film

Film från idag. Hade inget att göra nu, så jag fixade filmen :) Nu ska jag ut o fira nyår med kompisar, men jag har förberett några tidsinställda inlägg åt er.





Bilder fungerar återigen inte, så:

//NB

vinnare

Vinnaren av bloggtävlingen där du skulle skicka ett mail / kommentera allt du visste om MIG, är Sabina K. Nilsén! Grattis, jag kommer kontakta dig ang. färg, strl och sort på schabraket du vill ha.

Grattis återigen!


Ziros mat

Tänkte skriva om vad Ziro äter.

På morgonen får han ca 1/4 L Kraft Grund, 1/3 L havre, och 3 kg hö. Kraftfodret är självklart uppblött.

På lunch får han 3 kg hö.

På kvällen får han 1/3 L Kraft Grund, 1/2 L havre, 2 kg hö, och ca 1/3 - 1/2 L betfor. Uppblött kraftfoder och betfor.

Han älskar sin mat, älskar att få det att rinna ur munnen, så söt!

Ah, det var väl vad jag hade att skriva... Vill ni läsa om ngt speciellt är det bara lämna en kommentar :)




dutti!

Idag skulle jag ju rida ut, men jag skulle skruva i ytterligare 2 broddar i varje hov, men gah, jag kunde inte! fick i dom i 3 av 4 hovar, men den sista jag inte, så jag fick ringa pappa efter en timme... Han sruvade i dom på 2 min... Haha.

Red iaf i ridhuset, och det gick riktigt bra! Han tjaffsade lite, men skötte sig iaf exemplariskt mestadels! Fattade t.o.m galopp, och han slängde upp rumpan lite, tjaffsar lite, men annars gick det super, och han hade inga problem att hålla galoppen ett varv, men ville inte galoppera mer iaf, han ska inte överanstränga sig. Mamma filmade, så jag fixar filmen o slänger upp den imorn.

Ska nog rida på ridbanan imorn, träna i snön :D

Ska fixa några tidsinställda inlägg till ikväll, så kolla in då :)





mina kaniner

Slänger upp några bilder på kaninerna, den svarta är Bella, och den andra är Rosie (uttalas Råsi).






Haha, som ni ser favoriserar jag Bella lite, hon är gosigare, och vill vara med, fast Rosie är bra hon oxå ;)



tvättning!

Har slängt in mina vita damasker i tvättmaskin, för imorn ska det filmas, och då måste dom ha sin naturliga färg (vit), och inte den bruna som dom fått nu^^ Haha, satt o kollade när dom åkte runt, skitkul ju! Nä, men jag kollade, så allt går rätt till med bebis grejor ;)

Har förövrigt städat inne hos kaninerna, gett dom grönsaker, mat, hö, och nattat dom nu, slänger upp några bilder på dom lite senare.

Ganska meningslöst inlägg, menmen...

Ska prova galoppera med martingal imorn, och ska nog göra det ett tag, tills han får muskler så vi inte behöver den. Kanske rider ut en litet stund också, bara så han får leka av sig lite, sötnöten...

Som sagt, meningslöst inlägg, men jag har inget att skriva om xD



haha, fråga inte...

Bara så ni vet, videon är oseriös ! ! Tror alla fatta det men bara för säkerhets skull... Det är inte min riktiga dialekt heller :)



pass er för edward o simon!



bilder 2010-12-30

Här är bilderna från idag.

Nathalie Busk San ZiroNathalie Busk San ZiroNathalie Busk San Ziro





seg update + ihopsläpp

Idag har updaten varit seg... Ska försöka få ihop några tidsinställda inlägg nu :)

Idag släppte vi ju ihop våra 4, och det var så spännande! Dom sprang, va helt kokko! Fast nä... Det hände absolut INGENTING! Eller jo, Joyan gjorde något konstigt hopp, det var det enda... Dom gick och bytte lite höhögar, och sen ingenting-.- Men sen tog jag några kort iaf, fast mest närbilder på bebis. Han fick ännu en vilodag, men imorn tar jag ett litet pass på ridbanan, och sen i ridhuset, vi kör en liten genomkörare...

