 4.. Han stegrade så fort han fick chansen, och vi var själva, så det var bara till att vara bestämd och kämpa lite. Han fjantar sig och hittar på "ursäkter" till att få fjanta sig. Ibland bara tvärstannar han, och så börjar han. Var 100:e meter började han fjanta, men han är ju så rolig! Han blir förbannad när jag inte ger mig, och så frustrerad att han börjar skrapa med hovarna i backen, samtidigt! Han får MVG för försöken, men IG för resultaten ;)

Den värsta gången stog vi och tjaffsade i ca 10 minuter, 200 meter från stallet... Han ville vända, och stegrade, slog med hovarna osv. Han gav sig iaf och vi gick vidare. Travade lite med honom, få honom fokuserad på mig liksom. Skänkelvikningar och öppnor, och han var så taggad att han översamlade sig själv, knäpphäst <3

Önskar att jag haft bilder på detta, men vi ska ut imorn också, så då hänger kameran med ;)


gammal bild.



vilodag

Ziro fick en vilodag igår, med bara pyssel och gos. Borstade och gav honom massage, och han fäller så mycket, så vi fixade det lite också, riktigt skönt för honom ;) Borstade över manen som ligger på fel sida och knoppade den, riktigt snygga om jag får säga det själv...fast nä... Gjorde  fyra stycken på 10 minuter, så det blev lite..host..jättefint....

Nu är det bara en vecka kvar, eller ja, en vecka och en dag till tävlingen. Ska bli riktigt kul, första tävlingen och sånt. Mina byxor kommer på måndag, och jag hoppas att shockemöhletäcket hinner komma nästa vecka, så vi kan visa upp oss lite på tävlingen ;)





failbilder

Här kommer några filbilder, det var ett tag sen...








shoppa

Nu är mina nya tävlingsbyxor beställda, och schockemöhletäcket är beställt från tyskland, så det hinner nog inte komma till tävlingen... Synd, men han kommer vara så snygg ändå, och man vill ju inte att motståndarna ska dö av avundsjuka på min fina ponny?

Vi ska ju hopptävla den (22a) april på påskhoppningarna i botorp, coh finns det så ska vi nog vara med i LD, 80cm clearround. Jag funderade på 90 cm avd B, men tänkte att skitsamma, jag skainte ha för bråttom. Jag måste bli säkrare i min hoppning först.

Till hoppningen skulle jga vilja ha ett nytt pullarträns och ett silvrigt swarovski.... Dock är plånboken redan död och begravd, men vi kanske kan återuppliva den lite senare ;)

Snart kommer en skön film, eller ja, idag iaf ;)


ögonblicksbild från filmen ;)



Hiss / Diss

Vad tycker ni om sånna här flätade nosgrimmor? Själv gillar jag dom verkligen inte... På långt håll måste det se helknasigt ut, och det måste väl vara ganska svårt att smörja? Läderbalsamet åker ner i springorna, det blir kladdigt och samlar damm... Nej, en klart fet diss från min sida. Sen finns det sånna som inte har mjukt läder bakom, utan bara är en fläta. Det kann väl inte vara så bekvämt för hästen? Nej, usch, aachen ska det vara! Vad använder ni, och varför?









raser jag gillar / ogillar, stora hästar 2

Vi kör på med en del2!

Frieser: Stora och veckra hästar, svarta vilket är skitsnyggt! Jag känner att dom inte är mycket till hoppning, men kan funka super i dressyren. Jag var ju i gbg på hästshowen, och såg den som var med där. Har ingen koll på vad han heter, men han var riktigt fin. Gillar friesern, men ingen ras jag skulle vilja köpa liksom.





Varmblodstravare: Jag vet att många undrar vad jag tycker om travare, så jag skriver en sak: Jag tycker ingenting om dom. Dom kan bli som andra hästar, MEN, en tränad travhäst som kanske är startad, eller bara tränad för trav ÄR svåra att skola om till ex dressyrhästar. Jag varken gillar eller ogillar dem.





Lipizzaner: Fina och lättlärda hästar. dom flesta är vita, vilket alltid är snyggt. Det här är väl den typiska cirkus / uppvisnings-hästen? Dom är ju sjukt fina, och har ofta bra gångarter. Jag gillar dom :)



Är det någon speciell ras ni vill höra om? Säg till, ponny eller häst!


förlåt

För min dåliga update...