Var inne och köpte ett dressyrspö, lite hästgodis och broddar, det behövs ;) Broddar alltså, för han har bara 2 i varje hov nu, men han har vinterskor, så imorn skruvar jag in resten. Spö vill jag ha bara som en hjälp när jag rider, inte för framåtbjudningens skull, framåt ska han gå ändå, inte för att jag har ett spö.

Ska be att mamma / pappa filmar när vi rider imorn, så får ni se hur det ser ut ;) Ska träna mkt övergångar, skritt - trav - skritt - trav, osv, tempoväxlingar, samt 10-15 metersvolter, och kanske några öppnor och skänkelvikningar, böja hit, böja dit.

Ah, nu ska jag ladda upp bilderna från idag, så kika in om ngn timme ;)


glöm inte ;)


bilder...imorn

Imorn ska vi släppa ihop Ziro och Solis med Joyan och Didan, och jag hoppas det blir mycket bus och spring!

Imorse släpptes dom ut i hage 4a, en större än dom hade, och Joyan och Didan går i 4b, och imorn öppnar vi upp mellan 4a och 4b. Dom ska få lunchhöet då, men jag hoppas på bus iaf ;) Tar med kameran, och jag ska komma ihåg det också ;) Mamma kommer hem på lunch och hämtar mig, så äter vi på salladsbaren, kebab in my <3! Haha, jag skämtar inte...

Kommer upp en bild på det nya schabraket imorn, kanske kommer hästbilderna också upp imorn ;)




Hur tunnar jag ur manen?

Jo, jag gör såhär:

Spreja manen med glanssprej/vatten, ganska ordentligt, kan även göras efter en dusch, kamma manen så alla tovor försvinner. Kammar över all man på "fel sida", dvs den sida manen inte brukar ligga på. Sen kammar du tillbaka så mycket man du vill ha bort, på "rätt sida", och helt enkelt bara klipper så nära huden som möjligt, men akta så du inte klipper i huden. När du gjort det, kamma tillbaka all man på "rätt sida", och är den som du vill ha den, är du klar, vill du ha den tunnare är det bara göra samma sak.

När du är nöjd med tjockleken, jämna till manen, och kamma igenom ordentligt, för det kan vara hårstrån som vikt sig, och ligger konstigt, så kamma rätt dom. Men som sagt, använd en sax och jämna till den sen.

Klart!



(bild från google). Lite tunnare än så här, ngt längre, så är manen prefekt :)
Luggen vill jag dock ha tjock, och lång så den kommer ner till ögonen iaf, så sött!


Hiss / Diss

Diss till kortklippt man, och väldigt lång man. Tycker den ska vara mellanlång -kort. Ziro har just nu ganska kortklippt man, vilket jag inte gillar, kan jag säga XD men jag ska låt den växa, och sen tunna ur, och jämna till. Men en klar diss på det iaf ;)


vila

Ziro fick sig en välförtjänt vila idag. Vill inte att han ska överanstränga sig, och jobba för mkt på en gång. Gick iaf ut till honom och gosade lite, o så fick han lite godis. 

Var ju iväg till dfs värme o foder, och köpte ett schabrak, mer hade jag inte råd med xD Fick bli ett tävlingsschabrak, vitt schockemöhle. Jättesnyggt, 399 kr, vilket inte är så farligt. Tänkte köpa ngn grimma eller ngt sånt, men det hade jag ju som sagt inte pengar till... Hade Mojja med iaf, så jag köpte med ett litet ben till honom, och det gick han så stolt med hela vägen hem^^

Vet att det har varit ganska seg uppdate idag, men jag har inte varit hemma så mkt, och har inte mkt att skriva om... kanske kommer upp en hiss / diss sen.

Säg vad ni vill läsa om / se, så fixar jag det :)


rubrik?

Har precis klivit upp och ska snart promenera iväg till dfs värme och foder, och köpa ett schabrak + ngt litet mer... Bloggar mer när jag kommer hem, ska gå o göra lite grejor nu :)


köpa?

Nu har jag ju lite pengar, typ 500? Inte mkt, men det får man ngt för... Egentligen har jag 800, men mamma har 3 av mina 800, så jag har bara 5... Hon är skyldig mig lix ;) Ska nog ta en promenad till dfs värme och foder, en superaffär, med relativt bra priser, och mitt favorit schabrak-märke, schokemöhle, fast fler också, som hansbo o några till! Har flera schockemöhleschabrak iaf, ett för hoppning, eller två, ett dressyr, fast väldigt slitet... Ah, så jag ska nog gå ner dit iaf, köpa ett till dressyrschabrak, fast jag vet inte vilken färg? Får väl se vilka dom har hemma, men ngt blir det ju iaf :) Kanske jag tar med mig Mojja också, så får han en promenad...

Märkte att ni gillar vloggar? Mina besökare ökade med ca 50 st, när jag la ut den. Kanske kommer en till snart? Får väl se ;)




första träningen

Idag tränade vi ju för tränare för första gången, och det gick superbra! Vi körde i övertempo hela tiden, så han skulle få lite framåtbjudning, och så sa hon att man ska rida unghästar i övertempo, så får dom mkt lättare för samling när dom blir äldre. Hon tycktte han var superfin, och trodde att han skulle bli en toppenponny när han blir äldre. Vi jobbade mkt lösgörande, i låg och lång form, böja hit, böja dit. Sen var det bra att ngn tjatade på mig angående min sitts. Har ju inte ridit för ngn på LÄNGE, och har fått små ovanor. Vänster armbåge kör jag ut, lägger om handen som om jag skulle cykla, innåt ni vet? Men han bråkade inget, försökte tvärstanna ngra gånger, men drev man bara på var det inga problem :)

Imorn vet jag inte vart jag ska rida... Om jag kanske ska rida ut en bit? Vet inga vägar här, och rider helst med ngn första gången, menmen, vi får se ;) Annars rider jag helst ut själv, så slipper man tänka på att den andra ponnyn är het/seg, man kan köra så fort/långsamt man vill, och så är det bara "jag och min ponny", en härlig känsla. Men jag tror faktiskt det blir ett dressyrpass på ridbanan, eller ridhuset, eller uteritt, eller ... Haha, vet helt ärligt inte, jag som brukar bestämma sånt dagen innan...

Funkar inte att lägga upp bilder, så:

//NB


Frågestund

Tänkte köra en frågestund, svarar när jag får ca 20-30 frågor. Fråga allt ni känner för, speciellt nu när jag har en ny ponny, om det är ngt ni vill veta :)







vlogg

Här kommer vloggen jag lovade... Haha, pinsam, men skit samma^^ Njut av rutchissimou!




vlogg

Imorn ska jag försöka knåpa ihop en vlogg, måste bara komma på ngt att göra? Haha... Kanske, eller nä... Nu vet jag! fast nää... Haha, kom med förslag! Tänk på att jag ahr en extremt snygg kisse, som har 5 hakor typ, han är jättekul! Han är busarN! Vi får väl se. Klaga inte på min dialekt tack ;)


Svar på tal

haru lärt honom att stegra:P?
Svar: läs texten?



bilder på mig

Ok, här kommer några fula bilder på mig... Usch...


fjortisperioden? haha... smågammal bild

Ja, så ser jag ut, tyvärr-.-


rubrik

Idag fick det bli ett ridpass på ridbanan i snön. Bra träning att lyfta på benen, göra lite skänkelvikningar, öppnor. Jobbade honom i skritt först, sätta under sig bakbenen och gå framåt. Det saknas lite energi för tillfället, men det är helt ok, om man tänker på att han är lite ur kondition. Han jobbade på bra iaf, men varje gång vi red förbi öppningen till ridbanan ska han testa mig, och drar sig mot öppningen, och när han inte får gå ut stegrar han.... Pyckopycko! Han gav sig iaf efter ett tag, och sen gick vi in i ridhuset, vill inte riskera att han överanstränger sig i den höga snön. Red lite skänkelvikningar i trav när vi kommit in, och han jobbade superbra! Jobbade ingenting alls med galoppen, men jag släppte honom i ridhuset efteråt, och han springer som en idiot, bockar o race:ar omkring, bebis!