Idag blev det iaf lite impulshoppning. Det gick superbra! Han känner dock direkt när jag tvekar, och då: Tvärstopp! Jag måste känna mig säker hela vägen, annars stannar han direkt, och har man tillräckligt med fart flyger man över huvudet på honom.

Vi började med att hoppa ett pyttekryss. Det gick bra, sen höjdes hindret till 85. Jag tvekade lite, vilket blev en rivning, sen gången efter det tvekade jag inte = 20 cm över. Sen hoppade vi bra igen, men gången efter det tvekade jag ganska mycket = tvärstopp. Nu vet jag att jag måste vara säker, även om jag inte är säker. Jag utbildar en unghäst, och lär han sig att stanna när jag tvekar, blir det svårt i framtiden.

Jag är supernöjd med honom, och både han och jag var glada efteråt :)





Driv såklart!

Självklart drev jag bara med er i föregående inlägg!

Jag skulle aldrig använda ett spö för att hästen ska få ont, ett spö är ett hjälpmedel. Med ett spö kan man be hästen om något, t.ex att sätta under sig mer, att lyssna bättre, att öka osv.


Hoppas nu alla förstår att jag bara drev med er!



lösningar på problem

Ibland har man  lite problem med sin häst, i hantering eller ridning, kanske båda? Jag har en lösning som fixar ALLT! Pisken! Gör hästen minsta lilla fel, gå på med pisken, och för större effekt, sätt små muttrar längst ut på spöt, så känns det mer för hästen. Ont ska det göra, för det blir ju bra på slutet.

När Ziro, eller någon häst jag rider gör något, det kan vara så lite som en svansviftning, då jävlar blir det pisken! Slå på bara, ju hårdare desto bättre.

Vill hästen inte springa när du släpper den, kan du ta med flera spön, och sedan kasta dom på hästen. Toppenbra!

Hur gör ni, piskar ni också?




dagens

Idag tänkte jag hoppa, men ville inte göra det när jag var själv i stallet, så det fick bli löshoppning :)

Han tyckte det var jättekul, en i höger sida är han svagare, så han gjorde lite allt möjligt för att slippa... Han hoppar så jävla fint asså! Fina framben och bakben, halsen i en fin båge, och en fin linje. Även om det blev lite nära eller långt hopapde han fint, och inga "kaninskutt".

Sen fick han en ordentlig massage, och sen fick han äta lite mat, och sen ut med skiten! Nejdå ;)

Filmade en härlig rull i ridhuset, så den kommer sen ;)


Rulla!



oj!

Kollakolla! Dom är ju skitlika :D




Kollade lite på dressyrhingstar, och hittade en som påminde om Feno Me, Ziros pappa. Jag kom självklart att tänka på Ziro, och yes, dom är lika till 110%, bara det att Ziro är sötare, och ja, vänta ett år så kan jag säga bättre på alla sätt ;)


raser jag gillar / ogillar, stora hästar

Okej, vi hoppar upp till stora hästar.


Svenskt varmblod, även kallat "halvblod": Halvblod är väl nästan den vanligaste hästen folk har? Väldigt vanliga, och det finns väl anledningar. Min första häst var en irländsk sporthäst, även kallad irländskt halvblod. Han hoppade bra, och var väldigt fin. Halvblod blir vad du gör dom till, o det så är Grand Prix hästar, eller skogsmullar. Dock har de ett rykte om att vara tittiga, men min häst var inte det, han var inte rädd för lastbilar, traktorer, eller flygande påsar t.ex. Jag gillar halvblod iaf :)





Nordsvensk: Nordesvenskar är väl inte favoritrasen.. Dom känns klumpiga, sega, och mest som skogsmullar. Finns väl dom som tävlar, men oftast ligger de inte i topp direkt. Fast jag erkänner att dom är ganska fina ;)





Engelskt fullblod: Det är dom här hästarna som tävlar i galopp (oftast), och dom är riktigt fina, men om de startar blir dom oftast väldigt tävlingsintriktade vid t.ex uteritt med fler hästar, har bråttom ut ur boxen eller dörren då det påminner om startboxen. Dom som inte är startade kan dock vara riktigt trevliga, och avd jag har hört är dom stabila och otittiga.