Imorn ska vi träna för tränare för första gången! Ska bli roligt, fast jag ska be att vi tar det lugnt, så han inte blir för pressad. Tränar sist av alla, kl 19.30, så vi får nog vara själva i ridhuset.

Sen tror jag att jag ska hoppa studs ngn dag med honom, vilket ska bli kul! Har aldrig hoppat honom, men det ska nog gå bra.


bebis protesterar



vet att han drar upp hubudet, men om ni kollar noga ser ni att tyglarna
hänger lite längs sidorna, så jag drar honom inte i munnen!


Tävling!

Bloggtävling! Läs instruktionerna och var med och tävla!




bilder på mig själv?

Fick en önskan om bilder på mig själv, men det vet jag inte om jag vågar... Skäms över hur jag ser ut, och tkr att jag är så jävla ful, gråter t.o.m ibland när jag ser andra personer vara så fina, och så tänker jag på mig själv. Har fräknar, stor näsa, fult hår, är kort, usch helt enkelt.

Får fundera på det...


Svar på tal

Här kommer ett Svar på tal.

Fina saker! Hur ofta brukar du handla saker? Vad handlar du mest av?
Kram
Svar: Jag handlar så fort jag får pengar, men det är lite olika :) Det är väl mest schabrak och fleecetäcken, det kan man aldrig få för mkt av :D

vad vill du jobba med i framtiden? :)
Svar: Jag skulle mest av allt vilja bli modell, men tyvärr är jag för ful, för kort (1.64 typ), och för tjock, så det får jag nog glömma... Annars vet jag faktiskt inte, har inte tänkt så mkt på det :9


beställt schabrak + lindor

Nu har jag faktiskt ändrat mig, igen! Har beställt grejor från Horze.se. Blev 2 dressyrschabrak, ett marinblått med brodyren: San Ziro, och ett vitt utan brodyr, och vita fleecelindor. Ska försöka få mamma o pappa att höja min månadspeng till 500 ist för 400, så jag kan köpa en gul outfit, orange outfit, lila outfit, och limegrön outfit, fast inte alla på en gång ;)


med San Ziro brodyr





Han kommer bli så fin :)

Ska kanske åka till botorp och träna ngn gång, om ca 3 veckor kanske? Lika bra att börja träna på att åka runt till olika ställen och rida, fast vi väntar ett tag;)



katt + ridbilder

Här är några ridbilder (endast framskrittning) från i förrigår tror jag, och några kattbilder från idag. Katterna var inte särskillt sugna på att vara modeller, men några bilder gick de med på ;)



Ninja tyckte visst om min bh?



dom ville dock inte vara på samma bild xD



Ninja lekte hellre med julgranen.


så såg det ut när hon var klar;)

Ja, det var alla bilder som jag orkade ladda upp (har massa fler).


beebis!!

Idag när jag red gick det super i början, lite seg, men bra ändå, men när jag krävde lite mer, bara att han skulle sätta under sig lite mer, i skritt, stannade han och började backa, för det var ju jobbigt! Så fick han inte backa, och då började pluttis stegra... Haha, så söwt! När han inte fick det heller, för jag bara drev på, så gav han sig, och jobbade vidare. Kan ju vara så att han testar lite också, men han ska inte få vinna ;) Jobbade med skänkelvikningar och öppnor, samt att han skulle sätta under sig, och det gick ganska bra! Lite ostadig, lite osäker, men han försöker ju iaf.

När jag skulle fatta galopp brast det för honom, det var såå jobbigt, men ändå, jag ställde inga stora krav direkt... Då slängde han med huvudet, och småstudsade, men det funkade inte, så sen galopperade han, fast vi galopperade knappt en långsida i varje varv...

Hade lite fotoshoot med katterna idag också, så några av dom bilderna kommer också senare :)

Imorn tror jag att jag tar bussen till stallet, och rider i snön på ridbanan, det bygger ju också muskler. Kanske pappa kan filma? Får se hur det blir :)

Ska fixa bilderna nu iaf, så dom kommer ikv tror jag.





Smakprov;)



nytt träns

Ska nog köpa ett nytt träns!! Är ju helt superfattig, men jag tycker man borde få studiebidrag i 8:an också, tänk på oss som måste köpa hästsaker liksom;) Iaf, fick 800 kr i julklapp, och det måste jag handla för! Såg ett träns på hööks, för 749 tror jag, och det måste jag köpa! Vill ju som alla andra ha OS, o sånt där, men pengarna räcker inte!! Ska iaf köpa det, sen måste jag köpa ett schabrak + matchande lindor, men jag har ingen aning om vilken färg :O Funderar på orange, gul, eller lime? Tror det blir orange, men det är inte säkert... Han kommer bli så fin så!

Ska kanske rida ut en sväng imorn, bara skritta lite på vägen... Får se hur det blir med det :)

Edit: Ska nog inte köpa ett träns, med tanke på att vi inte kommer tävla mkt alls iår. Har bestämt mig för lime schabrak + lindor ist :) Tips på ställen det finns uppskattas :)




krångel

Min dator krånglar, men ett kort inlägg blir det :)

Idag bröt sig Solis ut igen, och Ziro blev helt livrädd, o småstegrade... Tog in honom och han stog o skakade, kunde inte stå still, och var helt borta. Blev alltså ingen ridning idag, men jag släppte honom i ridhuset, och j'vlar vilken race:er han är! Fort som fan går det, busig! Tränade även lite lydnad med honom, och han går verkligen som en hundvalp efter mig, så söt! När han busade fick vi se lite mellan/ökad trav, och ujujuj, den kommer verkligen bli dösnygg när vi kommer dit i utbildningen:D

Han lugnade sig ordentligt när han fick springa, men så ska det inte vara, så vi får se hur vi gör med hagfördelningen... Imorn ska vi ta in både Solis och Ziro när jag ska rida, och sen släppa ut dom när jag är klar...

Kan inte lägga upp ridbilderna, det är ngt fel på blogg.se kanske, det funkar inte iaf...


ni får en annan bild så länge...



ridit

Idag red jag faktiskt, och haha, så jävla stolt! Det började super redan när jag skulle ta in honom, med att Solis trängde sig imellan mig o Ziro, o stack ut... Släppte tbx Ziro i hagen, och fångade in Solis. Sen tar jag Ziro, svänger runt honom snabbt och stänger till hagen. Vad gör Solis, om inte drar rakt genom tråden, och den är typ utdragbar, så den hänger med säkert 3-4 meter, och Ziro är livrädd, och försöker småstegra, men han är ju bara bebis, så det va så lätt att bara "plocka ner" honom;) Tråden går iaf av, men då tänkte jag: Skitsamma! Gick fram till Hugo, som har hand om stallet, och säger att Solis hade sönder tråden. Han fixade det, så jag gick in med en nervös o hispig Ziro.

Kom in i ridhuset, och han var nervös och spänd. Gick några varv, och till slut slappnade han av ordentligt. Pappa vara med, o Ziro ville inte stå still, så pappa hjälpte lite o höll i. Hoppade upp o skrittade några varv, åt både hållen. Han kändes riktigt fin direkt jag plockade upp tyglarna. Skrittade, gjorde öppnor, skänkelvikningar och volter, och öppnorna är lite ostadiga, men han är ju inte riktigt utbildad än, och jag känner honom inte bra, har ju bara ridit honom 2 ggr. Sen när han var lite mjukare, och jag kände att han verkligen lyssnade började vi trava. Han var riktigt fin, och gick i en relativt stadig form. Kände att han hade lättare för öppnorna i traven, så det är nog hans bästa gångart, än så länge.

Nu till det som jag är "stolt" över, haha! Skulle galoppera lite grann bara, och fattade höger, relativt bra, och han försökte göra ngt av en bakut, men det gick inte särskillt bra, sötis:) Sen till vänster. Han var med på noterna, och gjorde en bra fattning, men jag är så jävla bäst!