Hannoveranare: En fin hästras, som är ganska likt halvblodet, och även Hannoveranaren kan tävla höga klasser, eller vara en skogamulle. Dom har ofta fina gångarter, och lugna temperament. En ras jag gillar iaf :)






bilder från ridpasset


suddig bildd, men kolla hur han ökar! :D




stretcha ;)




jag är helt beredd på bilden xD








dagens ridpass

Idag red jag en liten stund på ridbanan, och han var riktigt pigg! Han kanske börjar komma fram ur skalet, och han är egentligen en liten piggelin? Sjukt roligt isf :D Hellre för pigg än för seg.

Ja iaf, det gick ganska bra, och shiet vad han tog i! Längde ordentligt och jag fick en svävande känsla.

Sen gick vi in, och då tjaffsade han lite, men när jag bara petade på honom med spöt slutade han, och i slutet var han riktigt fin! Mamma fotade, men bilderna blev ganska dåliga, men jag slänger upp dom iaf ;) Ökade lite här också, och han var lite borta, och tänkte på annat, men det gick ok.

Det var en rosa outfit, men bilderna blev som sagt dåliga, så vi får ta nya någon dag.




Raser jag gillar / ogillar, 2

Här är lite fler ponnyraser, med både + och -.

Haflinger: Jag tycker att det är sjukt fina ponnysar, med fin teckning. Men dom känns grova, och varken dressyr- eller hopponnysar, utan mer utställning, för dom är sjukt fina! Ziroos mamma tror jag är haflinger, så han är ärvt hennes skönhet, och pappans elegans ;) Hehe...




Dartmoorponny: En bra barnponny har jag hört, och dom är väldigt söta ;) Har inte sett så många ute på tävlingar, men det finns de som tävlar höga klasser inom både hoppning och dressyr, men även en del skogsmullar, så det är väl typ bara att välja.





Shetlandponny: En av favoritraserna! Så söta, små, och bra barnponnysar, men väldigt envisa ;) Det var ju dom här små ponnysarna man började på. Gillar dom starkt, och jag är väl inte den enda?





Islandshäst: Nja... Det finns ju en del som tävlar, men då i pass och tölt och lite "egna" grenar om man säger så. Det är absolut inget negativt, men när man ser dom i hoppning eller dressyr, ligger de ju oftast inte i topp.. De är dock ganska bra barnponnysar och skogsmullar, då de är stabila i psyket, och oftast otittiga :)


Nästa gång kör vi på storhäst raser.




gårdagens ridpass

Hann  inte blogga igår, för jag hade matteprov idag och var tvungen att plugga... Usch...

Iaf, så hade jag en sjukt pigg liten ponny, men det utnyttjade jag till ökningar, skänkelvikningar och öppnor. Han jobabde riktigt bra, även om det blev lite springigt ibland.

Tänkte att jag ska köra på dressyrbanan idag, med roda outfit :) Mamma får fota, så kan jag börja lite med färg-outfiterna? Säger man outfiterna, eller outfitsen? Hahah, vi kör på outfiterna ;)

Ska nog åka ganska snart, men först ska jag fixa två tidsinställda tänkte jag. Kom med förslag på vad ni vill läsa om, är skrivsugen ;)


Ponnypower!




Svar på tal

Hej. Jag har en ide :) kan du ha olika färger på ziro som shabrak och lindor :) och sen tar kort och lägger upp på bloggen och så får man rösta vilken som man tyckte var bäst?:)

Glad för svar!


 
Svar: Ja, det skulle jag kunna :) Hemma just nu har jag vitt, marinblått, ljusrosa och rött, men man kan ju börja med det? Ska fundera på det iaf, men det ska vi nog kunna ordna ;)



träningshelg

Gud vad jag längtar till markebäck faktiskt :D Ska bli kul att träffa folk från klubben, träna för tränare, som inte bara är tränare, utan även unghästutbildare. Anna Aneheim heter hon. Det blir Ziros första övernattning, och det ska bli kul. Sen kan man ta massa bilder och filmer, så blir det lite mer sånt här på bloggen också ;)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, dte kanske blir lite lugnt och lösgörande, vi får se.





Film från Knutsbol

Här är filmen från Knutsbol :)






Hiss / Diss

Idag blir det lite vs Hiss / Diss. Hööks nya lackträns vs det gamla.

Det gamla: Jag tyckte det var ganska snyggt, dock stämde inte beskrivningen. Nosgrimman var inte 4 cm bred, den var bara 3.5, vilket inte låter som så stor skillnad, men det syns. Kvalitén var ganska bra, och det var inte särskillt dyrt. Hiss.