Jag brukar låta hästen gå med lite halvlös sadelgjord när vi skrittar fram, och det gjorde jag idag också, men jag totalt glömde att spänna den! Så när vi kom till ett hörn, kände jag att sadeln började glida, och hoppade av i galoppen, för annars hade jag glidit med sadeln, alltså den satt helt på sidan... Så iaf, han travde några steg, och stannade och kollade på mig som om jag vore puckad, vilket jag var för tillfället xD Haha, så underbart smart, och jag har ngt att vara stolt över!

Annars är jag supernöjd med ridpasset! Ska rida imorn igen, och då ser jag till att ngn filmar, och att ha hjälp att ta in honom, man vet ju aldrig med Solis;)

Pappa fotade när vi red, men det var lite dåliga bilder, men dom kommer imorn iaf:)


Edit: Hoppade självklart upp igen sen och red vidare:)


nej, nu blir det så!

Jag ska rida imorn! Har helt enkelt bestämt mig för det. Även om jag inte haft honom länge, och han är unghäst, så kommer han bli en tävlingsponny, så det är lika bra att börja träna :) Ska bara rida för att känna på honom, kanske göra lite träna lite skänkelvikningar o öppnor.

Tror jag ska göra såhär ett tag framöver: Jobba mkt med skritt och trav, för att bygga muskler, och göra mkt galoppfattningar, för det är dom som stärker galoppen, och att hoppa studs, men det får vänta ett tag, tills vi lär känna varann lite mer, och kan åka till botorp / knutsbol o hoppa lite, då vårat ridhus inte fungerar för hoppning "/ Ska iaf jobba sådär, bara bbygga muskler ett tag nu, då han tappat en del. Tror verkligen den här ponnyn kan gå långt.

Har kollat lite på google, och såg att Ziro faktiskt blev fölchampion 2005 i sörmland med 47 poäng! Hade jag ingen aning om innan, lite coolt faktiskt ^^

Här kommer några bilder på hans pappa, och visst finns det likheter?:D


Svarta framben, vita bakben, stjärn, snopp, Ziro? haha...


En riktig hoppare är han också ;)


Bild från lag sm, i år tror jag. Dom vann en klass o kom 4a i en annan:) Ziro ngn dag?


Hiss / Diss

Ska dissa faktiskt...

Fet diss till bett med D-ringar... Tycker det är så sjukt fult! Äggringar är ok, och vanliga runda, men inte D... Vet vilket syfte dom har, men det är ändå fult.


usch...


ihopsläpp - bilder

Här är bilderna från ihopsläppet, även om det inte hände mkt:)


ihopsläpp

Idag släppte vi ju ihop Ziro o Solis, men det hände inte mkt. Ziro travade mot Solis, men Solis brydde sig inte, mer hände inte... Ziro va mer intresserad av unghästarna i andra hagen, haha.

Usch va kallt det är ute! Iofs, det va kallare igår, men ändå... Hade strumpbyxor, ridbyxor, och mjukisar på mig, men kände av kylan ändå:P Hatar verkligen vintern, vill ha sommar!

Ziro fick alltså en vilodag till, så han får vänja sig lite mer. Imorn får han springa i ridhuset igen, eftersom det är julafton, och sen på lördag rider jag iaf:)


Ziro o Cupido, bara ett smakprov;)


da film

Här är filmen också, och det här är den delen då han lugnat ner sig;) Sååå söt!




!!!

Vill bara tacka för alla fina o snälla kommentarer jag får! Har faktiskt inte fått ngra onödiga kommentarer, så tack:)



bilderna :)

Här kommer bilderna på Ziro från igår :)






haha, Ziro o Solis ;)




så himla snygg Solis XD






haha, ignorera mitt uttryck xD Skulle faktiskt säga: Är du busig?


jag vet att jag är otroligt ful, så det är inget ni behöver kommentera...


tur att jag iaf har en riktigt snygg ponny :')


i ridhuset.


Det var alla bilderna, som vart bra. En del blev inge bra, då det började bli mörkt...