Det nya: Tycker jag inte alls om. Det ser platt ut, är (som det gamla) bara 3.5 cm bred. Inte så dyrt, men vem vet, man kanske får vad man betalar för? Jag har inte köpt det, och det tror jag inte att jag kommer heller... Diss...




0

Hej och sorry för 0 update igår....

När jag skulle hämta Ziro i hagen var han på bushumör, och jag bara gick bredvid honom, när helt plötsligt BAM! Han slänger till med huvudet och träffar mig rakt på näsan... Aj? Ja, och det var inte lite blod som kom.... Det gick bra iaf, men nu har jag lite ont, dumma, bästa ponny!

Så åkte vi till Knutsbol iaf, och det var två andra där, som inte kudne högerregeln, så det var bara lite jobbigt att behöva veja för dom hela tiden... Ziro hade ju fått tagit det lite lugnt 2 dagar, och han var riktigt pigg och ville bara springa... Men jag tycker det gick bra, med tanke på vilan, och att det var första gången han var där. Tror han börjar vänja sig vid att åka till nya ställen, för han var knappt stressad alls, utan ganska lugn faktiskt.

Bilder blev det tyvärr inga, men en film med en sjukt go mixlåt kommer strax ;)


världens bästa buse :')<3



Vad jag gillar, ogillar, exteriör + tecking


Han står i litelite nerförsbacke, men han är byggd i uppförsbacke, vilket är ett +. Jag gillar att han inte har så stor manke, men han har ändå en manke som syns. Gillar att han inte svankar så väldigt mycket, och halsen är fin, men lite omusklad för tillfället. Detsamma gäller baken och ryggen, de är lite omusklade, men vi jobbar på det :)
Fina ben, normal benställning. Fint och ädelt huvud.

Skulle varit fint om det varit svart även på sidan av frambenen. Även fint med svarta hovar fram, och vita bak. Fina och jämna 3/4 strumpor, som övergår i svart. Hade varit fint om svansen varit helt svart (den har några bruna slingor). Hatar att manen delar sig högre upp, men det ska vi försöka fixa så gott det går. Fin ansiktsteckning, sött med rosa mule. En kal fläck över höger öga, synd dock inte vid ridning, och vet man inte, så ser man inte.

Ja, jag gillar både exteriören och teckningen :) Klart att alla skriver det om sin häst, men ingen häst är perfekt, inte ens Totilas ;)


bilderna

Här är bilderna, och snart kommer exteriör och teckings-inlägget.



Fler bilder kommer imorn, från knutsbol, och film också ;)


Hiss / Diss



För några dagar sedan var mamma inne på Degerfors värme och foder, och sa att hon sett ett skitsnyggt transporttäcke från Schockemöhle, orenget. Jag tänkte att jaja, snyggt kanske det var men det är nog inget speciellt. Var där idag, och shiet! Så jävla snyggt, och mamma borde inte visat det, för nu är det ett måste! Det är nu högst upp på min "vill ha" lista just nu ;) Dock kommer det svida, med 998 kr, men så snyggt! Älskar oranget, och tänk er att komma på tävling med det? Respekt ;)



Här ser det lite tråkigt och matt ut, men det är mycket snyggare i verkligheten :D

Stoooor Hiss!


bus

Idag blev det ingen ridning ändå. Vi fotade honom lite, på ett så platt ställe som möjligt, för att få en bra bild på exteriören, och ja, det blev hyfsat.

Vi släppte honom på ridbanan efter det, och fotade där också, så vänta er en bildbomb ;) Fick några roliga, och söta bilder, och han är alltid lika snygg ;)


smakprov ;)


mot stallet

Hej! Nu ska jag strax dra iväg till stallet och rida mina lilla knäpphäst ;)

Tror det får bli fotokamera idag, och iorn ska vi iväg till Knutsbol och träna lite där. Idag blir det nog ett pass i ridhuset, vilket behövs just nu. Ett svettigt pass kommer det bli, för både mig och Ziro.

Ska pricka av bildbomb och exteriör+teckings bilden idag också, så det kommer lite nya bilder, vilket var bra längesen nu...

Hörs lite senare då :)





Raser

Hej! Tänkte börja med att skriva om några raser jag gillar och ogillar, ponnysar såklart ;)

Connemara: Gillar inte Connemaror direkt. Vet inte varför, men jag känner att de är klumpiga, tunga, och inga bra tävlingsponnysar. Vet inte varför, men så känner jag bara.