Idag ska Ingrid o jag släppa ihop Ziro o Solis, och det borde gå bra, dom har redan smålekt med varann, över staketet;)


ingen ridning

Det blev ingen ridning för oss igår. Han var överallt när vi kom in i ridhuset, och gjorde små volter hit o dit, så jag tog av tyglar, sadel, och ridtäcket så fick han springa. Ujujuj vad han sprang! Bockade, sprang o gjorde 180 graders vändningar, så söt! Filmade med mobilen, så film kommer upp senare :)

Tog även lite bilder i hagen, och mamma tog några när jag borstade honom, så dom kommer också senare.


bara ett smakprov ;)


schabrak säljes!

Ska sälja några schabrak som bara ligger. Alla schabrak är tvättade, små fläckar kan förekomma, men inget som syns. Hårstrån kan förekomma!!



1: Rött allround mot hopp, hansbo sports, använd men i fint skick, 60 kr strl full
2:blått allround mot hopp, hansbo sports, använd men i fint skick, 60 kr strl full



3: dressyrschabrak, jacson, använd men i fint skick, ljust beige, mjuk vid manken strl ponny, 40 kr


4: hoppschabrak strl full, svart, använt men i fint skick. 30 kr


5: naw, förra favoritschabraket :') Blått hoppschabrak strl ponny, showmaster, använd i fint skick, 45 kr


6: allroundschabrak, brunt, strl full använd i fint skick. 40 kr


7: vinrött gammalt men i ok skick, dressyr strl full, för korta kåpor. 25 kr



8: allround mot hopp, horse saver, ljust beige, använt i fint skick, protector. 35 kr




9: allround mot hopp, strl full, brunt, använd i fint skick, showmaster. 45 kr

Är du intresserad? Skicka ett mail med schabrakets nr, om du vill köpa / har frågor. Vill du ha flera samfraktar jag gärna :) Har massa fler, men dom väntar jag lite med ;)



mkt grejor

Igår när vi kom hem fixade vi alla grejor vi fick med Ziro, vilket var supermkt! Flera blåa ikeapåsar, med träns, martingaler, schabrak, täcken osv. Massa fina grejor, och en del mindre fina. Det tog ca 1 timme att bara kolla igenom allt, och sen ska jag ta med så mkt jag kan till stallet idag.

Ska rida idag, så jag måste ta bussen 14.30, byta till en annan 15.15, och kommer till valåsen 15.30... Hatar att åka buss! Men vi har stallmöte kl 18 tror jag, så jag måste hinna rida o mocka o fota innan :O Eller faktiskt, jag ska i den här ordningen: Fota honom i hagen, mocka osv, rida, och sen på möte. Mamma skulle filma när vi rider, så det komemr väl upp ikv / imorn. Han kommer ha på sig: Kentaur Apollo, CH träns med lackad nosgrimma, vita Jacson damsker, rött (showmaster) schabrak. Kommer bild ikv. Eftersom Ziro är min första bruna häst har jag inga vita schabrak (bara helt nytt, för tävling), så det får bli ett rött. Måste köpa 2-3 vita, det är ju så snyggt :D

Har inga bilder att ladda upp, så det blir ingen, men det kommer senare :)


bilder @ ziro

Här kommer några bilder på Ziro, men kameran dog efter några minuter, tyvärr"/ Han va så söt när vi kom hem, försökte gå rakt över mig, men det gick inte, men försöka duger ;) Haha, bebis är så söt ;) Sen gick jag lite med honom i ridhuset, och han tyckte spegeln va lite läskig, men han brydde sig inte bara han fick titta lite... Så gick vi, han va så söwt :') In i boxen, äta betfor, gnägga som en bebis, sen äta hö. Längtar till imorn när jag hoppar upp.

Btw, sadlarna passar, för tillfället, men när han musklar sig mer får man ju köpa nya, kanske ngt där man kan byta ut järnet, och när han är färdigmusklad köpa ngt permanent.


in da transport


hemma :)


(min snygga skugga)


äta betfor :)


nya snygga täcket, kom efter 2 DAGAR! stort + till dom :)

täcket kan köpas här, och det är superbra! 300 g fyllning, super :) Rea, så passa på :)

.



nähä...