Arab: Jag gillar araber, ganska mycket iaf. Svansen gillar jag, men inte dom raka benen. Alla har ju inte det, men det är ju lite rastypiskt. Om t.ex en ponny som inte är arab har raka bakben, får man ofta höra: Ser ut som han/hon har lite "arabben". Men jag gillar araber :)



Fjording: Gillar inte fjordingar heller... Känns som nordsvenskar, lite icke-dressyr. Mest rida i skogen och lulla runt. Inget mer med det, bara avd jag tycker.




New Forest: Bra nybörjar- och barnponnysar. Kan gå högre klasser, men känns lite "kompakta". Kraftiga, men ändå inte kallblod känns det som. Helt ok ponnysar.



Korsningsponny: Helt klart min favorit. Har bara haft korsningar, vilket jag är glad över. Man säger ju att de est hållbara ponnysarna, är just korsningar. Många korsningar tävlar på elitnivå, och har bra reslutat. De flesta tävlingsponnyerna är ju korsningar. Ser inget negativt i korsningar.





bio

Idag var jag på 3D bio med Jonna. Skitläskigt, allt flög ju in i mig... Satt och sa: Jävlar, hjälp osv, hela tiden i början xD

Sen var jag i stallet, men pappa hade redan mockat och fixat hö, så jag behövde bara fixa betfor och kraft. Det vart bara lite mys med Ziro, lite morot, lite äpple. Han är underbar <3

Imorn blir det nog ridning i ridhuset, och kanske en liten uteritt. Sen ska jag fixa det där på listan också, så håll utkik i helgen ;)


hej

Sitter i skolan i datasalen nu, har hål i ca 2 timmar... Anars då? Ridning tror jag inte det blir, ska nog på bio med Jonna och Zilla, två fula tjejer från skolan ;)

Stallet kanske det blir iaf, det tror jag. Han är bäst min lilla pluttis <3 Har anmält oss till en tävling i björkliden, men det är inte säkert än, jag bara testade lite ;) LC:1, ingen komplicerat, bara tävla för att, bygga upp lite, få lite erfarenhet. Han kommer bli 1337, elit ;)

Ja, det var allt från mig just nu, hejdå!


lite skuttigt

Idag fick det ju bli ett pass i ridhuset, och det gick bra.

Nörjade med att skritta fram i ca 10-15 minuter, och sedan jobba honom i skritten, skänkelvikningar, öppnor, osv. Öppnorna satt perfekt nästan!! Så himla nöjd med dom :D Behövde inte göra mycket, bara lite, och han jobbade super.

I traven gjorde vi mest volter, och mycket ökningar. I början var det lite wa wa waaa, med ökningarna, men efter lite övertalning blev det WA WA WAAAA! Han sköt ifrån ordentligt och arbetade med baken.

I galoppen gick det ganska bra, sisådär overall, men ganska bra. Han sköt gärna in rumpan, så jag var tvungen att vara med med skänkeln hela tiden, lite jobbigt men det behövdes. Ökade gjorde han bra, runda och fina språng, men ville gärna sakta av, så det var bara att driva hela tiden.

Vi tog några små språng över ett litet räcke.

I höger varv kom vi bra första gången, men han hoppade kanin iaf... Knäpphäst <3 Sen hoppade han fint. I vänster varv vägrade han, och hoppade sedan och drog med sig hela hindret... Fjant.. Andra gången tvekade han inte, men kom lite nära, och tvärstopp. Då sa jag till honom, för det var inget han behövde göra. Så tog vi hindret i trav, och så hoppade han. Sen i galopp, och det gick bra, så avslutade vi :) Nöjd över passet, och dom där öppnorna kommer jag leva länge på :')


Bilden är inte från idag


planering

Tänkte skriva en liten planering på vad jag tänkt lägga upp nu till helgen:

STOR bildbomb, och med STOR menar jag !STOR!

Bilder där jag har på mig mina tävlingsgrejor, kavaj, hjälm, ridbyxor osv.

En bild där jag förklarar vad jag gillar och ogillar med Ziro, "overall" liksom. Tecking, exteriör osv.

Speciella grejer ed Ziro, saker han gör, han gillar / ogillar osv, bilder och kanske filmer.

Ponnyraser jag gillar och ogillar, med bilder.

Ja, det här är väl det jag kommer på just nu, men det kommer väl mer ;)



markebäck

Hej.

Idag ska jag till stallet lite senare, på något värdelöst möte som inte angår mig egentligen. Ska självklart rida också, och det får nog bli ett pass i ridhuset eftersom vi red ut igår. Jobba ordentligt, svettas lite, sova gott. Det tycker jag låter bra ;)

Det ser cokså ut att bli markebäck i april också :) Det är en träningshelg, så tar man med sin häst dit, och tränar i 2 dagar. Vet inte riktigt vad man gör vilken dag, men har jag förstått rätt är det dressyr, uteritt och hoppning, men jag har aldrig varit där, så jag vet inte. Ska bli kul iaf, och många jag känner ska dit. Bestämde mig för att jag skulle dit helt random i skolan, utan att ens ha pratat med föräldrarna anmälde jag mig ;) Det behövs träningar iaf, och det är bra erfarenheter för både Ziro och mig.


bebis ska på träningsläger, wiiie!


Hoppoutfiten

Här är bilden på hur hoppoutfiten kommer se ut, lite mer bestämt ;) Det är bara bootsen som är lite osäkra, men röda kommer de vara iaf.

JW schabrak

JW luva

JW benskydd

Kanske Catago boots?

Ja, såhär :) Kommer bli assnyggt ;)


Ni som säger att rött inte är snyggt på en brun häst, skit på er ;)


dagens ridpass

Hej! Idag hade jag gjort 2 tidsinställda, en strul på blogg.se ledde till att de inte publicerades...

Iaf, red ut en sväng, och jobbade på öppnor och skänkelvikningar, när han hade så bra bjudning.

I början mötte vi en bil, och han fjantade sig och stegrade flera gånger, men så la jag på spöt på¨bogen en gång, så gick han förbi, lite osäkert. Han är inte rädd för bilar, han är bara fjantig.

Tränade som sagt på öppnor och skänkelvikningar, och det gick jättebra :) Han hade bra bjudning, och lyssnade helt OK, men vi var ju i skogen, så det är ju klart han är lite "borta".

När vi kom tillbaka red vi lite i ridhuset, och det gick också jättebra :D Vi tog ett stort steg idag, och vände snett igenom, och kunde galoppera ca ett halvt - ett språng i förvänd galopp. Han är inte redo för mer, vi tränar bara på att han inte ska byta när man vänder snett igenom, så vi bröt självklart av när vi vännt snett igenom.


haha, ser ut som att munnen på honom är öppen, men det är skum ;)




Inplanerade tävlingar

Här kommer några tävlingar som är lite halvt inplanerade, så det stämmer nog inte till 110%.

Valåsens Ryttarsällskap - 20/3 Lokal LC:2

Karlskoga Ridklubb - 22/3 Lokal CR 80 cm (inte säkert)

Laxå Ryttarsällskap - 30/4 Lokal LC:1

Örebro Ryttarteam Förening - 14/5 Lokal/regional, klasser osäkra

Laxå Ridklubb - 11/6 Lokal LC

Föreningen Karlskoga Ryttarteam - 2/7 Lokal, klasser osäkra

Lockenkils Ryttarförening - 4/8 Lokal, klasser osäkra

Ja, det var väl dom jag spanat in än så länge, men som sagt, det är bara preliminärt ;)




Hiss / Diss



Jag ska hissa idag tänkte jag :)

Hissen går till lackade lädergrimmor, som är urläckert! Lite annorlunda, mycket snyggare. Jag köpte min i scandinavium, en Capone, som jag gillar supermycket :D Snyggt att ha på tävling, och ger ett proffsigt intryck, så en klar hiss från min sida! 



lalalalalallalalallala

Hej, och idag har jag uppdaterat sååå mycket! Fast nej...

Jag red iaf inte idag, utan vi tränade lydnad, och så fick han busa av sig i ridhuset. Han fick följa med mig runt, och så gick vi en långsida, sen backade vi tillbaka på den långsidan, sen sa jag åt honom att stanna, och så gick jag långsidan igen, och så fick han komma när jag roapde på honom. Det gick jättebra, och han var superbusig ;)

Tävlingen har blivit inställd också "/ För få anmälda, jättesynd! Hade verkligen sett fram emot den, men vi kör den 20:e istället. Hoppas bara inte den också blir inställd...

Vart har alla ponnyryttare tagit vägen?? Förra året var det massa, nu har alla storhäst typ... Ponnytiden ska an ju ta vara på, det är ju det bästa av allt :D

nathalie busk san ziro