Vi skulle ju hämtat Ziro idag, men pga den jävla snön kom vi inte fram på E18... Vi kom till Örebro på 1 timme o 5 minuter, vilket annars brukar ta 30-40 min...

Men vi hämtar bebis på tisdag, och då åker vi oavsett väder :)


städat...

Idag var vi o hämtade hö, ca 300 kg, i 6kilosbalar... Mycket bärande, men det räcker ett tag iaf :) Sen lastade vi upp allt upp på vinden... Usch vad jag hatar att städa....! Men idag har mamma o jag varit i valåsen o städat Ziros box, skrurat väggar, krubba osv... Så tråkit men ändå nödvändigt.

Igår hämtade mamma o pappa en transport, som vi ska långtidshyra i 6 månader, för att sedan köpa. En Vv - 07, röd o vit. Jättefin, och mysig.

Imorn ska vi ju hämta bebis, så jag ska upp kl 06.30, äta o sådär, sen åka kl 07.00, vara i Järna (ligger mellan sthlm o eskilstuna, men jag brukar bara säga sthlm), hämta Ziro, och sen kommer vi väl hem ca 14-15 ngn gång. Ska ju inte rida då, men på måndag rider jag i vilket fall som helst, med eller utan sadel ;) barbacka på den nya unghästen, andra dagen, super...Äsch, det ska väl gå bra, hhan är ju så snäll :')



läsa

vad vill ni läsa om sen när da blogg drar igång ordentligt? börja skriva nu, så jag har ngt att skriva om senare :)


längtar

Usch vad jag längtar tills Ziro kommer! Sitter o har tråkit ca....hela tiden! Har klickat hem ett Catago vintertäcke, o ska nog fixa några fleece också... vintertäcket är rött, riktigt rött, så han syns iaf;) Ska kanske fixa ett rosa/blått fleece, och ett kamoflage (stavning) termotäcke...

På söndag kommer han ju, så jag måste komma ihåg kameran! Får se om han är busig så det blir några busbider;) Han får vila på söndag, och på måndag går jag lite med honom i ridhuset, och rider kanske lite, dvs om våra sadlar passar, för annars måste vi åka in till örebro o hämta några... Annars blir det nog longering ett tag, för inte mkt är öppet runt jul, alltså om man måste åka flera gånger om dom man hämtar inte passar...

Uppdateringen är inte på topp, har ju inget att blogga om lix... men på söndag/måndag drar förhoppningsvis uppdateringen igång:)


Ziro

Frågorna bara regnar in nu, så jag skriver ett kort inlägg...
Jag kunde ju inte vara utan ponny, blev helt deppig...så vi började kolla på lite yngre ponnysar, och hittade Ziro. Han är en korsningsponny mellan fullblod, arab och haflinger, född 05, e. Feno-Me som är en elithingst inom både hoppning och dressyr, finns på youtube om man söker på feno me, och jag tror att hans farfar eller morfar är power boy, kommer inte ihåg vem, men han har verkligen en toppenstam. Han är jätterolig att rida, jätteskön trav och galopp. Han är lite ur kondition, men inte tjock. Han är utbildad ca LC-LB, och påbörjade öppnor o skänkelvikningar, och han verkar verkligen vara lättlärd och samarbetsvillig. Han gör rena byten och är väldigt lydig inom både hoppning o dressyr, och har stor kapacitet inom både hoppning o dressyr, så jag fortsätter mot SM...

Ziro kommer stå i valåsen.


San Ziro

Jag har varit och provridit en ny ponny, och det var meningen att jag skulle ta honom på foder, men det var så många intresserade, så om ngn hade sagt attde  ville köpa honom utan att ta på foder skulle han bli såld, och han är verkligen speciell, så vi sa att vi köper honom...

Han var riktigt fin att rida, och gick fint i form. Väldigt gosig i stallet, och vill vara med.

Jag kommer inte skriva ngt om Knut på denna blogg, då jag inte vill kolla min egen blogg och bryta ihop. Min förra blogg finns kvar ifall ngn vill kolla ngt, eller sånt. Tyck vad ni vill, jag bryr mig inte.


Ziro